|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 5051525354 55> |
Автор | |||||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Хахахаха... Убо му кажа.
|
|||||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
|||||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Danasnje Sunce
kao da obecava. Slep ga ne vidi. |
|||||
едно е - не се две
|
|||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Доколку е сериозно мислено пишаново, тогаш засигурно сеуште не си Ја вкусил Совршената Светлина, Љубов и Вистина, Која е безкрајно повеќе и пред сидарта, ошо, ... и слични “просветленици“! Но има тоа “нешто“ што ти го нарече време и мислиш дека јас го губам или некогаш би можел да го изгубам ... за кого допрва ќе се разбуди, ќе се врати и ќе се поврже човештвото. Ќе се поврже (re-ligare) во Совршената се’повржаност, која е Љубов (БОГ) и Совршена религија!!!“ Изменето од spiros - 19.Март.2016 во 09:52 |
|||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Како прво, љубовта нема врска со никаква религија. Љубовта не е религија. Во религијата има љубов, но вo љубовта нема религија. Доколку ова не го разбереш тогаш нема да ја разбереш ниту љубовта, ниту религијата. Како второ, дали ти си ја вкусил Совршената Светлина, Љубов и Вистина ? Изменето од Messenger - 19.Март.2016 во 17:05 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Љубовта БОЖЈА е Вистинска Љубов, пред секоја друга љубов, Религија, пред секоја друга религија! Кога човекот ќе се разбуди за Љубовта БОЖЈА - Која е темелот, причината и целта на постоењето - тогаш навистина се разбудил за Вистината! п. с. Секој кој што искрено бара, тој може да ја најде, да се разбуди и да ја вкуси вистината! |
|||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Зоштo ме повторуваш??? Тоа го велам јас, а ти тврдиш дека Љубовта е религија:
Барем имај доблест и кажи дека си погрешил. Сите сме грешни. Изменето од Messenger - 23.Март.2016 во 04:40 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Уште чекам одговор на ова твое тврдење:
Дали ти си ја вкусил Совршената Светлина, Љубов и Вистина ? Изменето од Messenger - 23.Март.2016 во 04:43 |
|||||
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ти велиш едното (Љубовта) е, а другото (Религија) не е! Значи еден + (плус) и еден - (минус), додека јас ви сведочам дека во Исус е се’ плус (+)! Можеш да го разбереш тоа? Сети се на зборот Все’држител, мислам дека пред некоја година на еден момент ти се допадна!
Се’ што е од мене е погрешено, но се’ што е од Светиот Дух е совршено точно, бидејќи Тој е од исток поисточно и повисоко од хималаја! Се’ што дише нека Го слави Дарителот - ХалелуЈАХ! . |
|||||
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Секој Ја вкусил, но (поради егото неверно) Ја заборавил! |
|||||
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Фала Богу на крајот се разбравме. Првиот чекор е направен… |
|||||
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Зарем некогаш нешто друго сум изјавил? Не јас, не ти, не ние, не вие, ... туку Љубовта БОЖЈА Вечна, тоа Чудесно и Вечно Евангелие! Првиот чекор и Финалниот чекор, одамна е направен, ... само треба да се разбудиме за Него! |
|||||
|||||
chargerburnout
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 211 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
koj e ovoj John?
|
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Само што помислив дека сме се разбрале… |
|||||
|
|||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Наравоучение: Не мисли толку многу!
Мора некој музичар да е ... |
|||||
|||||
Внеси реплика | страница <1 5051525354 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |