IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ АЛЛАХ (Бог) Е СЕМОЌЕН?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
Автор
Порака
Islam-HAK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јули.2006
Статус: Офлајн
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 01:47
E ova nema logika :)
ako ja pocituvas svojata vera ce gi pocituvas i drugite veri.
a kaj vas e obratno Confused (zalosno).
Allah je doista i moj i vaš Gospodar, pa se Njemu klanjajte; to je Pravi put!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 01:51
Originally posted by anakin anakin напиша:

Originally posted by Islam-HAK Islam-HAK напиша:

opaa sega fizicki kako sto vi e obicaj HEHEHEHEHEHE
Da go znam odgovorot:

ALLAH E SEMOCEN, NITU E RODEN NITU RODIL, I NIKOJ NE MU E RAMEN !!!

dovolno ?

da be duri adzo treba da klekne da se isti
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 01:54
Originally posted by mist mist напиша:

LOLLOLLOLLOLLOL
ете орто, јас не те почитувам, Почитувај ме ти и не постирај такви слики, не лажи за исламот, не се глупирај .
МОЖЕ ВАКА? покажија христијанската љубов да ја видиме LOL
еве вака вечерва ке те споменам во моите молитви ВАЖИ

Молитва за нашите непријатели

Господи Исусе Христе, Ти им прости на Твоите непријатели, зашто не знаеја што прават. Ти се молам од се’ срце, биди милостив кон оние што ме мразат, што ме навредуваат, хулат и клеветат. Ти ја испитуваш длабочината на човечкото срце и знаеш дека сум немоќен и грешен. Поткрепи ме да го очистам моето срце, да ги умножам делата на љубовта кон моите блиски и да не ги огорчувам со ништо.

По Твојата голема милост прости им на моите непријатели; вразуми ги, просвети ги со Твојата вистина за да не се ожесточуваат против мене и да не бидат казнети поради мене. Добро ми е кога сум во Твојата рака. Ти се молам, не дозволувај да ме победи злото, не дозволувај да загине ниту еден од моите непријатели, но сите да се обрнеме кон Тебе, кон Твојот мир и да бидеме Твои верни чеда, зашто Ти си единствен Благословен во вечни векови.
Амин!
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
begu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2006
Локација: Macedonia
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај begu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 10:44
Izgleda deka se uste ima dosta rabota vo ovie epostovi pa morase da se intervenira - za zal .
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 11:27
Алах не е Семоќен.

Да беше, ќе можеше да стане човек... Алах не може да стане човек, бидејќи е лажен бог...

Господ е СЕМОЌЕН. И стана човек, по сопствена волја, за да ја докаже својата љубов кон нас.

Поздрав.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 17:30
Originally posted by аџија аџија напиша:

Алах не е Семоќен.

Да беше, ќе можеше да стане човек... Алах не може да стане човек, бидејќи е лажен бог...

Господ е СЕМОЌЕН. И стана човек, по сопствена волја, за да ја докаже својата љубов кон нас.

Поздрав.
Epa gledaj kade gresis be adzija a tvoite odgovori se sasvim deseti...
Gospod vikas deka e semoken i se sl*gam so toa, no so edno ne se sl*gam so tebe vikas deka Gospod stana i covek,toa se odnesuva na Isus(Isa a.s) zarem Isus (Isa a.s) kaj vas e BOG ?
porvo vikas sin Bozji a sega Gospod, a posle kojznae sto ke bide !!!

Gospod = Isus (Isa a.s) -  Isus(Isa a.s) = Gospod ?

Kazi mi kako mozam sega jas tebe da ti veruvam na ova !

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 17:35
anakin
sto pastiras ne te svakam so sakas da pokazes LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:16
sto bi pokazal?
pojma nemam so ti bi sakal da vidis?
a dali svakjas ili razbiras tuka niso ne  mozam
na vreme si trebal da ucis

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:20
Originally posted by anakin anakin напиша:

sto bi pokazal?
pojma nemam so ti bi sakal da vidis?
a dali svakjas ili razbiras tuka niso ne  mozam
na vreme si trebal da ucis

e pa pojasni malce be cicko vo porakite tvoie !
e da ti kazam pravo sum zaboravil deka si dosol ti da ne naucis LOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:23
za veri nemozam da ve naucam
toa si se vasi i sa sekogo ispravni
no mozam da te naucam nesto drugo
no neveruvam deka sakas
od tolku vera mozebi nemas vreme za drugo

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:29

ne fala ima mene koj da me uci, ima mene koj da mi go kaze praviot pat, a ti mozes samo da mi go kazes pogresniot pat.

jas imam vreme za se i sesto ELEHAMDULILLAH !
Кон врв
rice Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2006
Поени: 379
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rice Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:32
ISLAM HAK SIGUREN SI VO TOA STO GO KAZUVAS

PRASAJ SE SEBE SI USTE EDNAS??????
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Islam-HAK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:35

100% sum siguren rice !!!LOL

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2006 во 19:36
Originally posted by Islam-HAK Islam-HAK напиша:

100% sum siguren rice !!!LOL

Има луѓе што се сигурни и дека земјата е рамна...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 17>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.