|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1234 84> |
Автор | |
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvoto e gluposti toa ti e ako sakas da dokazes deka ne si covek
|
|
Dana
Сениор Регистриран: 21.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3018 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvo = slabost. Site sme sizif ponekogas.
|
|
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
|
|
vesni
Сениор Регистриран: 27.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене понекогаш ми доаѓа да се самоубијам, затоа што ми е смачено од многу работи...ама тогаш помислувм на моите ангелчиња и ќе си подголтнам ке си се изнаплачам и ќе кркнам некое диазепамче и ќе ми помине.... |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima edna interesna zen prikazna za ovaa tema...
Pred mnogu godini nekoj covek dosol do nekoja provalija...sto cesto ja imame vo zivotot... Resil so jaze da se kaci nagore... i gleda gore go ceka eden tigar... Togas resil da se spusti dolu.. no gleda i dolu go ceka tigar... Veke neznael sto da pravi.. gore i dolu nemoze... Vo isto vreme dve gluvcinja (nekoi prijatelcinja sto si gi imame) go grizat jazeto.... Sto bi napravile da ste vo vakva situacija???? Ima samo edno resenie: Ke vidite diva jagodtka vo stenata... ke ja kasnite ... i ke si pomislite kolku e ubav zivotot!!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Jelena
Сениор Регистриран: 11.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvoto ne e izlez i resenie na nikakvi problemi, i vo NIKOJ slucaj ne e hrabra rabota....hrabrosta ne e da izbegas od problemite...tuku da se spravis so niv. Lugeto koj sto probale da si go odzemat zivotot veruvam deka bile pod pregolem pritisok...no ne od drugite...tuku od sopstvenite stravovi... i ubeduvanja za neuspeh.
Zivotot e ubav...ispolnet so podemi i padovi.. sekoj go dopira dnoto ponekogas ...no zatoa potoa neizmerno poveke se gordee i uziva vo sopstveniot uspeh.
|
|
bone
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор bone is not dead Регистриран: 23.Август.2006 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: -13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да јелена...ама има луге кои не му е баш се розево во животот...и еден ден ко ке сватат дека немат за шо да живеат...го прат то невелам дека е ок ама за некој то е излез од некој проблеми...
|
|
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubistvo je izlaz u slucaju nuzde ali lepse i plemenitije ostaviti da to ucini zivot a ne sopstvena ruka
|
|
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo rakata drzis kolt a vo nego eden metak,bureto go vrtis i...
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samoubicite za mene se psiholabilni lichnosti i jas ne gi osuduvam-bolen chovek ne se osuduva...ama sredinata koja ne primetila nishto,nikoj nishto ne prezemal da se doblizi do taa lichnostneznam mnogu mi e teshka ovaa tema,mozeme da kazeme da osuduvam i shto so toa...ovoj narod nekako e se poveke osamen,razocharan,nema kade da se obrati za pomosh,site nekako se zatvoraat vo nekoj svoj krug i normalno kolku si poosamen tolku si popodlozen na samoubistveni misli....znachi ne gi osuduvam,bi chuvstvuvala i jas odgovornost dokolku lichnost shto ja poznavam se obide da se samoubie...vednash doaga prashanjeto-shto mozev da storam,a ne storiv za nego?znachi teshka tema...
|
|
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sedete luge ne prajte gluposti, zivoto ke zavrsi koga sto treba ne treba da si go skratuvate, takov e zivotot so problemi amam mora da se resat, ne e samoubistvoto nikakvo resenie.
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
dekii
Нов член Регистриран: 15.Ноември.2006 Локација: Mali Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za samoubistvo ne treba da si psihicki bolen
toa e sepak moment na slabost sepak za zal toa e neobjaslivo. ne mozam da go objasnam zosto uste ne sum go doziveal:) treba da barame odgovor od nekoj koj imal obid za samoubistvo a preziveal |
|
ReD DeViL^^^^
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kolku slednive zbororvi odgovaraat na temava, no sakav da go prenesam moeto iskustvo. Pred okolu 25 godini imav sansa, kako nadvoresen nabljuduvac, da prisustvuvam na grupni terapii na mladi lugje od Skopje. Psihijatarkata mi bese prijatelka i me pretstavi pred niv kako nejzin kolega. Onoa sto mi padna vo ochi bese faktot deka site tamu bea verojatno najdobroto sto mozese da se posaka od bilo koj chovek. Toa bea nadprosechno inteligentni, ostrumni i emotivni mladi lugje, polni so zivot i zelba da go osoznaat ovoj svet. Nivniot zaednichki problem bese sto ne mozea da se vklopat vo ramkite i baranjata na opstestvoto. Faktichki nim ne im falese nisto. Naprotiv, do denesen den nemam sretnato taka prekrasni mladi lugje. Vo prijatelskite razgovori sto gi imav so psihijatarkata vo vrska so ovaa grupa, taa nekolku pati rezignirano mi reche deka e potpolno razocharana vo semejstvata, zaednicata i opstestvoto kako organizirani grupi na lugje zatoa sto tie se onie koi gi kreiraat problemite i stavaat ponekogas nepreodni prechki pred mladite. Tragichno, edeno momche od grupava pochina od neopredelena psihosomatska bolest (ednostavno prestana da saka da zhivee), drug se obesi, edna devojka otide vo manastir...edna devojka znam deka se omazi, a so ostanatite 5-6 ne znam sto se sluchi. Изменето од Zoran K - 22.Ноември.2006 во 20:47 |
|
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zborovite si se na mesto kolega |
|
Внеси реплика | страница <1234 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |