|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 55565758> |
Автор | |
babam bitola
Нов член Регистриран: 30.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dokolku nekoj gi najde ovie dve ploci neka gi snimi i postavi.
Odnapred Blagodaram :) ------------------------------------------------------------------------------------ Macedonian Rhythm '64 - MAKEDONSKA KITKA LSP-6401 Volume I Side A 1.Frosino mome ubavo-Nikola Badev 2.Na sekoe kjose i oro-Vaska Ilieva 3.More kade se culo videlo-Aleskandar Sarievski 4.Sa nok le Nado-Duet:Ilieva-Badev 5.Momce spie na krevetce-Trio:Badev-Ilieva-Sarievski Side B 1.Pesna za katastrofata na Skopje-Duet:Ilieva-Badev 2.Snosti go vidov ubavoto Stojne-Aleskandar Sarievski 3.Tamu daleku voda mi dotece-Vaska Ilieva 4.Bre Gurcin Stojne ubavo-Duet:Badev-Sarievski 5.Snosti minav pokraj vaziNikola Badev 6.Ah more mazi jas kje ti umram-Dialog:Ilieva-Sarievski 7.V'nedela dojde ludo mlado-Trio:Badev-Ilieva-Sarievski Vokal: Vaska Ilieva Harmonika: K. Petrovski Tambura: N. Badev Tarabuka: A. Sarievski ------------------------------------------------------------------------------------ Macedonian Rhythm '64 - MAKEDONSKA KITKA LSP-6402 Volume II Side A 1.Pesna za Karagjule-Duet:Ilieva-Badev 2.Koga vojnici trgnavme-Nikola Badev 3.Pesna za Goce Delcev-Vaska Ilieva 4.Dojde gluvceto-Aleskandar Sarievski 5.Izlegol Jane Sandanski-Duet:Ilieva-Badev 6.Stojan na Stanka dumase-Vaska Ilieva 7.Digni si Maro ocite-Trio:Badev-Ilieva-Sarievski Side B 1.Tugjinata pusta da ostane-Duet:Ilieva-Sarievski 2.Ferman dojde od Stambola-Nikola Badev 3.Rasplakal se star bel dedo-Aleskandar Sarievski 4.Ibraim odza,oro-K.Petrovski-A.Sarievski 5.Vrati se libe Marike-Dialog:Ilieva-Sarievski 6.Maandzika moma Donka-Vaska Ilieva 7.Zatcukale tapanite-Duet:Badev-Sarievski Vokal: Vaska Ilieva Harmonika: K. Petrovski Tambura: N. Badev Tarabuka: A. Sarievski |
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PESNI OD STRUMICA 1. Duet Tome Crcev & Dimitar Pljackov - Strumica, grade roden mil 2. Duet Tome Crcev & Dimitar Pljackov - Trgnalo Kate na voda 3. Duet Tome Crcev & Dimitar Pljackov - Ljubinke, mome ubavo 4. Naroden ansambl Nasko Dzorlev - Naskovo oro
|
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
Kir4o
Нов член Регистриран: 19.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako moje da dajete nov link za Vlatko Miladinovski
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se nadevam ke stigne do tebe, ke ti ja prenese nekoj
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
spaski
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bravo mariovec . sekoja chest
|
|
http://www.macedonian-kingdom.piczo.com
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повторно оваа мисла ми дојде,листајќи тука |
|
Elvis_LFC
Нов член Регистриран: 02.Септември.2014 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до сите членови на форумов штотуку се регистрирав и потребна ми е помош во врска со една песна од Благоја Грујовски се вика “фер“ ја пребарував по гугл но за жал не најдов никакви резултати. Се надевам дека некој од вас ќе може да ја најде и да ми даде линк за даунлоад. Благодарам однапред. :)
|
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изгледа форумов умрел.
Каде си, господине Мариовец? http://www.youtube.com/watch?v=g9HeZatgbZw |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господине Небојша, форумот не умира, ако кај некои членови умрела желбата да пишуваат по него. Жилав е тој. Поздрав и... бидете ми живи и здрави вие. Една стара, да не сум офтопик. |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
serafimov
Нов член Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако може нов линк од Благица Калева
|
|
serafimov
Нов член Регистриран: 30.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако може нов линк |
|
Внеси реплика | страница <1 55565758> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |