|
Совршенство |
Внеси реплика | страница <1 56789 32> |
Автор | ||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sovrsenstvo postoi
sekoj si ima svoj kriterium za sovrseno pa taka i go dozivuva |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti zboruvas za subjektivno sovrsenstvo. Vo toj sluchaj toa e sovrsenstvo samo za tebe i kako takvo postoi samo za tebe, vo del od periodot na tvojata egzistencija vo koja ti go prepoznavas kako takvo. Drugite toa bi go definirale kako iluzija ili arbitrarno kvantificiranje na sovrshenstvoto bazirano vrz subjektivnite merilata za vrednosti na samo edna individua vo eden del na nejziniot zivot - "de facto" toa ne e sovrsenstvo bidejki ne e objektivno. Ova ne vraka na moeto predhoden komentar: “Sovrsenstvo realno ne postoi. Toa e kreacija na nasiot um kako cel kon koja tezhneeme na patot na nasata evolutivna svest. I kako sto svesta evoluira, taka evoluira i sovrshenstvoto…” |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekoj po svoeto sovrsenstvo po negovoto evoluiranje i pak raganje :)
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Всушност Анселм (ако добро сум го разбрал) се обидува да докаже дека Бог постои преку фактот што во човечкиот ум постои концептот за совршеното битие. Не знам дали баш точно го опиша Мессенџер. Мислам дека аргументот оди отприлика вака:
1. Најголемото битие што човекот може да го замисли, МОРА да постои 2. Човекот може да си замисли совршено Битие (Бог) 3. Бог мора да постои Се разбира, клучни за дебата се точките 1 и 2. Првата се обиделе да ја оповргнат уште во времето на Анселм, ама мислам дека неговата аргументација е сепак на место. Човекот не може да замисли нешто што е вон концептот на реалното постоење... Втората точка, гледам дека ти Мессенџер се обидуваш да ја оповргнеш. Не знам, можеби си во право. Можеби навистина човекот НЕ МОЖЕ да си замисли совршено битие... Од друга страна пак знам дека секој во нас има нешто вградено кое го влече, го тера да замисли нешто совршено, нешто над нашите копнежи и соништа... |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
аџија,
Prvite tri tochki se moi razmisluvanja, a samo poslednata tochka se odnesuva na Anselmoviot ontoloski postulat. Inaku, na strana od realnosta na postoenjeto ili nepostoenjeto na sovrsenstvoto vo ovoj svet onaka kako nie sto nie lugjeto si go poimame, se slozuvam so tvojata posledna misla deka...секој во нас има нешто вградено кое го влече, го тера да замисли нешто совршено, нешто над нашите копнежи и соништа... Srekna i beriketna Nova 2007 Godina! |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a za kakvo sovrsenstvo Da zboruvam? pa se razbira deka samo za subjektivno da ne znaes ti slucajno nekoe objektivno sto bi go definiral ti tuka kako po obicaj na svoj sjojstven subjektiven mesindzerski nacin Изменето од anakin - 03.Јануари.2007 во 00:36 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sovrsenstvo znaci nesto sto nemoze poveke da se podobri i kako takvo toa pretstavuva nesto apsolutno perfektno, univerzalno i bezvremensko.
Imas pravo, takvo nesto ne moze nikogas da izleze od mojata glava. |
||
|
||
angelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 21.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 117 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo realbosta nema sovrenstvo
|
||
Arm'nj
Сениор Регистриран: 06.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 134 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
priznavanjeto na nesovrshenstvoto e chekor poblizu do sovrshenstvoto...
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
voopsto ne e tesko? nemora da izleze od nicija glava naprimer roza koja raste potprena na stariot zid sto posovrseno treba zasto da gledame daleku koga sovrsenstvo ima okolu nas? |
||
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
совршенството постои во определени аспекти. Децата се совршени, животните се совршени, растенијата се совршени, природата и универзумот се совршени.... постојат и совршено ја исполнуваат својата смисла. Само човекот не е совршен. Но тоа и така треба да биде. Инаку ќе беше досадно ако не мораше да се усовршуваме.
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се е совршено. Ништо не е совршено. Зарем не е тоа прекрасно?
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
човекот е најсовршено суштество на Земјава
затоа што има мозок и го користи (кога како). или можеби требаше да кажам човекот е нај совршен цицач. |
||
angelmk
Сениор Регистриран: 02.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема ништо совршено.секое суштество тежнее кон совршеното,секогаш на дофат секогаш близу,а толку далеку.цело време у потрага во повисоки идеали,крајна совршеност е само нашта слика у мозокот
|
||
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |