IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Богдански - УДБА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Богдански - УДБА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2006 во 11:55
Mnogu bi sakal da doznaam nesto poveke za ovoj covek, koj go ubil, kako itn...

Inaku eve sto dava google. Za kogo rabotel Saso Ordanovski uste 1991, i sto pisuval za Bogdanovski:

http://www.scc.rutgers.edu/serbian_digest/11/t11-6.htm

уште нешто:
http://www.vest.com.mk/default.asp?id=78732&idg=4&idb=1174&rubrika=Po%7Bta
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2006 во 12:16
Lazycat ако е вистина дека ти била жена роднина на Богдановски само едно да кажам многу ми е жал за неа. 
Кон врв
Lazycat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Август.2006
Поени: 179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lazycat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2006 во 12:17
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Да но во тоа време Глигоровиќ и Црвенковски имаа поважна работа од Богдански да ја победат ВМРО во парламентарни избори а ВМРО имаше друг проблем кој ке биде нејзин претседател и воедно премиер.Љупчо тогаш беше многу млад и требаше да биде Богдански бидејки се знаеше дека Македонија ке се отцепи и ке стане држава.Незнам колку години имаш и колку знаеш за партијата но јас сум во ВМРО од 1991 г. и доста ги следев случувањата можам да ти кажам дека Љупчо ги следи Инфорбировските и Удбашките варијанти на владеење значи поставува негови шпиони таму каде што има најголема опасност таков пример е со Котевски кој мистично загина во сообраќајна несреќа.Момче има тука многу политички игри кои ни ја ни ти не ги разбираме но едно со сигурност знам најпознатите зборови на Богдански дирекно упатени на Љупчо беа - ДА НЕ СЕ ДОЗВОЛИ БУГАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ПРЕДАВНИЦИ ПОВТОРНО ДА СЕ ИНФИЛТРИРААТ ВО ПАРТИЈАТА,НЕКА ПАРТИЈАТА БИДЕ ЕДНА И ЕДИНСТВЕНА КАКО ШТО И МАКЕДОНИЈА ТРЕБА ДА БИДЕ.ЗА НЕА ЖИВЕЕМЕ ЗА НЕА И КЕ УМРЕМЕ - ВМРО ДО ГРОБ.
А сведоци сме на тоа што се случи партии со предзнак ВМРО излегоа многу а Љупчо го смени уставот на ДПМНЕ каде ја исклучи борбата за ЕГЕЈ и ПИРИН.Уште многу од тоа има а Љупчо не е водачот за кој се покажува

Јас точно знам што и како се случувало и што се е речено, договорено, кажано, недокажано, реитерирано на договорено, лично од устата на човекот. Сум десничар, бев во партијата, но откога беше егзекутиран, не бев активен, за повторно да се активирам неодамна, од поделбата.

Љубчо е еден човек, кој беше млад и кој сега е залуден и слуден.

Батали го.

Муабетот е за Богдановски и предавството кон него.
А тоа што е споменат од Груевски е сеуште политички маркетинг.

Грујо место да врши сеуште политички маркетинг и кампања како во предизборие треба да си ја фати работата како премир, конечно како лидер на држава, а не на партија.
Ама, его е его и капацитет си е капацитет, as the lack thereof!
My name is Cat, Lazycat, and I'm an assh*le. I get excessively drunk at inappropriate times, disregard social norms, indulge every whim, ignore the consequences of my actions, mock idiots and posers!
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2006 во 16:47
BORCI ZA SVETATA I PRAVEDNA KAUZA - OSLOBODUVAWE I OBEDINUVAWE NA MAKEDONIJA

---------------------------------------------------------------
Vo na{ata redakcija dobivme materijali od aktivnostite na nekoi patriotski
organizacii (DOOM, Makedonsko nacionalno osloboditelno dvi`ewe - MNOD, od
Makedonskata osloboditelna organizacija - MOO i drugi, a isprateni od eden
od aktivistite vo dijasporata - Metodija Prilep~anec od SAD. Po povod
nivnite aktivnosti koi bile posveteni isklu~ivo za samostojna i obedineta
Makedonija u{te pred tri i pol decenii i pove}e, a od toa makedonskiot narod
ve}e izdejstvuva samostojnost, no ne i obedinuvawe, po povod predizbornata
kampawa {to e vo tek vo Republika Makedonija, kako i smrtta na eden od
najgolemite aktivisti vo dijasporata, Dragan Bogdanovski, odlu~ivme da gi
objavime ovie materijali kako argument za makedonskiot patriotizam izrazen
vo dijasporata i kako pouka za Makedoncite vo tatkovinata i za onie koi
sakaat da bidat izbrani za voda~i na makedonskata dr`ava.
---------------------------------------------------------------

26 april 1976, Geteborg

Dragi brate Metodija,

Eve ti ispra}am kopija od odgovorot {to mu go isprativ na MNOD vo Kanada vo
vrska so nivnata pokana da u~estvuvam na nivniot svetski kongres za koj
mislam deka nikoga{ nema da se odr`i. Vo moeto posledno pismo jas ti pi{av
deka se somnevam deka zad ovaa inicijativa stojat udba{ite od Skopje, no jas
mu odgovoriv na MNOD diplomatski i jasno pod kakvi uslovi nie od DOOM mo`eme
da sorabotuvame i da diskutriame so drugi makedonski organizacii.

Ne znam dali MNOD ispratil pokani za toj niven "svetski" kongres i na
Makedonci vo Amerika i drugi zemji, pi{i mi ako razbre{ ne{to za toa vo
Amerika.

Mislam deka }e ti se bendisa mojot odgovor na "junacite" na udba{kiot
milioner Stanoev vo Toronto.

Tolku za ovoj pat brate Metodija, naskoro pak }e ti pi{am. Primi srde~ni
bratski pozdravi.

Dragan Bogdanovski

------------------------------------------------------------------------
DO MAKEDONSKOTO NACIONALNO OSLOBODITELNO DVI@EWE - MNOD, TORONTO - KANADA

Dragi sonarodnici

Vi blagodaram od imeto na Centralniot komitet na Dvi`eweto za osloboduvawe i
obedinuvawe na Makedonija za pokanata koja{to ni ja isprativte da zemam
u~estvo na kongresot koj smetate da go odr`ite vo esen 1977 godina. So
golemo zadovolstvo }e prisustvuvam na toj kongres, samo Ve molam da mi
dadete nekoi objasnuvawa. Kako prvo od Va{eto pismo ne se gleda jasno dali
Vie prezemate inicijativa da se odr`i eden seop{t makedonski kongres ili pak
toa }e bide kongres na MNOD na koj }e prisustvuvaat pretstavnici na Va{eto
Dvi`ewe od celiot svet, pa zatoa go narekuvate "svetski kongres". Kolku {to
nie znaeme MNOD dosega postoe{e samo vo edna zemja, Kanada, pa ni izgleda
~udno {to sega toj se podgotvuva da odr`uva svoj "svetski kongres". Nemojte
da sfatite, dragi bra}a, deka so ova sakam da go navreduvam Va{eto dvi`ewe,
jas sakam samo da gi vidam rabotite na ~isto. Idejata za odr`uvawe na eden
vakov {irok nacionalen forum e odli~na idjea, no bidej}i se raboti za
postignuvawe na edno makedonsko nacionalno edinstvo, takov kongres mo`e da
odigra istoriska rolja, ako se odr`i pod imeto semakedonski kongres, a ne
kako kongres na MNOD. Neka MNOD si ostane inicijator za svikuvawe na
kongresot, nie od DOOM javno }e ja poddr`uvame ovaa inicijativa.

Od druga strana treba da bideme na~isto {to se razbira pod imeto "makedonski
organizacii". Site organizacii sostaveni od Makedonci se "makedonski", pa
taka i "Junajted Macedonian", "Makedonskata patrioti~eska organizacija MPO",
raznite makedonski klubovi po svetot {to gi organiziraat jugoslovenskite
konzuli, pa ako sakate i samiot Sojuz na komunistite na Makedonija vo SRM se
"makedonski" organizacii, no tie se vo slu`ba na jugoslovenskiot ili
bugarskiot vrhovizam. Sakate li Vie da gi pokanite na toj kongres i ovie
"makedonski" organizacii? Ako ovie vrhovisti~ki organizacii bidat pokaneti
na toj kongres, toga{ DOOM nema {to da bara na toj kongres. DOOM ima svoi
tri osnovni karakteristiki:-

1. DOOM e Makedonsko nacionalno dvi`ewe, koe smeta deka Makedoncite se
samobitna nacija, pa spored toa toj ne mo`e da bara zaedni~ki jazik so
Makedonci koi se smetaat za nekakvi makedonski Bugari;

2. DOOM e revolucionerna organizacija so ilindenska ideologija, toj se bori
za otcepuvawe na site ~etiri dela na raspar~ena Makedonija od ~etirite
balkanski dr`avi i za sozdavawe samostojna makedonska dr`ava.Spord toa DOOM
e neprijatel na onie Makedonci koi iako se ~uvstvuvaat po nacionalnost
Makedonci, no se SRM da si ostane vo ramkite na Jugoslavija ili pak
obedinuvaweto na Makedonija da se napravi vo ramkite na Jugoslavija. Ako na
toj kongres bidat pokaneti pretstavnici na jugoslovenskite vrhovisti od SRM
ili pak na marionetskite jugoslovenski organizacii pod makedonski imiwa
koi{to gi ima vo stranstvo, toga{ DOOM ne mo`e da u~estvuva na toj kongres,
i

3. DOOM ja smeta Jugoslavija kako edna od ~etirite okupatorki na Makedonija
i protiv nea vodi ista borba kakva {to vodi protiv Grcija, Bugarija i
Albanija.

Dokolku MNOD ima isti vakvi pogledi vrz makedonskata osloboditelna borba,
toga{ DOOM so golemo zadovolstvo }e isprati svoja delegacija na kongresot,
samo ako toj bide odr`an vrz principite koi Vi gi ka`avme vo ova pismo.

Ve molime da ni odgovorite dali ste soglasni so ovie na{i predlozi. Jas
mislam deka planiraniot kongres }e odigra golema istoriska rolja, no, samo
pod eden uslov, ako na nego zemat u~estvo samo dr`avotvornite makedonski
patriotski snagi. Nikako ne smee da se dopu{ti kongresot da stane pana|ur na
razli~nomisle{ti Makedonci. Nie treba da se soberme na toj kongres za da
barame pati{ta kako da ja zasilime obedinitelnata borba na makedonskata
nacija, a ne da se karame.

Mislam deka nema da bide lo{o referatite koi }e se dr`at na toj kongres da
bidat odnapred isprateni i prou~eni barem od najglavnite lu|e koi }e
prisustvuvaat na toj kongres.

Pi{uvate, dragi bra}a, deka me|u Makedoncite ovde vo Evropa stanuvale nemili
raboti. Nie ne ja sokrivame taa rabota, no, treba da se znae koj be{e
vinoven za toa. DOOM e organizacija koja postojano e anga`irana vo
revolucionerna borba ne samo nadvor od Makedonija, ami i vnatre vo nea, pa
zatoa neprijatelite i najmnogu rabotat na toa da go uni{tat. Nekolku pati
Udba ni podmetna svoi {pioni vo na{eto Dvi`ewe i treba{e da mine dosta vreme
dodega gi otkrieme i otstranime od na{ite redovi. Isto taka nekolku na{i
bra}a sakaa da si pravat karieri, no ne sakaa da rabotat ili pak bea
nesposobni da go predvodat Dvi`eweto. Site ovie karieristi ili udba{ki
agenti si otpadnaa od dvi`eweto. Va`no e samo toa {to DOOM i pokraj site
"aferi" nikoga{ ne prestana da se bori. Smetam deka Vie, na{ite bra}a od
MNOD, treba{e da ne izvestite koj e Vane Petrovski, bidej}i Vie go
poznavate, a Vie si mol~evte i mirno si gledavte seir od strana.

Tolku za ovoj pat dragi bra}a i soborci od MNOD. Bidete uvereni deka DOOM e
so Vas vo zaedni~kata borba za osloboduvawe i obedinuvawe na Makedonija, za
sozdavawe samostojna makedonska dr`ava.

Se za osloboduvawe i obedinuvawe na Makedonija!

Na site borci od bratskiot MNOD im ispra}am srde~ni bratski i borbeni
makedonski pozdravi

Dvi`ewe za osloboduvawe i obedinuvawe na Makedonija, Centralen komitet,

Va{, Dragan Bogdanovski
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2006 во 21:48
Брате Драган, не можат да не скршат

Јанко Бачев
Драги брат Драган, многу се израдував кога разбрав дека со големо воодушевување и радост си го примил моето вчерашно писмо и искрено и од се срце ние овде во Македонија од Народното движење за Македонија ти благодариме на искажаните желби да истраеме во борбата за македонските идеали. Веднаш да ти кажам дека сожалувам што со тоа писмо не ти напишав се за некои состојби во организацијата и нашата татковина, но моето вчерашно прекинување на пишувањето се должеше на тоа што Централниот Комитет (ЦК) на организацијата вчера свика специјален состанок во врска со почнатата клеветничка кампања што почна во Македонија, за да те омаловажуваат и оцрнат.

Ние знаеме дека УДБА има силна шпионска мрежа и на еден многу мајсторски начин го сузбива НДМ. Агентите на УДБА се дресирани луѓе и на современ начин ги демолизираат и пасивизираат нашите, а каде тоа не им успева, употребуваат и терор. Еве сега, украдов малку слободно време да ти напишам за некои важни заклучоци од седницата на ЦК, а и самиот знаеш дека сум претрупан со работа како и секогаш, а посебно сега, кога сета работа околу редактирањето, илегалното печатење и дистрибуирање на нашиот весник „Македонска нација“ и во татковината, ми падна на мене.

Организацијата донесе решение во следниот број на весникот „Македонска нација“ да даде едно разложение за твоето киднапирање, мачење и мрцварење во крвавите ќелии на УДБА, за да ги разобличиме експонентите на белградската диктатура. На тој начин сметаме дека тактички ќе можеме да им се спротивставиме на злокобните клевети што деновиве се шират против тебе, на една телевизија во Македонија. Со читањето на нашиот весник нашите браќа и сестри во поробената ни татковина и нашинците во дијаспората ќе можат уште подобро да го запознаен братот Драган Богдановски.

Се сеќаваш, брат Драган, како агентите на УДБА. некаде на почетокот во 1978 година, те киднапираа во Франција и со инјекција за заспивање (која редовно ти ја дуплираа на граничните премини, за да изгледа дека спиеш во автомобилот), те довезоа до комунистичка Словенија, по што со авион те префрлија во Скопје. Тука требаше да ти суди „народниот суд“, бидејќи си дејствувал „непријателски“ против твојата земја. Се разбира дека тоа се однесува на Југославија, зашто ти никогаш ништо немаш направено против Македонија, која всушност е твоја единствена земја. Но, како што личи на една „демократска“ држава, наместо да те предадат на истражните органи, агентите на УДБА ќе те држат повеќе од една година во полициски притвор во специјалните објекти на Солунска Глава и во познатото скривалиште „Јасен“. Агентите кои ќе ја вршат оперативната мерка т.н. расчистување со тебе, во голем број случаи и и физички ќе те малтретираат, со неподнослив ќотек.

За да го скршат твојот дух, агентите на УДБА дури ќе смислат и твоја „оперативна поделба“, па така, тогашниот удбаш К.Ѓ. ќе биде задолжен да расчистува со тебе за прашањата во врска со емиграцијата, тогашниот агент С.П., ќе расчистува со тебе за прашањата во врска со твоите наводни врски со западноевропските разузнавачки служби...

Силно одекна веста помеѓу твоите соборци, кога во еден момент на искушение не си можел веќе да ги истрпиш понижувањата и малтретирањата, па си сакал да се самоубиец при едно твое вообичаено превезување со полициски хеликоптер од „Јасен“ до Скопје, со скокање од хеликоптерот. Откако по твоето едногодишно нечовечко мачење и херојско држење во крвавите ќелии на „Јасен“ (можеби и ова е една од причините зошто во Македонија се уште ова подземно скривалиште се крие од очите на јавноста) агентите на УДБА разбраа дека не можат да те исплашат и да те скршат, дополнително те предадоа на правосудните органи кои ќе те осудат на 13 години робија во „Идризово“.

Со твоето затворање како лидер на ДООМ, во Движењето се појави голема празнина. Сигурно се сеќаваш дека и Амнести интернешнел, организација која им помага на политичките затвореници во светот, направи обид да помогне околу твојот затворски случај. За тоа многу се заложи братот Миле Илиевски од Шведска, кој имаше повеќе преписки со нив по твоето затворање, за поконкретно да им го образложи твојот монтиран случај. Но, сигурно многу ќе се изненадиш кога ќе го прочиташ она што нашите тројки на теренот го добија како информација - колку мајсторски игра УДБА може да се види и од тоа што успеала дури да допре и до твојата разведена сопруга, норвежанката Брит Остенген, која во писмото од 10 јуни 1981 до одговорната во Амнести Интернешнел, Регина Ваксман, ќе даде лоши квалификации за тебе, дека воопшто не си политички затвореник.

Ете затоа, весникот, органот на Движењето ги отвора страниците на сите македонски ќерки и синови да ја видат твојата голгота, со братскиот повик да дигнеме врева против тиранијата што не прогонува и мачи, нас и целиот народ, да работиме за довршување на македонскиот идеал - и Егеј и Пирин и Вардар обединети да ги видам. Ние старите и искусни борци ќе ги издржиме сите искушенија во нашето илегално дејствување во комунистичка Македонија.

Инаку, вчера, покрај на тебе, морав да одговорам и на писмата на други наши стари борци во дијаспората кои ми пишаа многу од поодамна. Тука мислам на браќата Илиевски, Шариновски, Солунски, Ристевски, Стамковски, Србинов, Марковски и редица други, на чие дело заедно со тебе и покојниот Шамбевски се роди движењето. За малку ќе заборавев: организацијата дојде до некои детали и во врска со убиството на организацискиот секретар на Движењето, братот Шамбевски, кој, како што ти е познато, претходно бил по затворите во Југославија, потоа пребегнал преку граница и се приклучил на македонската емиграција, а агентите на УДБА ѕверски го убија во 1974 година во Германија. Директниот злостор над нашиот брат го извршил активен припадник на македонскиот дел од сојузната југословенска УДБА, а лицето за кое се сомневавме да ти бил некоја логистика.

Понатаму, драги брате Драган, дознаваме дека мајсториите на УДБА и овојпат се совршени, па тие да ти имале некоја стратегија на т.н. еквидистанца, според која требало во тие години да ликвидираат по некој истакнат член од политичките емигрантски организации од сите југословенски републики, сосе покраините. Па така, во таа 1974 година, ликвидиран е и доктор Јелиќ во неговата ординација во Германија, па директорот на ИНА, хрватскиот емигрант Ѓурековиќ (кого УДБА го ликвидира во автомобилска гаража во Германија), па еден истакнат член од косовските емигрантски организации ликвидиран од УДБА во Шпанија, па нашиот брат Шамбевски... Но, предавниците на нашиот народ ќе ги сретне црната рака на ВМРО. Тие ги тепаа, стрелаа и бесеа вмровците, но не можеа да го скршат духот на ВМРО. Клето да му е проклето на оној Македонец што гази преку коските на нашите комити и војводи, дедовци и татковци. Не сакаме богатства, не сакаме пари, само човечки правдини. Не сме Јужносрбијанци, ни Елини, не сме ни Бугари, туку чистокрвни Македонци, централисти, директни потомци на античките Македонци. Срдечно те поздравува вашиот собрат и маченик.

Пренесете поздрав до браќата и сестрите во емиграцијата.
Смрт и слобода !

П.С. Драган Богдановски е една од најмаркантните личности во повоената македонска историја кој се бори за слободна независна и обединета Македонија. Емигрира во 1951 година и во неговата 40-годишна емигрантска дејност во западноевропските земји ќе ги формира македонските емигрантски политички организации Ослободителен комитет на Македонија (ОКМ), Движење за ослободување и обединување на Македонија (ДООМ), Народноослободителен фронт на Македонија (НОФМ). Во март 1990 во Гетеборг ја основа Демократска партија за македонско национално единство (ДПМНЕ), за подоцна да се приклучи една група од МААК (со Љубчо Георгиевски) и со додавката ВМРО ја основаат ВМРО ДПМНЕ, на 17 јуни 1990 година.. Трагичен е фактот што македонските јаничарски власти, поточно поранешниот министер за култура во 2003 година не ја прифати благородната иницијатива на Коле Мангов од Скопје (самиот припадник на вмровските тројки од 1958 година) името на Драган Богдановски да влезе во програмата „100-години Илинден“. Умира во мај 1998 во Шведска, а погребен е во Македонија.

Кон врв
naum Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Baniran

Регистриран: 17.Август.2006
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај naum Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2006 во 10:18
PS bugi dali UDBA-skite metodi ne bile so cel da se odrzi postoeckata drzava koja ni ovozmozila drzavnost i sekakov --za togash progres
i dali ne dobivme drzava 1991 god.sluchajno????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lazycat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2006 во 10:23
Процедурално: отвори нова тема, да не ја разводниме оваа.

Инаку, Богдановски е еден од нашите херои кои цел живот се криеше по странство прогонуван од удбашките структури кои на крај го отепаа.

My name is Cat, Lazycat, and I'm an assh*le. I get excessively drunk at inappropriate times, disregard social norms, indulge every whim, ignore the consequences of my actions, mock idiots and posers!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lazycat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2006 во 10:30
Имаш право.

Се сеќаваш, брат Драган, како агентите на УДБА. некаде на почетокот во 1978 година, те киднапираа во Франција и со инјекција за заспивање (која редовно ти ја дуплираа на граничните премини, за да изгледа дека спиеш во автомобилот), те довезоа до комунистичка Словенија, по што со авион те префрлија во Скопје. Тука требаше да ти суди „народниот суд“, бидејќи си дејствувал „непријателски“ против твојата земја. Се разбира дека тоа се однесува на Југославија, зашто ти никогаш ништо немаш направено против Македонија, која всушност е твоја единствена земја. Но, како што личи на една „демократска“ држава, наместо да те предадат на истражните органи, агентите на УДБА ќе те држат повеќе од една година во полициски притвор во специјалните објекти на Солунска Глава и во познатото скривалиште „Јасен“. Агентите кои ќе ја вршат оперативната мерка т.н. расчистување со тебе, во голем број случаи и и физички ќе те малтретираат, со неподнослив ќотек.

Истите овие структури кои потоа успеаа да го отепаат Богдановски, сеуште роварат инфилтрирани насекаде, во сите институции, политички партии, агенции, дирекции, со цел да можат да го контролираат распадот на Македонија и да го помогнат владеењето на велможата Слатински - Црвенковиќ.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 23:57
Originally posted by Lazycat Lazycat напиша:

Имаш право.

Истите овие структури кои потоа успеаа да го отепаат Богдановски, сеуште роварат инфилтрирани насекаде, во сите институции, политички партии, агенции, дирекции, со цел да можат да го контролираат распадот на Македонија и да го помогнат владеењето на велможата Слатински - Црвенковиќ.

Сеуште работат но нема уште долго,времето ги газеLOLLOLLOLLOLLOL
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2007 во 22:17
Originally posted by bojan81 bojan81 напиша:

И мене ми имаат кажано во тој стил не се знае точно кој го убил но работите оделе така да не ни мора да се каже демек се знаело. 

Ако веќе се знае зошто не се обелодени. Величковски и Двојаковски се покојни, но главниот од аферата во ПИЛАВ ТЕПЕ кај Радовиш сеуште гордо, здрав и жив се шета по македонија како да ја ослободил. Зошто сме слепи кога на секој државен парастост го има. Им се упика под кожа на сите партии.

Изменето од orlov - 14.Октомври.2009 во 18:47
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 22:08
Така господа восета оваа афера не гледајте слепо и неинформирано.
Информирајте се а потоа кажете: Да. Најдо Стаменов Орлов- големиот КОС-овец од НОВ е во право. Сина Птица не се покојните туку ни повекје ни помалку познатиот лидир на службата на ЈНА и малку на АРМ Драган СТ./Мле..............
Останатите актери се исти познати...........
Но Драган сега плива во други матни води........... и телефоните- телефонските броеви ги мења на секој пет минути.......... недопирлив сие човекот......

Изменето од orlov - 14.Октомври.2009 во 18:46
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,235 секунди.