|
Ваши предлози до владата |
Внеси реплика | страница <1 7980818283 86> |
Автор | ||
Mazak
Сениор Регистриран: 24.Мај.2015 Локација: YesImSupercool Статус: Офлајн Поени: 629 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stvarno be...ovie od opozicijava do koga ke plachat po neshto shto ne e nivno, neshto shto drug go postignal...
Ajde malku da porabotat na sluchajot kako da go ubedat narodot da glasa za niv na izborite: "EVE NIE (so vash*te pari)SHTO IZGRADIVME, SOZDADOVME, OVOZMOZHIVME- NAPRAVIVME"(osven idejata za PIVOFEST) Изменето од Mazak - 02.Август.2015 во 17:18 |
||
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
|
||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега како плачкото што манифестира ВМРО-бунт,и ги бара за СПАС на секое админите и модераторите,Јас нема да ги барам НИВ за помош,само би поставил прашање,што има врска овој пост со правењето на владата.Или во недостиг на идеја за дискусија и опомена,пак ќе биде избришано моето мислење.Е таквиот начин на работа бил во едно друго време,кога работела пропагандата на Хитлер,со неговите Геблс,и Геринг,па сега ова не е ништо ново,ако некој мисли дека владта и нејзините послушници прават нешто ново или ја откриле Америка.Но не навлегувам повеќе во критикла,само совет на Национална Географија,во одредени денови има цели документарни филмови и Анализи за Хитлер,па можеби ќе можат да јавидат делимно работата на владтата,методите со кои дошла на власт и се разбира како ги користи своите поддржувачи.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
Mazak
Сениор Регистриран: 24.Мај.2015 Локација: YesImSupercool Статус: Офлајн Поени: 629 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da im ja otstapi gratis vlasta na ovie od SDSM, tie ke sredat se.
|
||
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Власта.... како поим или категорија , била и е во „сопственост„ на Македонските ГЛАСАЧИ...или поинаку кажано кај НАРОДОТ. Само ТОЈ (народот) ....или поинаку кажано ГЛАСАЧИТЕ си ја имаат „власта„ во своите раце...после завршување на МАНДАТОТ на АКТУЕЛНАТА во мигот ВЛАДА. На ИЗБОРИ ....односно после нивниот ЗАВРШЕТОК , таа „власт„ од Народот се ПРЕНЕСУВА во „рацете„ на ПОБЕДНИЧКАТА ПАРТИЈА (или коалиција) во мигот...и трае се додека им трае МАНДАТОТ ...(за да владеат). Кај нас ..според ЗАКОНОТ за ВЛАДА нејзиниот МАНДАТ трае точно ЧЕТИРИ ГОДИНИ. пс НИКОЈ нема право да го скратува , одстапува или продава МАНДАТОТ кој е добиен од ГЛАСАЧИТЕ. Оти ...погоре споменатите состојби (ќе) се смета за ДЕРОГИРАЊЕ на ИЗБОРНАТА ВОЉА на ГЛАСАЧИТЕ во Македонија. |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
ABC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 371 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taка изгледа, ама СДСМ со неучество во парламентот како да го продадоа мандатот добиен од гласачите, за да може власта непречено да си владее изминатиов период.Е сега дали и тоа ќе се нарекува дерогирање на изборна воља на некои гласачи, јас не знам, ама мене повеќе ми личи на “дупење при здрав ум“, кога веќе си земаат плати за своето неприсуство во собранието.
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш така! Да имаат малку памет тие што гласале за СДСМ сега ич да не излезат на избори. Тие им даваат глас за мандат, а овие се коцкаат со тоа. Глупчовци
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
TheNagual
Сениор Регистриран: 22.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 156 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Предлози до владата?
Астрономските долгови направени во име на народот да се анулираат и да се препишат на личните конта на политичарите и нивните партиските војничиња кои паразитираат на грбот на работниот и чесен народ. Нема зошто децата и внуците на луѓето кои биле против ваквите политики да плаќаат за хировите на нивните збеснати сограѓани. Фер е нели? Изменето од TheNagual - 05.Август.2015 во 18:02 |
||
Never underestimate the power of stupid people in large groups
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Во 1994 година сдсм е фатен во матни и незаконски изборни дејанија...и тогашната Опозиција предводена од истата партија која денес е (на) ВЛАСТ...одби да ги признае Изборните резултати поради воочените и регистрираните НЕ-регуларности ...и го НАПУШТИ Парламентот. Комуњарите+пајтон партиите нивни како УЗУРПАТОРИ си продолжија со „работа„ во полупразниот Парламент БЕЗ тогашната Опозиција. Цели ...ЧЕТИРИ ГОДИНИ самите си ја „водеа„ Македонија во ПРОПАСТ. На прашање од новинар... КАКО е тоа МОЖНО , другарот Мудрец со број 001 книшка на сдсм дословно му рече на новинарор: НИЕ имаме МАНДАТ од Народот...и толку од „мудроста„ опеана секаде... негова!? И на наредните ИЗБОРИ Опозицијата во 1998 година, го декласираше УЗУРПАТОРОТ сдсм. И тогашен и денешен.. пс Провери си ги ФАКТИВЕ...оти не можат да се избришат од македонското сеќавање. Изменето од novace - 05.Август.2015 во 20:02 |
||
|
||
TheNagual
Сениор Регистриран: 22.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 156 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Инаку најголемиот дел од членството и гласачите на СДСМ ја подржуваат одлуката за напуштање на парламентот. Така да не гледам дека се нешто изиграни од нив. Ако некој ги изиграл тоа се силеџиите од ДПМНЕ кои насилно ги исфрлија опозициските претставници од парламентот. Значи ДПМНЕ насилно им го укина правото на двесте илјади граѓани да учествуваат во демократскиот процес. И сега као тие исти граѓани треба да даваат предлози до владата. И као владата е отворена за предлози. Ма немој да ме је..ш Изменето од TheNagual - 05.Август.2015 во 20:50 |
||
Never underestimate the power of stupid people in large groups
|
||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Мој предлог до владата.....
Врзете си ги џукелите.... |
||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа би било најправедно....секако. АМА...има нешто што досега не е докрај расчистено...РАЗГРАБЕНИОТ „државен„ имот...кој е приграбен од припадниците на тогашната КПЈ /КПМ = сдсм денес. Како нивен приватен и личен имот. И СИТЕ дотогаш потрошени народни пари за крадење на Палати и Замоци ...насекаде. И подземни склоништа односно градови ..да не постирам сега веќе клипчиња за тоа снимени , ширум некогашната држава А кои биле „државна„ сопственост...разбрано како имот на „сите„ државјани. Погледај го ...на пример ВОДНО и Палатите таму...сите биле „државни„... Исто како и во ОХРИД...а и Вилите во „затворените„ ловишта ширум државата.. Сето тоа треба да се врати...односно плати ? И да се плати ...исклучиво со парите само на оние кои поддржувале комунизмот и неговиот единствен „преставник„ денес ...сдсм и неговите „војници„. |
||
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема што да се потсетам novace. Минатото е минато, некои тука збореа дека требало да се почне од некаде, да се гледа кон иднината.
Па ете ги послушав, сега го оставам минатото, си ваделе очи тие, зошто и ние.. Демек не сме научиле ништо од тоа?! Јас ги жалам СДСМовците затоа што нема да добијат избори во скоро време и ги жалам тие што гласале за нив. Нели велиш дека тие се претставници на народот, па како ќе се борат за остварување на правата на народот (што ги гласал) ако не го мрднат газот и не седнат во фотеља? Со штрајкување пред влада ли?! Од друга страна пак ги жалам и ВМРОвците, затоа што сега веќе многу труд треба да вложат за да ја вратат довербата на оние можеби 10-20% кои кренаа раце од секакви партии поради тоа што сите се манипуланти, лажговци и си гледаат само за својот џеб.. Мене ако ме прашаш, ВМРО пак ќе победи, ама за добие поддршка од сите оние кои гласаа и претходно за нив, треба добро да ги протресе и проветри сите институции, министри, вработени, финансиери, криминалци од нивните редови.. Мислам дека со фер и ненаместени избори, овој пат помалку пратеници ќе освои.. Ете мое мислење само, не мора да е вистина. И пак ќе кажам, на следниве избори народот ќе го избере помалото зло. Не дека има некој избор, за греота сме.. |
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tie izgubeni 10% glasovi vo minatoto vmro si gi kompenzira so toa shto vrabotuva clenovi na sdsm vo odredeni giganti.Ne im e vazno dali nekoj dignal raka, tie shto se na rabota mora da obezbedat 10 glasovi inaku letaat od rabota.
Sekoj ima izbor, ima i drugi opcii, ne mora za sdsm i vmro da se glasa... Na sekoi izbori sekoj eden e potisnat za svojot glas, ucenuvan, omalovazuvan ili pak vo obid za potkup Laat samo tie clenovi na sdsm koi sami vo sebe se sigurni deka ke lapnat nekoe dobro mesto(kako odredeni clenovi tuka) a ni sami ne se svesni kolku "rabota" ima i kolkav pridones treba da napravat za toa da im se ostvari Ja neam predlozi do vladata posho se e suvishno i se dodeka vo banana drzavickava sekoj eden se zapnal da bistri politika a magare poishe se razbira vo toa, perspektiva nema, sekogash kje sme na ovaj stepen Dosega ne sum sretnal niti edno realno mislenje tuka, covek treba da bide pretpazliv shto pishuva i kogo napagja, na kogo replicira, site moderatori i admini imaat zazemeno politicka strana i se osven nivnoto mislenje e pogreshno(opomenite kon povekjeto kriticari na vlasta e dovolen dokaz)
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
novace
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Драго ми е што без некакви си проблеми...конечно се разбравме...и тоа скоро по сите точки во постот. И кога ќе се тргне цртата...ќе излезе дека сосема си во право баш за ова..цитирам: „И пак ќе кажам, на следниве избори народот ќе го избере помалото зло. Не дека има некој избор, за греота сме..„ |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 7980818283 86> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |