|
Македонски дијалекти |
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Автор | |
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kumanovcite isto se interesni:)_
|
|
olgica
Нов член Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
skopski
a interesen mi e kumanovski
mnogu se smesni
|
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajmo braca po krv da pobiemo svi :)
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a koj dijalekt pretstavuva edno se zboruva a na drugo se misli
|
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam |
|
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eh da si beh u Kocani s ke si zboreh kocanski, ama ja morrah da se prilagodam na skopskio
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Ana_bt
Сениор Регистриран: 29.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 84 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bitolskiot dijalekt e najblisku do literaturniot govor. No ima i nekoi isklucoci.Primer vo Bitola i za masko i za zensko velime "mu rece" a za zensko treba da se reci "i rece".. Ama to e navika. Aj nesto bitolski da kazam; So prajs le arna si? Eve arna doma si om.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo anticko vreme se zboruvalo na jazikot KOINE, a toa znacelo koj ne go znae... normalno i toj jazik si go prisvoile grcite... a vo Bitola se zboruva (zborva) najliteraturno... jas imam mijachko poteklo i mesto: - kade odis? bi bilo: - kode odis? |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најтежок и најнеразбирлив отсекогаш ми бил струмичкиот дијалект
|
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na site im e nerazbirliv... osven na strumicante... zatoa sto gi skratuvaat zborovite... primer za bolva vikaat samo edna bukva : b |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Daleku se bitolcani od najliteraturno zboruvanje...sekoj si zboruva vo Makedonija na svoj dijalekt,nasproti standardniot jazik koj e zadolzitelen za site javni institucii i vo obrazovniot proces(a toa ne se pocituva) Pa bitolcani skoro i go izgubile glasot v koga se naogja vo sredina na zborot-a glasot v spored normata e zadolzitelen |
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a eve da te potsetam na tvojot roden govor
sturi me-simni me pot-pat krosta-karpa crkov-crkva moka-mochka(obichno na decatase odnesuva) raka-roka ........itn |
|
|
|
angelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja stipski zboram
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja nekad znam da povlecam na kavadarecki, od baba i dedo mi e navika toa
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
Внеси реплика | страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |