IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Која книга би сакале да ја прочитате?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Која книга би сакале да ја прочитате?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 20>
Автор
Порака
UK25 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2006
Локација: Vatican City State
Статус: Офлајн
Поени: 102
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај UK25 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2006 во 16:49
MIslam deka ne e preveden na makedonski seuste, no na srpsko/hrvatski se prevedeni Beliot zamok i Moeto ime e crven (moze da se naracaat od net, a i da se kupat po Srbija i Hrvatska). Crnata kniga mislam deka ne e prevedena na balkanski jazici, mene od nego omilena.
Orhan Pamuk e definitivno eden od najmokjnite glasovi koi izlegle vo ovoj vek i kako pisatel i kako aktivist. Se nadevam ke mu tekne na nekoj konecno da go prevede - samo da se nadevame deka nema da izleze nekoj nov Dan Brown vo megjuvreme :(

Изменето од UK25 - 30.Август.2006 во 16:50
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2006 во 16:26
Конституция на Република България.
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Септември.2006 во 19:35
Norveska Suma
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2006 во 12:30
lele edvaj cekam da ja dobijam knigava.....POBRZO PRATETE MI JAAAAAAAAAAAAAAAAALOL - (ova se odnesuva na tetka mi)

a sakam da ja procitam Bozenstvenata komedija - site dela Big%20smile
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
SkorpijA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Април.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1692
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SkorpijA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Септември.2006 во 17:55

Grofot od Monte Kristo...... mnogu sakam da ja procitam knigava

Кон врв
zrkac Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zrkac Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2007 во 03:31
Орегон гледав реклама на тв има и филм снимен според оваа книга сега брзо е излезен. нешто како Господар на прстените а мислам дека и овој е трилогија
Кон врв
joki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Август.2005
Поени: 2548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај joki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2007 во 11:00
Originally posted by SkorpijA SkorpijA напиша:

Grofot od Monte Kristo...... mnogu sakam da ja procitam knigava

не сум знаела дека има и книга...ко тогаш и јас сакам да ја прочитам Грофот...и тоа очајно многуLOLLOLBig%20smile
Точачиња.
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2007 во 12:57
Grofot od Monte Kristo
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2007 во 16:54
Ангус, танги, и бацување со стискање..... Закон книга LOL
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
Freya Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2006
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Freya Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јануари.2007 во 01:31
Моќта на потсвеста
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2007 во 12:34

Satanic Bible од Антон ЛаВеј

Кон врв
BiG_kIsS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Крајно сериозна во с'e

Регистриран: 01.Ноември.2006
Поени: 8373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiG_kIsS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2007 во 20:21
100 потези со четка за заби пред спиење (мислам дека така се викашеConfused)
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2007 во 21:55
Aj procitajte "Devojkata so biserna obetka"i "Devstveno sino"od Trejsi Sevalije,a gi preporacuvam "Ervehe"-Luan Starova i "Tunel"-Petre M.Andreevski od makedonskite avtori.Edvaj cekav da gi zavrsam za da pocnam od pocetok !!!!Moze da se zanimavate i so "Digitalna trvrdina"-Den Brown.

Sega vidov deka sum go utnala forumot tekstot treba da odi vo forumot za preporaki za kniigi.Dlaboko se izvinuvam

Изменето од mamma - 24.Јануари.2007 во 22:55
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јануари.2007 во 23:40
Originally posted by BiG_kIsS BiG_kIsS напиша:

100 потези со четка за заби пред спиење (мислам дека така се викашеConfused)
 не 100 потези со четка пред спиење---- добра е книгата и не  е мн скапа 300 ден.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.