|
Дали жените навистина се поглупави од маж |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aaa.. znachi -
mudar i jak karakter mora da e umno .. ribo! koj li kje se prepoznae! sdk bez da se prasham.. Изменето од outlook123 - 14.Септември.2015 во 20:07 |
|
едно е - не се две
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Види денешен хороскоп,и ќе сфатиш оти
тоа ја од мудрост го кажав,не од сомнежи и стравови. Она за тимовите,ништо значи... Јас сум по индивидуалните спортови. |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bezrazlikanapolot,glupavitejaimaatprednosta
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
orka - pa ti mi napisha javna poraka
kolku e glupavo chovek da se prepoznava vo sakam da kazham, oti - kje se javat najmalku trojca a chisto informativno toa e za onie na koi nesakam po poraka da im odgovaram na nivni gluposti.. zarem treba da bidam odgovorna za toa kako drugite mi gi tolkuvaat zborovite?? glupost, zarem ne? no ne znachi deka sum i pametna ps. a za ona drugoto ... se raboti za tim... Изменето од outlook123 - 13.Септември.2015 во 22:00 |
|
едно е - не се две
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глупоста како човечка карактеристика е релативна и никако не е врзана со полот...а оти е релативна?
Епа тој што ја дава карактеристиката ѕа некого обично е поглупав од споменатиот лик |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би ти напишал во порака...Арно ама не би сакал
да се препознаам после во сакам да кажам. Кога веќе отиде темава во филозофија,како за женската беља има една и за тие што свој леб јадат туѓо гајле берат. Шо ги онаквиш море чоек нека пукна од мака тебе да ти е арно. На страна што по сите параметри Македонија веќе секако е зад поголемиот дел африкански држави. Виза бараат ли чисто информативно,уште на тој континент не сум си ја пробал среќата Или кога ќе слушнат Орка од Идивиди и карта ќе ми платат само да отидам. |
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
otide u filozofija .. hahahah
orkichu, si ja barate beljata a taa e vekje storena(stvorena de) ne veruvam deka, bog imal cel mene mi velat , glupa si sho kje odish u somalija ama toa e samo nivna percepcija za mene, ne bitna sdk ama pogore |
|
едно е - не се две
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
spiros бери ум не џабе се рекло "И Бог да те чува од женска беља"
|
|
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uste eden dokaz deka mazite neznaat da kazat a ne zenite deka neznaat da razberat.
I posle mazite popametni bile ma ne moj. :) |
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ete zoashto te sakam dragi.. idividi
prosvetluvanjeto ne bara um!kakov i da e! )))) lotosot, pominuva niz celata zbirshtina na umot(niz mochurishteto) razbirash!??? ps. prosti - tolku mi sechi umot! znaish kako se smeit buda? Изменето од outlook123 - 12.Септември.2015 во 15:50 |
|
едно е - не се две
|
|
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Boze sacuvaj temava.
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал, дури и на овој посериозен портал, ако подобро ги погледате артиклите, статиите и сликите, ќе констатирате дека (повеќе или помалку) жената се сведдуваат најчесто на сексуален објект, што засигурно не е достојно за жените, на кои би требале да гледаме како на нашите мајки, сестри, жени, ќерки, ... Изменето од spiros - 12.Септември.2015 во 12:59 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека предрасудите кон жените се големи, тоа е познато, но дека и еден просветленик како буда, жените ги става во втор ред, тоа многу ме зачуди. Тоа зачудување беше најголемо кога првпат го слушнав цитатот на буда, кој вели: “На една умна жена, доаѓаат илјада глупави, а за ниедна (значи дури и умните) просветлението не е возможно!“ За среќа Исус такво нешто никогаш не рекол, а како *Воскреснат прво посведочи и ги удостои жените, па дури после, Апостолите! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |