IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Носталгија за недоживеаното
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Носталгија за недоживеаното

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2019 во 11:28
Мене увек ме влечело повеќе да се брцнам
под вода.Шо знам не ни е доживеано тоа со кофичките,
па лопатчиња и трупај песок за некакви ми ти
тврдини.А ете уште почудно на темава немам ни некоја
носталгија кон тоа.
Посекако еден ден се тоа водата ќе го испере.
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2019 во 08:42
...секој е господар на својата песочна тврдина
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2019 во 07:48
Originally posted by Katina2019 Katina2019 напиша:

Камен темелник???
Прв пат слушам, читам, некој да се чувствува така!???
Така тврдо!????

,,,mha,,,sade tvrdini vo memorii,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
paralelogram Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2017
Поени: 787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paralelogram Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јануари.2019 во 00:27
Ма и бетер.. :)
Кон врв
Katina2019 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јануари.2019
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Katina2019 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јануари.2019 во 21:00
Камен темелник???
Прв пат слушам, читам, некој да се чувствува така!???
Така тврдо!????
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paralelogram Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2019 во 23:48
Многу ми е убаво, како камен темелник се осеќам :)..

Изменето од paralelogram - 30.Јануари.2019 во 05:15
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2019 во 23:37
...ние пишуваме,ти не читаш и тебе убо на душичката што си во центар на внимание нели?
...убава душичка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paralelogram Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2019 во 18:57
Правдата е слепа ама прецизна

Изменето од paralelogram - 30.Јануари.2019 во 05:12
Кон врв
Katina2019 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 21.Јануари.2019
Поени: 88
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Katina2019 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2019 во 17:55
Мислам дека треба насловот да се промени, затоа што не е возможно некоја особа да биде носталгична кон нешто што не го познава, не го осознала, не го доживеала, опипала,вкусила итд..итд...нели?

Мене во последно време, особено наутро, кога одам на работа и ги гледам комшиите со нивните домашни миленичиња како го бербатисуваат тревникот, ме фаќа носталгија за моето детство, за прекрасните паркови со фин зелена детелина и во секој парк стоеше табла на која пишуваше- Тревата те моли, не гази ја, боли!!

Носталгија за лежење врз таа чиста трева, бегање брзо кога ќе ни наидеше чуварот од паркови и зеленила...ееех..младост...

Носталгија ме фаќа за убавите возбудливи денови кога ќе прелеташе хеликоптер и ке пуштаа летки, а ние деца, трчавме и ги собиравме....ееех...чичко пушти летки, викавме раздрагано на цел глас...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јануари.2019 во 10:17
...само релативизираната вистина на нашето постоење е релативна...но,сепак е нечија вистина
...будност,присутност и себеспознание...три фактори за мирен живот и крајното топење во ништавилото
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paralelogram Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2018 во 23:22
Не постои ни минато ни иднина, ни лошо ни добро. Само во нашиот искривен концепт постои
И самите себе често се гледаме како индивидуа а уствари сме искуството
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13948
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2018 во 07:27
,,i da,,postoi potreba od "chumu diskusija" oti i toa ne postoi,,minato ne postoi,,go nema,,,
,,,i da ,,ne postoi ni idnina oti ja nema,,,no da ,postoi ,oti nasheto lichno seopfatno kreiranje ja pravi idninata sega i tuka,,,
,,,i nikogash ne e dosta od iskustva,,
,,,i od nepostoechka se kreira nepostoechka no sega tuka postoechka sostojba,,

Изменето од pajser - 24.Декември.2018 во 07:29
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај paralelogram Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Декември.2018 во 02:47
Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2018 во 21:29
Не губи време гледајќи назад.
Продолжи напред.
Животот не е смислен да одиш  наназад.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,094 секунди.