|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница 123 84> |
Автор | ||
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Септември.2006 во 02:15 |
|
dali samoubistvoto e izlez vo slucaj na nuzda ili ne....
Treba li za toa hrabost,ili se tragicna zabluda na slepata sudbina? |
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
temava e za vo filozofija ama ok
samoubistvoto ne e izlez od nikakva situacija, ama sepak vo isklucitelni situacii kaj isklucitelni licnosti bi go opravdala
ali vo globala samoubistvoto ne e krajno resenie....site raboti se menuvaat (na poloso ili podobro), vremeto isto taka se menuva i pominuva, a lugjeto se menuvaat no ostanuvaat vo vremeto i pokraj rabotite sto se menuvaat.....pa nisto ne e posilno i sovrseno loso ili dobro za da e krajna situacija da go natera covek da si go odzeme zivotot
|
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Комплетно те разбирам зошто си ја отворил темава, ама мислам дека со самоубиство ништо не се постигнува и решава. Искрено, имало моменти кога и јас сум сакала да се самоубијам, ама сепак знам дека животот ми е мил и мора да продолжи... |
||
|
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
na tie sto vrsat samoubistvo im treba hrabrost? ne be zlato,jas tie luge gi smetam za mnogu slabi licnosti...
|
||
plavu$a
Сениор Регистриран: 15.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 4016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
и јас Калинче исто, ако веќе некој е спремен да изврши самоубиство попрво нека размислит шо прајт... нека побара карта за вбардовци и после нека мислит на самоубиство!
|
||
In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
||
sexyemma
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
jas onie koi bi probale da se samoubijat ne gi smetam za slabi luge, gi smetam za luge podlegnati na pritisok. jas bev edna od tie luge, svativ deka zgresiv sto si go rizikuvav zivotot i ne bi probala uste ednas. samoubivanjeto e tunel so dva izlezi ili ke zivees ili ke umris. onie luge sto probale da se samoubijat gi smetam za mnogu hrabri luge bidejki treba hrabrost za da storis takvo nesto, ubavo velis plavuso toj sto saka da se samoubie prvo treba da razmisli sto pravi, so samoubivanjeto gi promasuvas site ubavi nesta koi mozat da ti se slucat vo tvojot zivot, izgubiv 2 nedeli koi nema da gi vratam, a sega ne mi teknuva uste ednas da probam takvo nesto
|
||
Don't drink and drive, just walk and fly
|
||
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ima li i nekoj drug sto saka da se samoubie ???
|
||
|
||
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa koj ke ti kaze,ako nekoj stvarno toa go saka da ne mislis da go spodeli so tebe
|
||
sexyemma
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2006 Локација: United States Статус: Офлајн Поени: 1466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za mene ne misli imam golema cel otsega natamu
|
||
Don't drink and drive, just walk and fly
|
||
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Самоубиството е последна опција, кога веќе немаш што да напраиш со животов..... И за тоа треба МНООООгу храброст... |
||
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
||
snegulka
Сениор Регистриран: 17.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 3201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не треба храброст за самоубиство,треба храброст за да се решат проблемите кои би не натерале да тргнеме кон тој чекор,повеќе ме асоцира на кукавички чин,отколку на некој храбар гест,треба да ја најдеме смислата и убавината на животот,да имаме цел во животот дека ќе успееме без разлика на сите препреки,а не да размислуваме за самоубиство.
Изменето од Snegulka - 05.Ноември.2006 во 12:04 |
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Убаво размислување... Мислам дека има премногу разочарани луѓе кои се откажуваат од барање на смислата на животот, а со тоа се губи и убавината на живеењето. Самоубиството е најголем израз на слабост и деградирање на животот. Ниту едно друго животно не врши самоубиство. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mi se sviga vaseto mislenje! Ziveat samo onie koj se borat a ostanatite gi zalam! |
||
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
според статистики зимата е сезоната на самоубиствата... |
||
Внеси реплика | страница 123 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |