|
Денес... |
Внеси реплика | страница <1 552553554555556 566> |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес се престрашувам од сабајле еве да и се јавам на забарката.
Шо убаво ми беше до вчера бројот и го имав изгубено.И си се лажев ај утре,ај задутре. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Греота е да се жалам од работа,али денов
раатот го видов едино у 3Б.На вториот спрат јас и уште два патника,прозорите замаглени додека капките од дожд правеа патеки кои го прошаруваа погледот.Наоколу слики од грдосијата Скопје со сиот метеж и сивило. На граница сум од ликот на Џек Николсон во филмот каде само еднаш употребуваше сапун и го фрлаше. Добро не до толку но никад не би избришал прозор со рака у аутобус,дури и држачите со тешко срце ги фаќам. Денес муабетов ми е,не ми се симнуваше пред Градска од аутобус ко да бев у некоја твајлајт зона.Смирувачка! Дури не ми текна ни на телефонот. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја па у тројката Б денес...
На автобуската под железничка застанува автобусот. Во тие моменти ќе спуштам телефон,и разглеуам околина. Има останато постери за најава на поминатиот концерт на Ал Ди Меола. Застанат со рацете во џеб од капутче,со темна позадина подзавртен у лево. Три од едната страна,два од другата.Пред нив застаната девојка во капутче со кадрава бујна коса рацете во џеб и поглед у далечина со подзавртена главата у десно. Скоро и да посакав да измањачам со телефонот.Артистичка слика. Тоа се тие убаи ќошиња на Скопје. Слика неам,али најверојатно додека стојат постерите на Ал Ди Меола ќе се сеќаам на таа инсталација. Понатака убава најава глеам Џипси Кинг у Скопје,декември... Само уше животот да дојдеше! |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес ова ми е раатот.
За еден час пола Скопје ќе треба да го извртам. Ако имам среќа и не баш.Па после позајмувај кола и пола Македонија...Ах тие странски инвестиции! Да бев како грујчо од провизии само ќе се збогатев. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно две недели релната од шпоретот не ни работеше.
Пред некој ден земавме нов.Денес...Е денес тегнета баница доручкував и тоа што намалив некој килограм мислам x2 го вратив. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес после подолго време се сретнав со колегите од првата фирма.
Со некои и прв пат после 8 години. Под хитно бајачка ќе барам ме урочија...Божееее како не ми побелела косата Ко јас да ги бутав на сила да се женат. |
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Denes....izgleda u loso vreme naminav ovde...
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес од автобус до секаде каде влегов само божикни песни.Амерички разбираСе.
Па си викам убаво ќе биде таа еуфорија да ја имаме и во периодот пред нашиот Божик. Не битно...Муабетов за денес ми е околу една празна кутија од цигари. Додека се возев по автобуси се расчепкав низ ранец да потсредам. Во еден од помошните џебови сум остаил празна кутија. Знам зошто не ме зачуди,немало каде да ја фрлам. Од кај Градска по булевар Кочо Рацин до автобуската спроти МВР,од страна кај Света Петка канта не видов.Во линија со Зелен Пазар на самиот булевар оние бетонски кругови за да не паркираат беа полни со се и сешто.На семафорите пред вилаетот на грујчо кон Кисела Вода видов три контејнери.Али ме фати инат шо ќе идам дваесе метра тиБам градот џабе.На пат ми е таа канта кај автобуската станица за 16-ка ќе го фрлам таму. Следно видов кутија од банани ли јабуки ли кому како му милува остаена кај банкоматите полна со извештаи.Ма јок ене ја глеам веќе ќе го фрлам кај автобуската.И после слободна проценка два километри пешачење конечно стигнав до кантата на ЈСП станицата,културна со кесенце.Ништо чудно што сум ја запамтил ретки се скоро и да ги нема. На толку пешачење со празната ми кутија стисната во рака,останатиот дел од патов ми фалеше,дури жал ме фати.У оваа држава дури и на празните кутии од цигари не им е лесно со ваков народ.Низ шо се не минуваат за да стигнат до канта за отпадоци.И не сите ја имаат таа среќа |
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес ми текна на Идивиди...
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13926 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,i denes da se preslikuva,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес од пред саат време некаде ми почна распустот.
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес пет саати одседов у кафанче,маалско.
Две кафиња,и две чашки кисела вода испив. Да не се разбереме погрешно,правев некоја припрема за печат. Божееееее сФашта,што се има у човекова глава после некоја чашка де. Па и ја сум пиел и пиан сум бивал али оваааа. Шо знам за сите родители,контролирајте си тоа децата. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес требаше да ми биде недела.И беше
до кај 15 ч.Се валкав по кревети,чоече кафе ме мрзеше да си сварам.Го чекав брат ми како жртва кога ќе му се пие и мене да ми свари. Али јок.Отиде,ме мрзеше да излегувам на тераса да облекувам тренерки итн итн.Си продужив. Ја гледавв приказната со мажот што јајца сакал да квачи. А!Ете тоа ќе ми биде денес денот,си реков.Среќа заспав и не ја догледав оти сигурен сум дека не испилил пилиња со квачењето. И секако и мене данокот ме фати што го одлежав денот,па сега заглавив со тезгарење до ниедно време.Утешно е што каде и да одев кафе ме нудеа. Утре нека биде петок,да не ме фати малерот од немај каде. |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dobro be sto se slucuva denes???
Ajle lele Denes interesno mi e da biram megu dvete gospogi za gospodinot ,i jas glasam za ze...ta. Zosto vidi od mnogu sex ne se zivee auuuuu toa ne e dobro ne. Gospodinot ke bide mnogu voznemiren,mnogu nakostresen aj lelele i nema da moze da spie |
|
Внеси реплика | страница <1 552553554555556 566> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |