|
Напиши љубовен текст (дневник на вашата душа)... |
Внеси реплика | страница 123 58> |
Автор | |
football manager
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 10.Октомври.2006 во 02:50 |
Најдобриот начин за афирмација на нашите вредности кои ги носиме во себе целиот свој живот е оваа можност што ни ја дава "идивиди".Сте почувствувале ли некогаш наплив на емоции да ви течат зборовите како никогаш дотогаш е тогаш сте погодени од љубов.Преточете ги чувствата на хартија т.е. на ова место.Имате потреба да го споделите тоа чувство со другите околу себе,СТОРЕТЕ ГО ТОА!...
Уживајте во своите чувства,но дајте им и на другите да уживаат во зборовите што неможат да ги напишат но и тоа како ги чувствуваат....Поздрав од андонофф.....Узивајте во пишаниот македонски збор кој верувајте е еден од најубавите...... Изменето од Анастеа - 17.Мај.2010 во 02:20 |
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti ti i samo ti
ti sto mi ja napolni dusava
ti sto mi gi izprazni ocite
ti sto mi dade sloboda
ti sto mislive moi gi odzimas
ti sto ja voskresna ljubovta
eve se trudam malce :)
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти..... што ми ја украде душата,
ти.....што ми ја зароби младоста , за кого ќе патам во животот, за кого ќе дадам се еееее ее ее Трајче Манев за макфест, јас за да ја надополнам инспитацијата на пламенко |
|
Motivation is game in my hands
|
|
Kockar
Сениор Регистриран: 13.Септември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 281 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobar predizvik .... Aj da se isprobam ...mmmmmmmmmmmProlet e rana vo srce lubov sto budi
peam za lubovta na dve srca ludi
ednoto srce vo gradi e moi
so slatki baknezi cuka na gradite tvoi
Tivko ti sepoti ...otvori veli
tebe te baram vekovi celi
zaedno edno da staneme nie dve
vo sevtov ti si edinstvena... ti si mi se
Ref:
Vecno prolet neka bide za nas
sekoja nok ke te baknuvam jas
vo tvoite oci ke ja nurnam mojata dusa
moeto srce samo tvoeto ke go slusa
Moja da bides barem eden den cel
nokta ke ja obojam so cvet bel
nikogas da ne se pojavi mrak
za tebe ke gree sekoj soncev zrak
Vo zvezdi ke te vivnam da gi dopres
nikogas da te sakam nema da me sopres
bidi mi vecna lubov moja mila
eden baknez tvoj da go pobedam cel svet ke mi dade sila
Ref:
Vecno prolet neka bide za nas
sekoja nok ke te baknuvam jas
vo tvoite oci ke ja nurnam mojata dusa
moeto srce samo tvoeto ke go slusa P.S. Mislam deka e mnogu polesno da se napise pesna ako veke se znae muzikata...ova e daleku potesko ...prvo tekst pa muzika
|
|
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
|
|
plavu$a
Сениор Регистриран: 15.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 4016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vetrot me miluva po obrazite...
mislam ti si toa
vetrot me miluva po kosata...
mislam ti si toa
eve... nekoj me povikuva... mislam vetrot e
vetrot bil...
|
|
In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
|
nindza
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 10.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 2457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke ne barash ti nas
od kal ke ne prais ke ti bide krivo ke vidish ke vidish dobar refren neli |
|
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
|
|
devojce^
Група Регистриран: 18.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postojano razmisluvam za tebe i za onaa nrkogasna ljubov vo koja tolku bevme srekni.I nikogas ne pomisluvavme na razdelba.No,se sluci...Dojde taa,razdelba.Kade e nasata ljubov?Realnosta surovo ne razdeli.Sindzirot na ljubovta nenadejno se skina.Sega samo del od nego ostana vo moeto srce,koe nastojuva opstane vo ovoj besmislen svet,bez ljubov i razbiranje.Kolkumina dosega ostanale povredeni od tvoeto srce?Postojano se prasuvam dali Amorovata strela slucajno ne dopre?Ili mozebi samo pomina pokraj nas?Ne znam nisto ne mi e jasno?No,znam deka mnogu te sakav...Vremeto tece,tivko neosetno.A jas,od onoj razdelben cas,ne veruvam veke vo ljubovta.Mislam deka taa postoi samo vo skaznite.Vo onie prekrasni skazni za ubavi princezi i princovi...Zbogum,cuvaru na moite sonista!Zbogum,gospodaru na moeto srce!Ke se obidam da te zaboravam i da te prebolam iako znam deka ranite na ljubovta teshko zarastuvaat.No,sepak jas sum silna .premnogu silna da ocajuvam postojano.A i ti eden den ke se kaes,no ke bide docna,a jas ke bidam daleku od tebe no sepak ke TE SAKAM!!!
Znam deka jas i ti nikogas ne mozeme
da bideme zaedno.Nikogas nema da ja
pocuvstvuvam tvojata ljubov,A tolku
mnogu boli soznanieto deka nekoj
nema da bide tvoj... pozdrav devojce^
|
|
devojce^
Група Регистриран: 18.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 33 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Placam sekoja nok.A se poradi tebe.I se prasuvam zosto seto toa go napravi.Mectaam po sekoj mig pominat so tebe.Odvremeto na nasata ljubov koja ne se zaborava.No, seto toa zamina,veke ljubovta ja nemaA tolku sakav bide toa sto ke mi ja donese radosta,sto ke me napravi srekna.Se sekava...i nikogas nema ga go zaboravam to den.Zosto nekoj raboti navistina ne se zaboravaat.Nema da ja zaboravam taa vecer koga prvpat vodevme ljubov.Ti mi kaza deka me sakas.Pomisliv deka tie zborovi se iskreni.Ne razmisluvav dolgo...Ti poveruvav.I bev srekna.Potoa ti si zamina daleku od mene bez da mi kazes zbogum.A so sebe ponese i eden del od mene.Tolku bi sakala da znam zosto?!No,veruvav,deka pak ke te vidam eden den.I pak ke bidam srekna... so tebe.A dotogas ke cekam da mi se vratis.Da mi ja vratis nasmevkata sto mi ja odzede od moeto lice.Nea sekogas ja imav,bev vedra i nasmeana.Ne bidi sebicen!!!Znaes deka nemozam bez tebe,te sakam!Ti si dlaboko vo moeto srce, a se kries i vo moite solzi.Sepak,nemoj da se pravis i vazen.Nekoj nesta se vrakaat vo zivotot.Mozebi i ti ke zazalis,ke me pobaras,ke svatis deka samo jas vistinski sum te sakala.Isprati mi ja tvojata nasmevka.Ke te cekam,ljubovta vo mene ke te ceka.Zar nemozes li da svatis sto e vsusnost ljubovta?!No,ako zivotot posaka da ne se sretneme,te molam,nemoj da gi zaboravis barem spomenite od mene.Neka ostanat so tebe.I neke te potsetuvaat na edno vreme koe bilo srekno.
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што ви е на вас тука
рима во збор ви се сука, сте решиле да отворите душа па секој да ве чита и слуша, ве читам, збор по збор на еден миг сте одговор, инспирација во вас има О поети ќе нема литературна зима |
|
Motivation is game in my hands
|
|
devojce^
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ljubovta e prekrasno cuvstvo zasladeno so slatki zborcinja.Otprvo site se plasime...No ne plasete se,taa moze da povredi,a ranata brzo ke zazdravi,Ljubovta e vecna,a zapocnuva od denot na raganjeto i trae,trae...
|
|
Queen Bitch
Сениор Регистриран: 06.Април.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Don't wory be happy :)
|
|
nedopirliv
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dozd....vrnese taa nok,bez prestan...a nadvor bese sparno...proletnite dozdovi mi go paraa srcevo,cinam vrnese i vnatre vo mene....dolgo setav,sam,jas i dozdot..placev,zaedno so dozdot....bea toa denovi na dozd,na solzi...bese maj,prolet,dozdovi....proletnite dozdovi od togas sekoja godina predizvikuvaat nemiri vo mene....
.....poslednata negova pregratka seuste me boli,sekoj tug pogled vo koj pronaogam del od negovite zeleni oci,nasmevkata bezkrajana,ja nema veke,kolku li noki samo mi nedotiga negoviot miris,vo nedogled e daleku....mnogu daleku....se budev i zaspivav so istata pomila poslednive dve godini...me ubivase beskonecnosta na spomenite so nego,treperev sekogas koga nadvor vrnese...a sepak se nadevav,da se nadevav deka eden den ke go gusnam onaka silno i ke soberam delce od nego vo mene,i ke go cuvam vo srcevo zasekogas,kako voopsto nikogas i da ne mi nedostigal....zatoa sto seuste go sakam........
|
|
football manager
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nedopirliv...Sekoja cest....Ta ovie stihovi ne pravat lugje......
Ova e toa sto i e potrebno na temava......
Samo napred moze i malku vo stihovi.......ako mozes....
Pozdrav..........
|
|
QT_boy
Група Регистриран: 24.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оливер4е, ти невино ангел4е, срценце мое, ду6и4ке мила ТЕ САКАМ !!! |
|
Внеси реплика | страница 123 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |