|
Боите и психата |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |
gostivar
Нов член Регистриран: 04.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum prv pat vo forumov i nemam pojma kako vi funkcionira ova
|
|
gostivar
Нов член Регистриран: 04.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
more dobro e,pa ja zdravo luge sto prajte?
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во облека
Белата е боја која ме поттикнува да сум ведра, да се чувствувам убаво полетно и едноставно во она во што сум облечена Црната ми е елегантна и грациозна сите други бои ги сакам во детали .... изглеа сум олд-скул црно-бела девојка |
|
Motivation is game in my hands
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se prepoznavam vo boite sto gi sakam , me opustaat, me otvoraat...
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bojata ja odrazuva momentalnata dushevna sostojba na chovekot i opshto negoviot karakter...barem spored mene,pa taka zoltoto me pravi razdrazliva,mislam na jaka zolta boja i ja odbegnuvam,a najmnogu me smiruvaat nijansite na bordo,portokalovo,treva zeleno pa se obiduvam,a i taka mi e doma se namesteno vo bordo nijansi.Crnoto me opushta ,no gledam deka drugite lugje gi odbiva pa go izbegnuvam
|
|
|
|
m-free
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 243 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakam plava p**ka na crvena spalna...
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу сум чувствителна на бои...дома цел еден ѕид ми е обоен во нијанса која кај нас ја викаме „циклама“, ама малку загасита. Тоа му дава топлина на просторот (ако ја има премногу црвената на пример, ме дразни, ме прави иритабилна) бидејки е топла боја но мека..жолтата (како сонце) ме исполнува со радост и ведрина, а окерот ми дава некое чувство на - згриженост. иако сакам топли бои, портокаловата отсекогаш ми имала нешто одбивно, иако во комбинација со жолто ми делува доста позитивно.
ја сакам белата - синоним за духовна чистота, слобода и леснотија, а тиркизно сината (како море) знае да ме фрли малтене во екстаза. Не знам зошто, но така е.
Боите имаат големо влијание врз човекот, независно кој колку е чувствителен на нив.
|
|
l_dijana
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno preferiram crna boja, najveke preovladuva vo mojata garderoba i najprijatno se osekam koga sum vo crno. Iako moze da oblecam nekogas kafena i temno zelena. Mnogu retko, recisi nikogas ne nosam svetli boi, samo vo leto ponekogas moze da oblecam nekoja svetla nijansa. A najodbivna boja mi e teget.
|
|
DIJANA
|
|
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
розевата-ми делува сонувачки,многу ми е нежна и женствена
црната-обирно ми дава сигурност,можеби понекогаш делува мрачно,но пријатно се осеќам коа сум облечена во црно
црвената- ме асоцира на борбеност,на смели личности
сината-ми делува смирувачки,баш за релаксација
|
|
ivana_zi
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бела-ме асоцира на нешто чисто, свето
жолта, зелена и сина(ама не јаки)-ми ги смируваат очите, мислите, ме релаксираат(затоа новата соба ќе си ја офарбам со нежна, угасена зелена ) розева-сон, фантазија црвена-моќ, сексапил, самодоверба црна- можеби недостаток на самодоверба, но елегантно и практично ај доста е |
|
Ништо не е таинствено освен за да биде разоткриено, и ништо не е скриено освен за да биде откриено...
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boga koja odmara e: Za Lav: - boja koja ve odmara e lilava Za Vaga: - boja koja ve odmara e lilava Za Devica: -boja koja ve odmara e crvena Za Skorpija: - boja koja ve odmara e Oranz Za Rak: - boja koja ve odmara e Oranz Z a Riba: - boja koja ve odmara e Zolta Za Strelec: - boja koja ve odmara e Zelena Za Vodolija: - boja koja ve odmara e Zelena Za Bliznaci: - boja koja ve odmara e Svetlo sina boja Za Jarec: - boja koja ve odmara e Svetlo sina boja Za Oven: - boja koja ve odmara e Temno sina boja Za Bik: - boja koja ve odmara e Temno sina boja |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislev na boja ... ispadnalo Bogta....
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a za oven ne pisuva koja e...........ama mene me smiruva sina....me smiruva koga gledam vo more ili vo nebo
|
|
kuliraj
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moja boja e isto taka sinata. Sekogas ja odbiram za sto i da e, za garderoba, mebel,...
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |