|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница <1 34567 58> |
Автор | |
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Насмевка која живот значи, насмевка која од душата пред се ти зрачи..душа ти милува, многу врати ти отвора, со допирот кој ме милуваше по кожата, милиони пердувчиња ме галеа, ме скокоткаа како ветре да ме милува..Бакнеж дари како милион звезди на небота да ми ги сплоти на усните, мислев вечно ке светат тука на усните мои.. даруваш прегратка од душа искована како милион сонца топла нежна мека мила, даруваш поглед како морска длабочина да се нурнам и изгубам.. даруваш песна недопеана, несоискажана, спречена од болка или њубов или ндоткаена во срцето.. Ти давам насмевка, ти дарувам нешто што неможе да се види, допре, може да се почувствува.. Безброј зраци кои како сонце те милуваат, ги чувствуваш но не можеш да ги допреш..Ти дарувам срце, душа ти дарувам се..Универзумот на дланка стои, чека да го допреш.. Недоразбирање, какво?? зарем треба да го има..Нека зборовите не ти прават конфузност, немир, несигурност..Чувствувај со душа со срце со секој атом од твоето тело, разбери ја песната, разбери го времето, разбери го срцето...Послушај го срцето што ти говори.. Немој, не вели збогум, немој тие зборови..Не ја врти главата, не го крши срцето.. тука сум стојам покрај тебе не ме буткај од себе, дај ми насмевка дај ми поглед, милен светол да и Афродита ми позавиди..дај ми убавина спотена во твоето срце... Не плачи мило мое, солзи не се потребни, судбината е чудна, крои и распарува, составува ткае.. свилата од покривката која соеше на патот по кој газевме беше само наша.. не ја гази судбината, избриши ја солзата..дари ми насмевка.. Почетокот е тука, на се што ке посакаш..Почеток на денот следи, почеток на ноќта следи, нова зора, ново цветче, ново буабче, нова насмевка, нова љубов, нов допир ново се..Разбуди се мило мое, отвори ги очињата почни го почетокот без крај.. Еднаш мајка син рага, еднаш мајка керка рага, еднаш љубиш вистински, еднаш сакаш како ангелите... Отвори го срцето, отвори ја душата, испружи ги рацете земи се што може да се земе Прости ми Коцкар не можев да одолеам, многу прекрасни зборови даде доволни да напишам нешто од срце...се надевам не те навредив што ги искористив |
|
|
|
Kockar
Сениор Регистриран: 13.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 281 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nate... TI BLAGODARAM Iskoristime vaka i drug pat slobodno
..te gushkam ubavino
|
|
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najmil moj, |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
football manager
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
La fille odlicno nesto......treba i vredi da se procita..Zvuci kako vistinsko dozivuvanje,no i da ne e navistina e dobro.......Ma perfektno e......
|
|
Kockar
Сениор Регистриран: 13.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 281 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tisinaaaaaaaa........
ja slusam mojava dusa kako place....kako solzi se trkalaat po moeto srce...nezno niz sekoja negova pora koja cukase vo ritamot na edno te lubam....
Tisinaaaaaaa..........
seuste te sakam........
|
|
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BLAGODARAM
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
Ms.Swatki4ka
Нов член Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-Koga srceto silno ljubi- Izmesani 4uvstva, ne znam sto da pravam, treperam... Ah toa se znacite na ljubovta. Ne mozam da prestanam da mislam na nego. I se prasuvam: -Kade e? So kogo e? Dali misli na mene? Dali me saka? No, nikoj ne moze da mi odgovori. Dilemata ostanuva vo mene. Bez odgovor. Mojata dusa e celosno svrtea kon nego. Toj mi e se, nikogas ne ke moze da izbega od moite misli. Plamenot na ljubovta nezno me opsipuva. Pomisluvam deka toa e toplina na negovite race koi me pregrnuvaat. Oh, seto toa se samo iluzii, iluzii na vljuvena devojka... Nisto drugo. I nikako poinaku. A takvite iluzii sepak me pretvaraat vo druga li4nost. Tagata se poveke me obzema. Mojata ljubov sprema nego se zgolemuva. Taa me voznemiruva. Goram od zelba da go vidam, da go po4uvstvuvam negoviot miris, da go slusnam negoviot glas, da gi vidam negovite o4i... Go gledam beliot gulab i se plasam nekoj da ne strela vo nego. Ne znam zosto no ja gledam mojata golema ljubov vo nego. I eve sega dojde toj den. Den koga jas te zagubiv!!! I sega te prasuvam: ZNAES LI KOLKAVA E BOLKATA VO MENE KOGA KE POMISLAM DEKA NE ME SAKAS?! …Made by:Ms.Swatki4ka… |
|
Ms.Swatki4ka
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасно....
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
slatkicka
Нов член Регистриран: 31.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KOGA DUSATA MI SE OTKINA SRCETO MI SE SKRSI OSTANA SAMO TI ,A KOGA TE IZGUBIV TEBE SE IZGUBIV I SEBE. |
|
lubovta e se
|
|
milo
Нов член Регистриран: 11.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoe utro me laze so krajot na mojot son umoren od tvojot lik, da gi otvoram ocite za da poveruvam deka pak si tuka........no sepak bilo samo son.
I sekoja nok me tesi da gi sklopam ocite za da povtorno te vidam vo sonot.....
I dali mojot zivot ke se popre samo na mojot son i samo na spomenite?e toa prasanje mi go nosi denot,toa prasanje me ubiva!!!!!
Sepak gospod me potseka na pojakata strana na moeto postoenje.....sepak cvrsto stojam za sve ona sto go imavme i sve ona sto go srusiv zosto i sluzev verno na mojata gordost.....stojam cvrsto na toa i svesna sum za posledici.....no nesum kukavica da molam, nesum ni gavol da mrazam zosto sum polna so ljubov,no jaka sum i prodolzuvam ponatamu iako sum opkolena so kandjite na minatoto kade sto me macat tvoie oci, tvojot lik, tvojot miris na bliskost.
Dovolno mi e sto me nauci dsa bidam iskrena.....i da ti go otvoram ona sTo vo nego nikoj osven ti ne vlegol.....da ti go otvoram srceto.
Da, ti go otvoriv srceto, da, stanav rob na minatoto, no razumot seuste i veruva na gordosta...i seuste mi veli "gledaj napred".Taka i ke napravam.
Ke ti ostavam sve sto imam ke ti go ostavam srcevo otvoreno da mozes da me povikas koga i da ti potre*am....da mozes da me povikas za da te potsetam sto bese ljubov...no samo povremeno.
A zosto? zatoa sto da trebase naseto da bide nemase sega da isumira samo vo spomeni.
Ke prodolzam ponatamu, ke mu se raduvam na boga, na sekoe utro, na sekoja nok, na sekoj den, napola predadena na tebe i nasiot topol otkrien svet, no napola predadena na mojot nov zaleden svet.......
|
|
oCITE KRISTALNO ZAMAGLENI, POGLEDOT ZKAMENET VO VISINI, TELOTO STUDENO SO DENOVI....
|
|
*extra_girl*
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togas koga mojata ljubov ke ja zaboravi praznata misla od tebe,ke ja priznaam mojata sovladliva pricina da te sakam.Edinstvenoto nesto koe me nosi vo ovie damnesni misli za tvojata stradalnicka dusa e sonceto koe nikogas ne izneveruva... Sekogas postoi mala,sosema nepromislena sila koja ne progonuva da povlekuvam crti na dozvolenost...
Ako barem ednas go procitase tvoeto srce so mojata nepovratna ljubov,ke ja svatese mojata zagrizenost za postojana psihicka tvorba koja nepociva.
Kako i da se pameti ovoj den koj mnogu gori so svojata mok,ne bi dozvolila da ja izgasi mojata ljubov.
A dodeka jas pocivam do tvoeto carstvo mojata dusa go uziva zadovolstvoto od nasata sredba.
Mojcejki,sepak ke dojdam,ke te baknuvam za da oziveam povtorno vo tvoeto srce i ke prodolzam da TE SAKAM...
I kako vi se dopadna ova a?
|
|
*extra_girl*
Нов член Регистриран: 03.Јануари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ahhh.....Koga nekoj ke se zaljubi u pogresen covek loso mu se pisuva...Veruvam deka tie sto bile zaljubeni i sto go osetile toa znaat kako e... |
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу убава песна ама не ја разбирам баш многу... премногу срцепарателна за мој вкус...
Најмногу ми се бендиса крајот ...sepak ke dojdam,ke te baknuvam za da oziveam povtorno vo tvoeto srce i ke prodolzam da TE SAKAM... |
|
|
|
Kockar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako nekogo go sakas radi x-pricini sto ti gi pravi ili gi pravi na drugi ...togas ne e pogresen ....ako pak ti smetaat tie x-pricini kaj nego togas voopsto i ne si go sakala...zatoa ne ti se pisuva loso...lubenjeto e sozdavanje na ubavi nesta napisani so slatki migovi...lubenjeto neznaci pisuvanje losi raboti ...zatoa ako nekogo sakas togas ne e pogresen covek za tebe...moze toj ne te saka tebe...tuka nisto nema gresno ...
By the way ...extra ti bese prethodniot tekst...very deep......bravo
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |