IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Може ли да се вљубиш во забранета личност
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Може ли да се вљубиш во забранета личност

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 31>
Автор
Порака
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 17:56
Originally posted by Betty Betty напиша:

Me interesira dali mozes da se zaljubis vo licnost iako znaes deka ima golemi precki megu vas....potocno megu dvajcata...Tie sakaat da bidat zaedno ,ama problemot e vo toa sto toj ima devojka a taa decko ,a sepak se gledaat potajno. Do kade seto ova moze da odi??????? I dvajcata imaat zeriosni vrski so partnerot-partnerkata. I tie taka celo vreme si se gledaat tajno ,nemozat da raskinat so devojkata- deckoto, a sepaki ima nekoja hemija megu niv .Kako ke go resite ovj problem???

Ова се вика седење на две столици и не го одобрувам за ниедна страна...прво расчисти, па потоа прави што сакаш...
Заклучок: Треба да се донесе одлука, ќе продолжиме заедно или ќе раскинеме? Кој со кого, тоа допрва треба да се утврди...
Кон врв
Betty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2006
Поени: 613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Betty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 21:42
i sto ako toj i veli "Poarno za nas ke bide ako nekoe vreme jas i ti da ne se gledame za da ne stane sumljivo ",da ne ne fati nekoj jas i ti zaedno ...pa posle se ke izgubime ....ostavi da pomine nekoe vreme vaka ,pa jas sekako ke te pobaram pokasno ili porano ...nasava situacija e teska zatoa malku da odmorime ....pa sekako posle ke si bideme pointeresni eden so drug ...ako mislis deka ke te zaboravam ....jas tebe nikogas nema da te zaboravam koga ni bilo tolku ubavo a i sakam jas povise od tebe da bideme zaedno samo sto seto toa ne go iskazuvam,za nase dobro ti velam....E sega vie sto mislite za nego sto ustvari toj custvuva za nea ...sto vo ovoj slucaj....i ete taka taa se zlozuva so nego ,go prifaka negovit predlog ..........i sto ponatamu ke se sluci ..?????Sto mislite vie pisete ,,,vi blagodaram na sekoj pozitiven nacin...Stvarno sto ponatamu ,,,,se ke se zaboravi ili uste poveke ke se zagree rabotata megu tie dusi-licnosti ..
Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 21:52
Definitivno spored ova sto go procitav sega taa nego seksualno samo go vrivlekuva.Za mene e labilna licnost bez cvrst karakter koj se povlekuva davajki i nadesh na devojkata deka ke bidat nekogash zaedno a se vraka odnosno ostanuva so segashnata.Jasno e se mislam postapkata negova govori premnogu, ednostavno devojkata treba da GO POMNOZI SO NULA, toj ne e vreden za nea.
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
Кон врв
shnajder Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Септември.2005
Поени: 40
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај shnajder Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2006 во 22:16
a sto se slucuva so devojkata..taa e nevinasce( pa i taa ima seriozna vrska so partnerot!!!) da e taa cvrsta licnost ne bi dozvolila da vleguva vo takvi zaebancii, ako vece pocnala da shvrlja so drug  znaci ili ide so deckoto(seriozno)radi oklina ili e materijalista...prashanje na vreme e koga dvete vrski ce se raspadnat..ako pak vlezat u brak so takvi vrski,tie ne se za gubenje vreme(pishivanje za niv) Dead
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 03:27

i sto ako toj i veli "Poarno za nas ke bide ako nekoe vreme jas i ti da ne se gledame za da ne stane sumljivo ",da ne ne fati nekoj jas i ti zaedno ...pa posle se ke izgubime ....ostavi da pomine nekoe vreme vaka ,pa jas sekako ke te pobaram pokasno ili porano ...nasava situacija e teska zatoa malku da odmorime ....pa sekako posle ke si bideme pointeresni eden so drug ...ako mislis deka ke te zaboravam ....jas tebe nikogas nema da te zaboravam koga ni bilo tolku ubavo a i sakam jas povise od tebe da bideme zaedno samo sto seto toa ne go iskazuvam,za nase dobro ti velam....E sega vie sto mislite za nego sto ustvari toj custvuva za nea ...sto vo ovoj slucaj....i ete taka taa se zlozuva so nego ,go prifaka negovit predlog ..........i sto ponatamu ke se sluci ..?????Sto mislite vie pisete ,,,vi blagodaram na sekoj pozitiven nacin...Stvarno sto ponatamu ,,,,se ke se zaboravi ili uste poveke ke se zagree rabotata megu tie dusi-licnosti ..

Девојко, ти која ја отвори темава: можеби се работи за твоја другарка или за тебе. Сосема е сеедно. Имам впечаток дека сите тука дискутираат за твојот проблем, а ти како да не читаш, ти како да сакаш некој да ти каже дека  сето тоа е ок.

Не знам на која возраст сте ти и тој, ама целава приказна делува мнооогу незрело, неозбилно, млако, без фантазија, идеја, цел, решителност или било што...па дури и да сте многу млади, кога е човек млад, обично е похрабар, превзема ризици, влегува во оган,се бори за својата среќа колку и да боли, има идеали, некакви светли цели... тоа што тој ти го кажува е ветер и магла, и нема врска ни со реалноста ни со тебе ни со ништо живо. тој човек е очигледно многу слаб, плашлив, кукавица(кон себе), лицемер и голем безобразник (не сакам погруб збор да употребам) кон тебе и другата негова девојка.

Мислам дека целава дискусија е тотално бесмислена и взалудна, бидејки и двајцата во играва се однесуваат(те) многу незрело.

Кога еден маж е таков на млади години кон една девојка, кога нема никакви обврски итн, не можам да замислам каков ќе биде кога ќе се ожени...страва!

Затоа: сврти се на друга страна, биди фер кон твојот дечко кого го изневеруваш безпотребно, а со тоа многу повредуваш- остави го да си најде некоја која ќе го сака и почитува, а и ти барај си некој трет со кого взаемно ќе се сакате и почитувате.

Единствена забранета љубов е „љубов“ врз база на --- ЛАГА.
Кон врв
kandid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Август.2006
Поени: 664
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kandid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2006 во 23:25

Me interesira dali mozes da se zaljubis vo licnost iako znaes deka ima golemi precki megu vas....potocno megu dvajcata...Tie sakaat da bidat zaedno ,ama problemot e vo toa sto toj ima devojka a taa decko ,a sepak se gledaat potajno. Do kade seto ova moze da odi??????? I dvajcata imaat zeriosni vrski so partnerot-partnerkata. I tie taka celo vreme si se gledaat tajno ,nemozat da raskinat so devojkata- deckoto, a sepaki ima nekoja hemija megu niv .Kako ke go resite ovj problem???
Ako do tolku sakaat da bidat zaedno deckoto i devojkata ne se nikakva precka...Ednostavno ke raskinat so niv i ke prodolzat da bidat zaedno,bez da se krijat.
I taa hemija ne e niso drugo nego  telesna strast,koja i bez toa ke iscezne so tekot na vremeto(osobeno ako vlezat vo seriozna vrska).Verojatno se svesni na nekoj nacin za toj fakt,pa produzuvaat da se gledaat tajno i da ja podgrevaat strasta so efektot na "zabraneto ovosje".
Ali ne znam kolku e toa ok...Ustvari znam deka ne e uopste ok i deka e krajno podlo i sebicno.
Kukavicluk e da se kries i da go povreduvas drugiot so toa sto ke mu bides neveren.
A resenieto e mnogu prosto...Ili raskinuvas so devojkata/deckoto ili prekinuvas da se gledas so svalerot/kata...Zoso na dve stolici ne se sedi dolgo!
I posle mene-POTOP!!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Betty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 02:11
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Девојко, ти која ја отвори темава: можеби се работи за твоја другарка или за тебе. Сосема е сеедно. Имам впечаток дека сите тука дискутираат за твојот проблем, а ти како да не читаш, ти како да сакаш некој да ти каже дека  сето тоа е ок.

Не знам на која возраст сте ти и тој, ама целава приказна делува мнооогу незрело, неозбилно, млако, без фантазија, идеја, цел, решителност или било што...па дури и да сте многу млади, кога е човек млад, обично е похрабар, превзема ризици, влегува во оган,се бори за својата среќа колку и да боли, има идеали, некакви светли цели... тоа што тој ти го кажува е ветер и магла, и нема врска ни со реалноста ни со тебе ни со ништо живо. тој човек е очигледно многу слаб, плашлив, кукавица(кон себе), лицемер и голем безобразник (не сакам погруб збор да употребам) кон тебе и другата негова девојка.

Мислам дека целава дискусија е тотално бесмислена и взалудна, бидејки и двајцата во играва се однесуваат(те) многу незрело.

Кога еден маж е таков на млади години кон една девојка, кога нема никакви обврски итн, не можам да замислам каков ќе биде кога ќе се ожени...страва!

Затоа: сврти се на друга страна, биди фер кон твојот дечко кого го изневеруваш безпотребно, а со тоа многу повредуваш- остави го да си најде некоја која ќе го сака и почитува, а и ти барај си некој трет со кого взаемно ќе се сакате и почитувате.

inaku pozdrav do tebe ,ova ne se raboti za mene ,,podaleku od takvo nesto,samo sakam da ti kazam deka nemora da znaci  deka temata sto ja postavuvas se odnesuva licno na onoj sto ja pisal.....toa e samo tema ....dali razbiras sto ti kazuvam......nitu zamene nitu pak za nekoja drugarka.....tema kako tema ednostavno teme.Mi izgledase temava dosta interesna pa sakv da vidam sto se mislat lugeto ....interesna e ....znam i toa ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Betty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 02:14
nekogas koga sakas da dades komentar prvo preslusaj se sebesi dali seto toa sto ke go pises e vkusno i izgleda dobro pa potoa pisi...nema potreba mene mi e super so deckoto mnogu go sakam za da mu napravam takvo nesto bogda cuva
Кон врв
Jelena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Август.2006
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Jelena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 03:55

Betty pa ti i nemas nekoj si problem. Najprvo zaprasaj se sebesi dali ti stvarno go sakas nego (ili e samo hemija...a ne ljubov) a pota zenskata intuicija ke ti pomogne da otkries dali i on go cuvstvuva istoto za tebe.

Megutoa stom vie veke podolgo vreme tajno se gledate....i ne prevzimate nisto za da oformite stabilna vrska....e toa e samo momentalna stras,privlecnost, zelba za cuvstvo na mok...i razonoda od monotonija. Podobro i da ostane na toa...znaes kako vikaat zabranetoto ovosje e najslatko, a koga ke go dobijes...pa i ne e toa sto si ocekuvala deka ke bide. Romansata i flertot nadvor od edna vrska se navistina vozbudlivi bidejki se tajni...ama toa ne e ljubov....ljubovta nemoze da bide tajna...togas i ne e vistinska.... i zato veruvaj ne vredi da povreduvas drugi....na kraj ti ke go izvleces najbolniot kraj. a ,,deckoto,, stom e sklon na izleti nadvor od vrskata...veruvaj nema da se promeni...i ako bide so tebe.

Кон врв
nikolina Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Октомври.2006
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikolina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 09:54
ne mozes da biras vo kogo ke se vljubis, moze da se zaljubis i vo zabraneta licnost kako sto kazuvas, mozes samo da odlucis dali ke napravis nesto da ja ostvaris ljubovta ili ke ja kries...
Кон врв
Lazycat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2006
Поени: 179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lazycat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 09:59
Ма се е тоа к*рац на бициклу.

Забранета љубоффф, пих.

Нема забрането, се е дозвволено, но тоа е минлива страст не е љубофф!

My name is Cat, Lazycat, and I'm an assh*le. I get excessively drunk at inappropriate times, disregard social norms, indulge every whim, ignore the consequences of my actions, mock idiots and posers!
Кон врв
Lazycat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2006
Поени: 179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lazycat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 10:01
Originally posted by chuchuliga chuchuliga напиша:

Така е!
My name is Cat, Lazycat, and I'm an assh*le. I get excessively drunk at inappropriate times, disregard social norms, indulge every whim, ignore the consequences of my actions, mock idiots and posers!
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 10:17
lubav nepoznava zabrani
pa ni zabraneti licnosti
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2006 во 16:11
Pa da1 jas se vljubiv vo pogresna licnost znaejki deka ke zgresam, no za nekoi raboti ne mozeme da odbirame nie, so razumot. toa naseto srce go pravi.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 31>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.