|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 5152535455> |
Автор | ||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- Онаа религија шо ја чувствуваме самите и мислиме дека со молитва додирнуваме до бога... И обратно. Ако веруваш чисто, искрено во Бога, ако носиш чисто срце, кај ќе се пронајде твоето срце, таа е вистинска. Јест да Исламот е највистинска религија, но не мора да значи дека Христијаните ќе си одат во пекол, не. Или пак ќе одат во пекол, ама болките ќе им бидат по благи.
|
||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne unishtuvaj si inteligencijata so veruvanja.. kolku i da se vistinski istrazhuvaj! |
||
едно е - не се две
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Единствено Крвта на Љубовта, Светлината и Вистината БОЖЈА чиста - за спасение на сите Отелотворена во Исуса Христа -
е способна и моќна да го угасне пеколот и да го победи ѓаволот, кој преку неговите духовни следбеници и чеда, на најразлични лукави и рафинирани начини се’уште се обидува да Ја негира или девалвира, во што со сигурност нема да успее, бидејќи е: ИСПОЛНЕТО и ЗАВРШЕНО! Ниедно осознание нее почисто, понапредно, подлабоко, пошироко, поголемо, повисоко, ... од она на Светлината БОЖЈА чиста - за спасение на сите кои нема да Ја одфрлат - Отелотворена во Исуса Христа! Ниедно срце нее почисто од Исусовото, ниедна Вера посилна од Исусовата, ниедна Надеж не е подлабока од Исусовата, ниедна Љубов поголема од Исусовата, ... бидејќи Совршениот БОГ и Повржаност (re-ligare) толку многу е Лично во Него, како никаде на друго место во безкрајниот универзум! Изменето од spiros - 04.Април.2016 во 00:11 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
dosta vekje!
pochni vekje ednash, da ja zhiveesh vistinskata svetlina chista - dosta samo ja propagirash! a i nema da gledash poishe gjaoli i gjaolshtini.. Изменето од outlook123 - 04.Април.2016 во 10:10 |
||
едно е - не се две
|
||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може и самиот е тој ѓавол, не знаеме...
|
||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Времето на моето молчење, помина! Доста беше! Неброени векови молчев! Сега не е времето за молчење, туку сведочење! И камен кога би бил, за најважното ќе сведочев, ќе зборев, ... ќе вриштев! Кажете му на духот кој вас - и вашата духовна фамилија - ве тера да не’ замолчете, во тоа (Поради МИЛОСТА БОЖЈА ЧИСТА) НЕМА ДА УСПЕЕТЕ! А некои фарисеи од народот Му рекоа: „Учителе, забрани им на учениците Твои да зборуваат и извикуваат!” Но Он им одговори и рече: „Ви велам, ако тие замолкнат, камењата ќе повикаат!”
јас да Ја живеам Неа? О, суетен роде, лицемерен ... поради вашите фаризејски, скаменети и неверни срца, никако не можете да Ја разберете и сфатите Вистината! Таа мене (нас) ме (не’) преродува, живее, расте, оспособува, обновува, воскреснува, ... ! Кој се фали со Вистината (Милоста БОЖЈА) нека се фали! Вечно да е Славена и Фалена од се’ поважната Мудрост (Милост) БОЖЈА Чиста - за спасение на сите - Отелотворена во Господа Исуса Христа! |
||
||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da vrishtish?
- vrishtish! da ja svedochish? - ne ja svedochish! nitu "taa", - zhivee preku tebe ednostavno, - si vo mayata ps. razbirash haiku poezija? "taa vistinata" se zhivee - ne se razbira, nitu pak sfakja.. Изменето од outlook123 - 04.Април.2016 во 20:25 |
||
едно е - не се две
|
||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pravata religija e onaa koja ne uci na dobrina ,kako kon/za sebe taka i kon/za drugite.
Onoj koj napagja nechija vera toj ne e nikakov vernik... (sektite i sektasite ne gi smetam za vernici za mene oni se labilni i izgubeni likovi vo realnosta koi si fantaziraat deka se ili ke bidat srekjni a odat po loshiot pat , vodeni od nechestiviot i lukaviot ) Da se doblizis do Boga i do Bozjata svetlinata e da si chovek so chista i dobra dusha , praveden i milozliv kon sebe no i kon site ..a ne negativec koj e u film deka e pozitivec i deka ona sto toj go pravi e vozvisheno dobro . Nikoj od nas nikogas nema da bide bog , nitu pak nad boga... Zhelbata na nechestiviot ke ostane samo zhelba, pusta i neostvarliva zhelba ! |
||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ete i ti se dvoish.. od boga
|
||
едно е - не се две
|
||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne gledam so sto
|
||
|
||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
slep si , zatoa..
|
||
едно е - не се две
|
||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako sum jas slep Bog vazno ne e slep nikogas za nikogo !
|
||
|
||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti si vo nego a ne obratno!
jasno? |
||
едно е - не се две
|
||
Внеси реплика | страница <1 5152535455> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |