|
За кого ли гласаше ЉуБчо во Бугарија??? |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | |
KIRIL
Група Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togas ti imas problem so ideologijata. Ako se izjasnuvas za poddrzuvac desnata ideologija, togas treba da znaes deka osnovata na taa ideologija e vo silata na POEDINECOT, a ne vo "timovi", zosto toa podseka na komunistickata parola:"silata e vo nas". Jas vo ovoj moment mozam da kazam deka veruvam vo Gruevski, zato sto nema podobra opcija i nemozam da ja zamislam Sekerinska kako premier, a kako mozis ti vo tvojot simpatizerski slucaj da garantiras, mozis da veruvas, ali da garantiras i koj bi baral pa od tebe garancii za Makedonska Vlada.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај малку која десна единечна идеологија ти ми пишуваш овде некако си го погрешил векот.Па ние живееме во демократија и ако незнаеш кога идеш да гласаш само за претседател гласаш за еден човек мада и позади него стои тим советници но ние не ги знаеме,додека владата ја бира парламентот а парламентот или парламентарците кога се кандидираат се кандидираат со листа на кандидати не еден кандидат туку низа луѓе кои стојат позади цела програма на една партија.Во случајов само ЉуБчо и Бранко си диктираше луѓе кои помалку или повеке он сакаше да се на позиција.Инаку 50% од народот е биполитизиран и секои нови избори се подложни на агитирање од секаде јас како политички определен и секогаш сум за мојата партија агитирам за неа и воедно ставам збор како гаранција за успехот на мојата партија чисто добронамерно
|
|
KIRIL
Група Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E pa boze moj ne postojat na pr. deset desni ideologii pa da birame sega za koja da raspravame ovdeka. Desna ideologija e desna i nemozi vo nedostatok na idei da izmestuvame osnovi na nestata.Tie raboti imaat svoja definicija i ne mozi da gi menuvame vo odreden moment kako nas ni odgovara.Posto kaza deka si clen na VMRO-DPMNE, barem treba da znaes zosto si se zaclenil.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок те разбирам ја и знам што е десничарство но ова не е национал социализам туку демократија значи власта не е лична туку народна,а десничарството е повеке национализам во нашиов случај демократски национализам,мада се претвори во демохристијанство и ништо повеке
|
|
bojan81
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Минаха години, а Македонци во Бугарија се уште нема?!
Ден Дончев, пратеник на ВМРО-НП во македонскиот парламент беше еден од домаќините, кои го пречекаа бугарскиот претседател Георги Прванов на поклонението на загинатите војници од бугарската армија во Првата светска војна. На реставрираните гробишта во струмичко Ново Село, дојдоа и десетина претставници на радикалната бугарска партија ВМРО - СМД, на чело со лидерот Красимир Каракачанов, кои се главните противници за признавање на македонското малцинство во Бугарија. По церемонијалот, Дончев токму со нив отиде на заедничка вечера во една струмичка кафеана за да се почастат за успешната бугарска мисија. "Минаха години", "Александров војвода"..., беше само дел од бугарскиот репертоар на кафанските тамбураши, во кој заеднички уживаа и пееја гостите од Бугарија и домаќинот Дончев со неколкумина локални "патриоти". Истите тие, претходно, наместо да побараат од бугарскиот претседател Прванов да го признае македонското малцинство во Бугарија, му подарија икона на "Св.Ѓорѓи" и од него побараа: "Да ни ја чуваш Македонија. Ти си наш претседател!". Така ли се користи пратеничкиот мандат од македонските граѓани? |
|
Antoaneta
Сениор Регистриран: 06.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 292 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ужас!
|
|
KIRIL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvini boogi, ali narodna vlast imavme vo socijalizmot, i nemozis vo povekepartiski sistem i vo parlamentarna demokratija da kazuvas deka imame "narodna vlast".
|
|
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стварно ужас, зошто вакви работи нема по вестите? Кај е сега МТВ, кај се А1, Сител, Канал 5, Телма. Национални радио дифузери. Дифузират магла! Ништо друго!
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во комунизмот не лажеле дека власта е народна,народот не ја избирал партијата сега избира народот сега народот има власт да донесе влада и да распушти влада во комунизмот ако си спомнел за распуштање влада оп на голи оток |
|
KIRIL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes vladata ja bira mnostvoto od narodot, a toa mnostvo ne mozi da ja raspusti vladata.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Народот собира потписи со што дава недоверба на народните пратеници со тоа по избирање на нов парламент се бира и нова влада.Мислам ова се основните начела на една демократија а ти некако слабо ја познаваш
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zar vistina veruvate deka glasal...jas ne go sakam Ljupcho ama vo takvi gluposti neveruvam
|
|
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе не дека не е за верување ОМО го повика да потпише пристапница за подршка бидејки сега поседува бугарско државјанство и има право на изјаснување но тој тоа не го направи
|
|
KIRIL
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edno e ti da mislis nesto dali e toa taka, nie dosega sme nemale moznost da vidime rasturanje vlada so sobiranje na potpisi, iako nekolku pati bea sobirani. Vlada se raspusta so samoraspustanje na parlamentot. Nema drug nacin kaj nas osven po pat na revolucija.
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |