|
Постдипломски студии |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Септември.2006 во 09:13 |
размислувате ли на оваа тема?
Колку е потребно насоченото образование и доквалификација? Би отишле ли на нашите факултети, приватни или државни, или пак во странство? |
|
Motivation is game in my hands
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eheeeee kolku razmisluvav na ovaa tema..... |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas,ama nemaat sila poveke ovie moite da trpat doshkoluvanjeumorni se..a bi sakala-stvarnozatoa shto prosekot go imam
|
|
|
|
blue
Сениор Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najvazno od se e da znaes i imas plan tocno kade ke go prilozis toa obrazovanie, a ne samo da ti visat tituli okolu imeto...licno spored mene stranstvo e bolja varijanta - vo nekoja zemja so dosta tradicija vo tie sferi...iako, ima mnogu lugje sto se resavaat za makedonska varijanta i se zadovolni poradi tocno istata pricina sto ja navedov - prakticnata
|
|
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не не е за титула...
само за насока и дообразба. Парите и местото се проблем... желбата е тука, ако ја нема тогш ни не треба да се размислува. јас би сакала во комбинација со работа. Ем имаш пари да ги платиш, ем си работиш и имаш некој тек со годините а ем имаш повеќе перспектива |
|
|
|
blue
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da...a i nekako nikako covek da se pomiri deka veke nema da uci (mislam na formalno - status student, ne in general) ...
|
|
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
аха... пошто за ин џенерал уште у 1 одд. со приказната за жарот,
ракавичките, дедото и комшичето сфативме дека човекот учи додека е
жив
|
|
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako prodolzish nadvor,tuka kaj nas ti nostrificiraat pomal status otkolu shto navistina imash...bash pred nekoj den za toa se raspravashe vo mediumite
|
|
|
|
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da Beleg i jas ja slushav raspravijata...
i sega za sega ei taka, megjutoa kje se namestat rabotite na svoe... ima deficitarni studii i postdiplomski studii kaj nas, za koi shto nemozesh da dobiesh obrazovanie i togash edinstvena alternativa e stranstvo.... ili da pocekash godina dve dodeka nekoj od privatnive koledzi ne go vovede toj studium |
|
|
|
oblachinja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum so niet da pochekam..pa na privatni tuka.. da ti kazam iskreno na drzaven studirav i seushte koski mi se tresat od umor
|
|
|
|
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas sum so istata prikazna Beleg...
ama nekako ne mi se ceka, pa cepkam po cel denokolu toa... |
|
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
poso mojov fakultet vsusnost e koledz so tri godini,zadolzitelno mi e natamosno skoluvanje,odnosno magistraatura,so ovde go viket master.i jas gi slusnav tie muabeti za nepriznavanje na tie specijalizacii,ama ne se sekiram zs eden den ke morat da se nostrificiret i nasite diplomi ko so im gi nostrificiret na albancine.
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
ivana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama bre lugje sekako deka kje gi nostrficiraat...
ma jasno e kade se dobiva soodvetno kvalitetno obrazovanie, a kade diplomata se plakja... |
|
|
|
ApolloCAG
Нов член Регистриран: 08.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda kako sto ima visak rabota,ke moram da idam na postdiplomski kolku da ne sedam djabe doma.
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |