|
Просветленост. . . |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Joshua_Tree токму така! Импресионираш пријателу… импресионираш. Само не го земај ова како фалба оти фалбата е р'ѓа. Сакав да констатирам, онака за мене. Ама срце не ми даваше да го задржам само за себе. Изменето од Messenger - 25.Јануари.2016 во 21:11 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...е да,како што и напишав претходно...звуковите се секогаш поубави од зборовите....но сепак се добар патокаѕ за “случајните минувачи“ како нас...човеколиките
....во секој случај благодарам |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
onoj koj e pod impresija e istiot onoj koj pravi vreva .. i onoj koj se prashuva za veterot -kako vo zen prikaskata..
ok , nema da vojuvam.. sepak, budnosta ne znachi apsolutna tishina , mozhebi za "lukavkoto"-da! budnosta e budnost za zhivot! - sega,tuka i vednash! :)) i samiot gi spomnuvash zvukovite.. no kako shto rekov, sekoj svoj - iako ima i srpski forum.. sluchajni minuvachi ili ne ps. ne e potrebna nikakva tehnika za da si buden! Изменето од outlook123 - 25.Јануари.2016 во 23:39 |
|
едно е - не се две
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Будност е тишина - тишина на умот, онака како што објасни Joshua_Tree:
Будност е следење СЕГА на оноа што Е… без да ни се вее умот со оноа што НЕ Е (минатото, очекувања, стравови, мечтаења за несполнети желби…) Но таквата тишина не значи дека сме лоботомизирани и дека сме фикуси. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samiot zhivot e zhelba! - koj paradoks, neli!?
ps. ona shto go "objasni" jo - ne e negovo.. istoto e vekje objasnuvano... a i seushte doagja na forumov, neli? Изменето од outlook123 - 26.Јануари.2016 во 00:18 |
|
едно е - не се две
|
|
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чиво е?! |
|
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa od prosvetlenite, suado!
|
|
едно е - не се две
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има нешто што се нарекува процес, кој постои кај сите… кај оние кои не се просветлени и се далеку од просветлувањето… кај оние кои не се просветлени, а се на пат кон просветлувањето… кај оние кои мислат дека се просветелни, па се проверуваат со другите луѓе до каде стигнале во тој процес… кај оние кои се просветлени и кои сакаат да го споделат своето искуство… кај оние кои се просветлени и кои продолжуваат по својот пат без да комуницираат со останатите… На крајот, с'е е наше оти с'е е Едно и некои во процесот стигнуваат до неговото осознавање... … убаво е да се забележи и афирмира тоа, наместо да се критикува, нели? Во просветлиувањето нема место за суета. |
|
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...не е битно што другите мислат за мене,туку ШТО МИСЛАМ ЈАС ЗА СЕБЕ...нели така не учи оној чичкото од видеото П.С.Пуштената вода под моите нозе може и тебе да те накисни,нели?(за малку па ќе добијам впечаток дека ме следиш во чекор) |
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa zoshto togash me prashuvash!? se sechash??..
prosti shto ne sum impresionirana.. mesi, ljubavi.. eve dokaz- za falbata, deka e rgja! i vnimavaj na volkot(ja znaesh, neli?) i bidi buden te molam! ochekuvav i nekoj "drug" da skoka ama neli bez ochekuvanja Изменето од outlook123 - 26.Јануари.2016 во 10:18 |
|
едно е - не се две
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj e onoj koj kritikuva i gi izvrtuva zborovite..? si go kazhav svoeto i tolku.! a ako toa nekomu ne mu odgovara OK ps. nema mesto nitu za tolkuvanja... Изменето од outlook123 - 26.Јануари.2016 во 10:36 |
|
едно е - не се две
|
|
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...суетата ја има за извоз во твојот коментар,така да дополнителна доза од истата не е потребна...а ако нема место за коментари води си дневник ...искрено се надевам дека врзвалката сите ние ќе успееме да ја одплеткаме до крајот на животот...за неуспешните има и реприза П.С.Немој само да ми реплицираш дека ти немаш таква оти тогаш тотално ќе ме разочараш |
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne treba da te fasciniram i impresioniram ! ??
ti gi ispravuvash moite komentari i gi vadish moite zborovi od mojot "dnevnik"! a tugjata misla e nebitna isto tolku kako i svojata trgni mi se od vratot! moite vrzuvalki da ne te interesiraat.. nema shto da objasnuvam ponataka, nitu chustvuvam potreba! Изменето од outlook123 - 26.Јануари.2016 во 15:09 |
|
едно е - не се две
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Егото е префригана работа… ќе те пренесе жеден преку вода и ќе му заблагодариш за тоа.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |