|
ANAKIN's PLACE (ex Vtor Pogled) |
Внеси реплика | страница <1 34567 89> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Original:
Alternativa: Alternativa so dodedena crna ramka za da se akcentira novokreiraniot klin od desno: |
|
Spirt
Нов член Регистриран: 30.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, odlicno, ostaviv kaj mene komentar poopsirno.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalna i modeficirana.
Изменето од Zoran K - 13.Декември.2006 во 02:26 |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno, mnogu podobro.
Simplify, simplyfy ... simplify, ili Less is more Biraj koe sakas, na isto se sveduva |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Original:
Modeficirano: Modefikacijata ne e golema i ne znachi deka e podobra. Toa e samo eden drug pogled na originalot koj si e dobar kakov sto e. Jas napraviv malu potesen krop so sto izbegnav voglavno od povrsinata vo dolniot del koja mislam deka e mozebi malu otpoveke otkolku sto bi trebalo. Odzemav sosem malu od levo, kolku da ja dovedam slikata vo povoobichaenite proporcii. Na ovoj nachin mislam deka panoto so reklamata doagja malu poveke do izraz. Inaku go filtrirav shumot, go zgolemiv kontrastot oti malu mi bese otpoveke "flat" (poradi maglata) i dodadov troa ostrina. Kako sto rekov, ova e samo eden lichen pogled na slikata. Изменето од Zoran K - 18.Декември.2006 во 03:14 |
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobra rabota so kropot - se trgna delot sto i mene mi precese, no
vaka povekje do izraz doagja devojkata, a predhodno mislam deka imase nekakov balans so malata senka od figura levo... mislam deka PhotoShop ne moze da spasi mnogu (sto se odnesuva do ostrinata) , mislam deka bi go izgorelo panoto... Flat fotografija e zatoa sto e slikano so iso400 vo magliv prostor, no ima iluzija na 3Dimenzija(zaradi konvergencijata na geometriskite elementi , lini ,krugcinja, i drug pravoagolnik malku pogaleku...) Blagodaram sto se obide pozdrav P.S. Flat fotografija, izmiena fotografija, e vsusnost sustinata na osnovnoto sino cuvstvo sto preovladuva kaj dvata lika...Whashed Feelings (izminati cuvstva) Изменето од moz pos - 18.Декември.2006 во 08:45 |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originalna:
Modeficirana: Dobar high-key. Ja izbrishav pozadinata i malu odzemav od dolu bidejki mi izgleda malu preobemno (preteshko). Se razbira ova e samo moe viduvanje i ne znachi deka e podobro od originalnoto. P.S. Mi se dopagja zrnoto na filmot. Toa i dava na slikata osoben karakter i ubavina. Изменето од Zoran K - 20.Декември.2006 во 04:24 |
|
Bob Rock
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 188 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро,ми се допаѓа модИфикацијата...не обрнав внимание на задниот дел,а имаш право,не значи ништо.Предниот дел,сакав да бодне во очи..демек се гледаме од блиску(замисли) и рацете на фотографот да се во иста положба како на детево.Сепак твојата верзија е по чиста и средена...ти благодарам
|
|
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam _______ Zdenko |
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova e originalot
A ova predlog obrabotka: crop, ispravanje horizont, level, shadows/higlights, clolor corection, smart sharpen |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Original:
Modefikacija 1: Modefikacija 2: Изменето од Zoran K - 02.Јануари.2007 во 07:57 |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оригинал моја обработка |
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kartapancev, mislam deka originalot e podobar, kaj tvoite varijanti se gubat detalite od bilijar masata... A tablata spored mene ne smeta...
Bobi, ok ti e prerabotkata, steta sto kompoziciski e malku... chudna. |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Јанус. Оригиналната фотографија од Затко навистина ја доловува атмосферата на билијадр клуб.
Ако мора нешто да се избрише, тогаш јас би го тргнал само делот од малата рамка кој наѕира во кадарот, се друго е ок. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од anakin - 16.Јануари.2007 во 16:30 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 89> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |