IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Како да се совлада осаменоста?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да се совлада осаменоста?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
Автор
Порака
mara Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Август.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 133
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mara Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2006 во 12:27
Super e
Vo pravo si taka e
celosno te podrzuvam
Da saks znaci da zivees megu iljadnici luge, a da mislis samo na eden!
Кон врв
snegulka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Август.2006
Поени: 3201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај snegulka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2006 во 14:56
Originally posted by nindza nindza напиша:

Zatvoreni ochi?

Da , ako sakash da pojdesh na pat od koj teshko , mnogu teshko mozesh da se vratish.

Treba da poglednesh vo svoeto srce i da vidish kolku si SILEN. Srceto ne lazhe.

Potoa treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na se.

E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH , KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke gledash kup nepravdi  , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti. Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish so ista mera , zatoa sto si slab.

Ke navlezesh dlaboko vo sebe i so sekoj pominat den  ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA.

Ke sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se sluchuvaat samite od sebe.

No, covek mora da se pobedi prvo SEBE , za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako odsekogash si posakuval.

Nikogash ne ja gubi verbata vo sebe , vo Boga i toj ke ti pomogne PATOT DA TE NAJDE TEBE ne obratno.

Ete taka se pobeduva OSAMENOSTA.

STO MISLIS OVA JA TAKA MI DOJDE DA GO IZMISLAM ...SUM GO CITAL OD KNIGI...ne .

Zatoa se moze da se svrti obratno samo ako sakas i veruvas vo sebe.

PS ne e sram niti slabost da e covek osamen slabost e da se laze sebesi!

ова стварно е така,баш ми се допадна  и  ќе го запамтам зошто ми се случувало да се чувствувам осамена и да се повлечам во себе
Кон врв
^^*Slatki4ka*^^ Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Септември.2006
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ^^*Slatki4ka*^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Септември.2006 во 16:40
i mene mi se slucuvalo toa!da se custvuvam poosameno od bilo koga!ama sepak mislam deka se nadminuva osamenosta so borba i nadez i sekako podrska od tvoite najbliski
SIMPLE I'M THE BEST
Кон врв
kokomoko81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2006
Поени: 1363
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kokomoko81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Септември.2006 во 10:44
[QUOTE=nindza] Zatvoreni ochi?

Da , ako sakash da pojdesh na pat od koj teshko , mnogu teshko mozesh da se vratish.

Potoa treba shirum da gi otvorish ochite i da ne se lazesh ... da i rechesh na sudbinata vo momentot : KOJ TE EBE ... jas ke pobedam bez ogled na se.

E togash ke se pushtish vo zivotot povtorno i ke GRIZESH , KE SE BORISH... nekogash ke ti bide teshko , ke sakash da plachesh, ke gledash kup nepravdi  , ke vidish kolku se lugeto bedni, sebicni no so tek na vreme ke pocnesh da se smeesh na seto toa, i ke vidish kolku e seto toa BANALNO i kolku ti si bil preoptereten so nepotrebni raboti. Ke uvidish deka greshkata e vo tebe ne vo drugite i ke pocnesh da se menuvash , ke uvidish deka moze da bide i poinaku ako ti toa go POSAKASH.Ke uvidish deka si bil SEBICEN i MRZLIV i srekata si baral da ti ja dadat drugite , da ti dadat del od sebe a ti da ne im vozvratish so ista mera , zatoa sto si slab.

Ke navlezesh dlaboko vo sebe i so sekoj pominat den  ke stanuvash se poveke i poveke SILEN , POSILEN i NAJSILEN ...ponasmean i posreken ...zatoa sto znaesh od kade izvira silata na covekot...pojaka i od najjakiot neprijatel OSAMENOSTA.

Ke sfatish poleka poleka deka drugite ne ti ni trebaat tolku silno kako sto si mislel porano i togash samo togash nestata ke pocnat da se sluchuvaat samite od sebe.

No, covek mora da se pobedi prvo SEBE , za da moze da se bori so predizvicite od zivotot . Koga toa ke go razberesh , zapomni rekov morash da se BORISH, da se stavash vo situacija da ne bidesh osamen, da i dadesh shansa na srekata da te pronajde i togash se ke ti se raspostele pred tebe tokmu onaka kako odsekogash si posakuval.

Nikogash ne ja gubi verbata vo sebe , vo Boga i toj ke ti pomogne PATOT DA TE NAJDE TEBE ne obratno.

momentalno najdobroto nesto sto go imam procitano na forumov ....bravo
......
Кон врв
Queen Bitch Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2006
Поени: 1041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Queen Bitch Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 18:44

Zatvoreni ochi?

ClapClapClapnemam zborovi...
Don't wory be happy :)
Кон врв
nindza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Април.2006
Поени: 2457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 18:52
I ja tebe te sakam Big%20smile  Big%20smile  Big%20smile

na na na na na na na

Ima uste edna opcija da ne si osamen uplati si livce i nerviraj se za kladilnica ...ama znaes kolku eubavo koa nekad i ke dobiesh .........yuuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuu
OBAVESTUVANJE: gorenavedeniot tekst ne e za ogranicheni - od upravata
Кон врв
Queen Bitch Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Април.2006
Поени: 1041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Queen Bitch Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2006 во 19:20
ne sum mnogu dobra vo takvi raboti.steta...LOL
Don't wory be happy :)
Кон врв
Dana Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2006
Поени: 3018
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Dana Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Септември.2006 во 15:52
kako da se sovlada bolkata? Potesko mi e toa. Osamenosta, zavisi vo koi granici odi, covek mora da se nauci da bide dovolen sam na sebe, i da znae da bide sam so sebe. Prijateli i drustva sekogas ke ima.
Love like an angel, make love like a devil. [IMG]http://i73.photobucket.com/albums/i215/enatara/eyer.gif" />
Кон врв
Kockar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2006
Поени: 281
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kockar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2006 во 09:16
Taka sto ke im se dade sansa na prijatelstvoto,lubovta,rabotata ....mnogu e lesno...sekogas osamenosta zavisi od vas ...nikogas od drugite :

A za bolkata ..toa e tesko ....moze da se ublazi i na kraj zaboravi...no samo ako ne si sam Wink
Covek treba postojano da e vluben zatoa ne treba da stapuva vo brak ...O.V.
Кон врв
samanta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2006
Поени: 195
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај samanta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2006 во 12:09
Moze da bides sam, no ne i osamen.
Dokolku osamenosta se odnesuva na nemanje partner, dokolku gledame na partnerot kako na spas od samite sebesi ili od problemite (realni ili izmisleni) togas normalno ke bide da se cuvtvuvame osameni. Togas koga ke vidis deka nikoj ne postoi za nas da ne spasuva, i koga ke najdes partner moze pak da si osamen, zasto prvo takvata licnost ne se zadovolna so samata sebe, ne si e dovolna samata na sebe i ne znae sto da pravi samata so sebe. Mene licno mi bese ubavo odreden perio da bidam sama, posle prekin na edna dolga vrska, no ne bev voopsto osamena, zasto toj period mozev da posvetam na samata sebe, da razmislam navistina sto sakam od zivotot i kako da go postignam toa. Toa sto bev sama me napravi nezavisna i vidov deka samata mozam da se grizam za sebe, i deka ne sum tolku slaba kako sto si mislev.  Vo momentite na samotija (ne mora da znaci i osamenost) mozes da otkries  skapoceni kvaliteti kaj sebe i neverojatna sila, koja ke te napravi posreken i poispolnet togas koga ke najdes partner podocna..
Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot..
Zatoa ne ocajuvajte, i samotijata ima svoi dobri strani.....Smile
Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2006 во 21:36
Originally posted by samanta samanta напиша:

Dokolku osamenosta se odnesuva na nemanje partner, dokolku gledame na partnerot kako na spas od samite sebesi ili od problemite (realni ili izmisleni) togas normalno ke bide da se cuvtvuvame osameni. Togas koga ke vidis deka nikoj ne postoi za nas da ne spasuva, i koga ke najdes partner moze pak da si osamen, zasto prvo takvata licnost ne se zadovolna so samata sebe, ne si e dovolna samata na sebe i ne znae sto da pravi samata so sebe. Mene licno mi bese ubavo odreden perio da bidam sama, posle prekin na edna dolga vrska, no ne bev voopsto osamena, zasto toj period mozev da posvetam na samata sebe, da razmislam navistina sto sakam od zivotot i kako da go postignam toa. Toa sto bev sama me napravi nezavisna i vidov deka samata mozam da se grizam za sebe, i deka ne sum tolku slaba kako sto si mislev.  Vo momentite na samotija (ne mora da znaci i osamenost) mozes da otkries  skapoceni kvaliteti kaj sebe i neverojatna sila, koja ke te napravi posreken i poispolnet togas koga ke najdes partner podocna..
Izborot da bidam sama odredeno vreme bese eden od najdobrite izbori vo mojot zivot..
Sekogas ima sto da pravis i nikogas nema da bides osamen/a ako resis, zatoa zatvoranjeto doma ne e resenie.Wink

Ubavo kazanoWink
Кон врв
Betty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2006
Поени: 613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Betty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2006 во 21:44
so nekakva zanimacija se razbira .......
Vistinskiot prijatel e onoj koj te drzi za raka a ti go dopira srceto
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nindza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2006 во 21:45
Originally posted by Betty Betty напиша:

so nekakva zanimacija se razbira .......

Priznaj deka ne ni citash tugi postovi...ili deka citash samo poslednata poraka i se ke ti bide prosteno...i nema veke da bidesh osamena LOL LOL LOL
Кон врв
Torn Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2006
Локација: Czech Republic
Поени: 2
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Torn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2006 во 17:48

Originally posted by samanta samanta напиша:

Ubavo kazanoWink

Eve ti pesna za toa ClapClapClap

I  believe the children are our are future
Teach them well and let them lead the way
Show them all the beauty they possess inside
Give them a sense of pride to make it easier
Let the children's laughter remind us how we used to be
Everybody searching for a hero
People need someone to look up to
I never found anyone to fulfill my needs
A lonely place to be
So I learned to depend on me

I decided long ago, never to walk in anyone's shadows
If I fail, if I succeed
At least I live as I believe
No matter what they take from me
They can't take away my dignity
Because the greatest love of all
Is happening to me
I found the greatest love of all
Inside of me
The greatest love of all
Is easy to achieve
Learning to love yourself
It is the greatest love of all

I believe the children are our future
Teach them well and let them lead the way
Show them all the beauty they possess inside
Give them a sense of pride to make it easier
Let the children's laughter remind us how we used to be

And if by chance, that special place
That you've been dreaming of
Leads you to a lonely place
Find your strength in love

Pozdrav
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.