|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 4849505152 55> |
Автор | ||||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем некогаш јас сум се пофалил со своето просветление, своето отелотворение, своите тела, своите дела, својата традиција, својата деноминација, својата нација,...? Покажи ми само на едно единствено место! Љубави? |
||||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Спирос, ништо не знајш.
Ќути си. Не ми збори за нови тестаменти. Патем, овој Месенџер ти е љубави?! |
||||
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем не го правиш тоа постојано? И зарем не се сложуваш со тоа? Зошто да се повторувам ? Имаш подобар предлог ? Изменето од Messenger - 04.Јануари.2016 во 00:50 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Има една одлучувачка разлика помеѓу “боговите“ кои што се обожавани од паганите, кривоверниците, неверниците и Единствениот Вистински и СОВРШЕНИОТ БОГ, Кој што Својата Вечна и Совршена Мудрост чиста - за спасение на сите - Ја отелотвори во Господа Исуса Христа!
Секој мие “љубави“, а кога ќе се разбудиш и ти за Тајната на Совршениот БОГ во Инкарнацијата на Мудроста БОЖЈА (Иншалах), тогаш ќе сфатиш како и зошто! Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите и - Светлината БОЖЈА - Христос ќе тe осветли! Ефес. 5,14 |
||||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||||
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еее, иншаллах да сфатам
До тогаш ќе си спијам... ЉУБАВИ, Спиро, |
||||
||||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
mi zdosadi ona vistinskoto! -
sekogash go prati lazhnoto, odi iznad!.. dozvoluvam da bidam izbrishana! Изменето од outlook123 - 20.Јануари.2016 во 21:19 |
||||
едно е - не се две
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
И здосади и на Ева во рајската градина |
||||
||||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ne mislev na rajskata gradina..
Изменето од outlook123 - 24.Јануари.2016 во 20:26 |
||||
едно е - не се две
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Зарем не започнува се (Доброто и лошото, Вистинското и лажното, Божјото и ѓаволското, ... и се друго дуалистичко) во рајската градина, кога на Ева и здосади Божјата заповед? |
||||
||||
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ok e za eva i... :))
Neshto drugo mi zdosadi ..))) Изменето од outlook123 - 25.Јануари.2016 во 14:43 |
||||
едно е - не се две
|
||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Бог не заповеда ништо. Семожното и Безграничното нема потреба од никакво заповедање, диктирање, диригирање, казнување и наградување... Тоа само човечкиот ум се вее на ветрот… оној де, Божјиот. Или верува во некој помал бог. Изменето од Messenger - 25.Јануари.2016 во 21:17 |
||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Совршениот БОГ и тоа како заповедува нешто, но скаменети за Неговите заповеди се срцата, ушите и очите на неверниците и кривоверниците, кои несакаат да се потчинат и да се поклонат пред Христа! Денот доаѓа на кој што дури и тие кои што се потполно сигурни дека нешто осознале, ќе согледаат дека со сопственото осознавање, всушност потполно се зезнале! |
||||
||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
|||
Потполно се сложувам. |
||||
|
||||
Суада
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Е јас ете не се сложувам. Не ме прашувајте зошто, не би знаела.
|
||||
||||
Внеси реплика | страница <1 4849505152 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |