IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ИЛУЗИОНИЗАМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ИЛУЗИОНИЗАМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
Автор
Порака
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: ИЛУЗИОНИЗАМ
    Испратена: 10.Декември.2006 во 13:01

Na sto se osnova iluzionizamot, sto e toa, trik, fikcija, satanizam... sto?
Kako Koperfild minuva niz Kineskiot zid...?
Dali teologijta ima objasnuvanja za ovie slucuvawa?
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 13:08
Nela Bella, интересна тема,  се надевам ќе  дадам соодветен коментар во Блиска иднина.
Ќе може ли, до тогаш, да дадеш свое видување, и свое религиско објаснување?
Почит.

Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 13:17
                                    Bismillahi rrahmani rrahim
------------------------------------------------------------------------------
Nella kratko mi e vremeto da ti davam siroki objasnuvanja,no veruvam deka od mojov odgovor ke ti stane jasno.Iluzionizmot ili Magesnistvoto e site  raboti koi gi spomna :I trilk i fikcija i satanizam.Za vremeto na Musa (mojsej) znaes deka imalo mnogu magionicari ,no koga izlegle pred Musa da se  natprevaruvaat gi frlele stapovite i tie samo nalikuvale na Zmii a  vsusnost nebile.Musa  se isplasil a  Allah mu rekol:"Ne  se plasi ,navistina ti si najgore ".Koga Musa go frlel stapot toa bila vistinska zmija i gi goltnala nivnite "zmii"....
No deka postojat  luge  so nekakva  "mok"  toa e tocno.Islamsko objasnuvanje za  toa  e : Za covek da ima nekakva si mok na predviduvanje (glavno za minatoto) togas  toj mora  da  sorabotiuva so Dzinovi(duhovi).Taka na primer  gledas  doaga Ciganka ti gata i se pogoduva a ti se cudes od kade.Nejze dzinovite za  sekunda i sobiraat podatoci i i gi kazuvaat.Sto se odnesuva do idninata tie kazuvaat  1 vistina a  70 lagi.Na primer ke ti kazat ke ti se rodi dete i ke bide ubavo strojno itn.No toa ke se rodi i odma ke umre.A  ti ke veruvas  samo vo ona prvoto  sto ti go kazala.Za covek da ima takva mok mora prvo da  stane  NEVERNIK.Da posvedoci deka ne veruva i nikogas nema da  veruva vo GOSPOD.Zatoa i Muhammed s.a.v.s rekol:" KOj ke pojde kaj gatac i ke mu poveruva vo ona sto go kazuva,togas toj ne veruva vo ona sto mu sleglo na Muhammeda"  t.e. stanuva nevernik i mestoto mu e vo Pekolot.Znam mnogu vakvi luge koi sorabotuvaat so dzinovi imaat  epten jaki knigi za toa.Znam i luge sto stradaat od dzinovi i nekoi koi sum im pomognal da se izlecat.Imam mnogu iskustvo vo temava  samo kratko mi e  vremeto.Aj ti pisi ako imas nekoe prasanje pa navecer ke ti odgovoram.Pozdrav
Кон врв
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 13:24
KAKO TOA SI IM POMOGNAL?  KALEFAHH DALI MOZES DA NI OPISES EDEN TAKOV CIN?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 16:09

Sum imal takvi iskustva  aladine mnogupati samo ke ti kazam za nekoi .Nemoj da  go svates kako falenje .Ni na kraj pamet ne mi e  toa celta

----------------------------------------------------------------------------
Pred nekolku godini drzev predavanja vo petok vo edno selo.Tamu imase  zena stara negde 35-40 godini no skoro vo lik na maz.Toa radi sto od nejzinata 4-ta godina bila magepsana od nekoi nejzini komsii i do taa den sekoja vecer dzinovite ja davele na spienje i zatoa i likot i bese promenat.Slaba,ispiena  i nema nisto na nea sto bi rekol deka e  zena.Mi kaza  deka bila na kraj sveta da  bara lek i nikoj ne i pomognal.Jas ja prasav dali nekoj te  lecel so Quran dosega i mi rece NE.Togas mi stana jasno zasto nikoj ne i pomognal.Pocnav da i ucam Quran nekoe vreme a koga si odev i dadov zadaca da uci nekoi delovi od Quran pred  da spie i deka nikogas  nema da i dojdat ako cvrsto veruva vo toa.Posle 2  nedeli ja najdov pak mi rece deka voopsto ne i se pojavele dzinovite odtogas.

Druga slucka vaka sto ja pametam bese pred nekolku meseci eden moj komsija bese skoro vo koma.1-2 saatot popladne covekot ne stanuva.Go udiraat site ,mu vikaat covekot ne se  mrdnuva (mlad i zdrav).Me viknaa mene i mi kazaa za problemot a jas odma svatev deka se  raboti za DZIN .Pocnav da mu peam Quran edno 2-3 min. i covekot si stana odma kako nisto da nebiloSmile

Zatoa edinstveno priznato lecenje na vakvi "bolesti" deneska e so Quran.Bez trikovi bez amajlii bez nikakvi "cuda". Ako pak te interesira nesto Tuka sum Smile

Изменето од khaleefah - 10.Декември.2006 во 16:09
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 16:32
khaleefah , ми се допаднаа твоите коментари. Кратки но со голема поука и со јасна слика и објаснување во врска со темата. Воедно, и јас сакав да ги дадам примерите за џинови-те, но ти беше побрз и ти благодарам за тоа.
aladin, се надевам дека во иднина ќе го смениш начинот на пишување. Реков и на друга тема како може да се свати таквиот начин на пишување па да не се повторувам ..

За крај, да прашам: Како беше во Библијата кажано .. дека во Името на Исус ќе се лечат болни, ќе се истеруваат демони, ако испиеш отров нема да ти биде ништо ... ќе зборуваш илјадници странски јазици. Вака е или грешам?

Благодарам, со почит спрема сите.

Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 16:47
Koperfild pravi opticki iluzii ne e satanist 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 17:02
 Khaleefah dali sebe si se smetas za iscelitel?

Изменето од ACELERA - 07.Ноември.2007 во 13:03
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 17:05
Originally posted by nindza nindza напиша:

Koperfild pravi opticki iluzii ne e satanist 

So sto gi potkrepuvas tvoite tvrdewa nindza?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 17:55
So zdrava logika ...toa e trik nisto poveke
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 18:08
Originally posted by nindza nindza напиша:

So zdrava logika ...toa e trik nisto poveke

Nindza..!! I koga leta e tric a....?

a logikata ne e sekogas zdrava....prava....? 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 18:09
Nella sekoj koj go poznava Quranot i iskreno veruva vo nego moze da  leci so Quran.Ne  treba da  zavrsis nekoj k*rs za  toa .Edinstveno ti e potrebeno cvrsto veruvanje deka Allah e moken se  da  stori.
-----------------------------------------------------
nindza sto se odnesuva do Koperfild imase  ednas emisija kako gi pravele trikovite i deka nema nikakva magija.No jas ne zboruvam samo za Koperfild nego fakt e  deka takvi raboti ima.Jas  licno sum videl Smile
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 18:22
Nela Bella, имам еден другар , АТЕИСТ, тој многу добри објаснувања ми даде еден ден во врска со овие работи Smile
Ќе го видам, ќе го праша, па ќе ви пренесам, ОК?
Иначе, Кхалифах не лечи сам по себе, тоа Господ го прави! Знаете, како што го правел тоа Исус, лечел тој односно не бил тој туку тоа го Правел Господ со молба на  Исус! Значи, Исус го молел и тој му ги исполнувал молбите.
Благодарам.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2006 во 18:41
Jas zboruvam za koperfild
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.