|
Стравови/фобии |
Внеси реплика | страница 123 16> |
Автор | |
samanta
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Октомври.2006 во 11:52 |
Koi se vasite stravovi (realni, izmisleni), fobii i kako s spravuvate
so niv....Od sto se plasite najmnogu? Daj te mi nekoj prakticen sovet
za sovladuvanje na stavovite.....
|
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве ..од она што јас сум го сублимирал како искуство....најдобар начин да се справиш со стравот е да се соочиш со него...со оглед на тоа дека постојат стравови од најразлична природа ...еве од онаа реченица сама извлечи заклучок...
|
|
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден начин за ослободување од стрес и страв.
http://video.google.com/videoplay?docid=-9171823196897683574&q=eckhart+tolle |
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga bev pomala imav iracionalni stravovi od ostanuvanje sama doma, si pravev sekakvi filmcinja okolu toa sto moze da mi se sluci dodeka suum bez mama i tato :) .... mislam deka toa go nadminav, nikogas ne se znae dali nesto povtorno ke te zadesi, neli?
|
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас се плашам од ајкули...тотално нерационален страв |
|
Motivation is game in my hands
|
|
samanta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
go vidov videoto....no jas da sum tamu bi se zgazila od smea.....ova ne e nacin za mene......tebe ne ti e smesen tipov.....?..toj samiot e stresen kutriot, a kamoli onie so gi uci.... |
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....kosmarite odat raka pod raka so stravot i pricinite za nego, odnosno, sekoja vecer koga zaspivame naseto mozoce se obiduva da gi resi sekojdnevnite problemi, stravovi sto imaat posledici na nasata svest i potsvest (obicno ovaa vtorava e odgovorna za stravot), eden vid na avtoterapija (samiot organizam se skenira i bara resenie kako da go pobedi stravot), so toa sto ako kosmarite prodolzat poveke vreme, se raboti za nesto koe uste ne sme podgotveni da go progoltame....
kako e ova povrzano so temava, you tell me :) jas ke go postiram anyway, mozebi nekoj ke najde pole za diskusija (normalno, vo kontekst so temata)
|
|
samanta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fala za sovetot..amamnogu e lesno da se kaze sooci se so stravot vaka teoretski.....za nekoi stravovi ne sme ni svesni, zasto se manifestiraat na poinakov nacin, i koga ke go sogolis nekoj problem sto go imas, gledas deka vo negovata sustina e stravot...i kako da pobedis nevidliv, komliciran, i nestabilen neprijatel? |
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во право си Саманта ...стравовите имаат најразлична природа...и ми се допага ова ,, за некои стравови не сме ни свесни,,.....мислам дека тука и лежи кваката.....треба истите ,,да се освестат,, .....веројатно тука е и најголемиот проблем....мислам дека имам некои искуства во спихотерапија на стравови....се освестува стравот и потоа како што велиш се соголува истиот...се победува... а конечно се сложувам апсолутно со тебе....лесно е теоретски...Изменето од Delfin - 17.Октомври.2006 во 15:22 |
|
samanta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i mislam deka vo prirodata na covekot e da bega od stravot.....da go
maskira, so cel da ne si priznae sebesi deka stravuva od nesto.....i
seto toa e misleading, mislis deka edno e problemot, a koga ke go
razotkries gledas deka bilo nesto sosem treto...Na primer, za mene
licno, imam najgolem strav od neizvesnosta, zasto ne mozam da ja
kontroliram i se sto e nadvor od moja kontrola me plasi.....
Milo mi e sto me razzbiras... |
|
plamenko
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hm strav a -nesigurnost-nedorazbiranje moze da se manifestira na polno nacini treba da se najde stubot na stravot i da se resi da se sakcionira barem ofarba so nekoja slucka ubava ili ednostavno da se potisne toa da se izbegne zasto ima luge sto od strav duri govor gubat sluh i taka natamu
|
|
Delfin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
те разбирам зошто помалку или повеке сите сме слични ...се разликуваме секако и во ставовите околу нештата па и околу стравот...јас да речеме сум се нервирал на одредени појави бидејки не ми се допаѓале а биле надвор од мојата моќ на влијание .....но...како што велам кога тоа го освестив...многу е полесно...само кога ке си го поставиш прашањето ,, па што се нервираш за нешто на што не можеш да влијаеш ? ,, и веке ....знаеш ..се менува ставот кон истото и не те допира повеке...
ова малку надвор од темата ..сори..
|
|
samanta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislam deka ne se farba stravot i ne se potisnuva zs koga togas ke
izleze, na ovoj ili onoj nacin.....zboruvam za pokompleksni i
poneocigledni stravovi....iako i ova sto go napisa e strav...
|
|
samanta
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.ne e ni malku nadvor od temeta...mnogu e ednostavno,a sepak mnogu korisno... |
|
Внеси реплика | страница 123 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |