|
Што треба да има вистинскиот маж? |
Внеси реплика | страница <1 3940414243 46> |
Автор | |
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Edna od pricinite e opshtestvoto. Vo takva siromastija ziveeme sto neam zborovi. Pod siromastija se misli duhovna i materijalna. I se dodeka ne si gledaat za sebe i gi interesira za drugite nema da iame napredok. Takov narod ljubomoren i zavidliv i rasipan sme. Od toa si patime. Za zal.
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас познавам таков случај, додуша малку постара од 35 ама не е важно. Ја познавам веќе 15 години. Тогаш магистрираше во САД и поучена од тамошното искуство (поддржана СЕУШТЕ од мајка и), реши да бара работа во МК само по струка. Ама по струка не најде. И што се случи? Скоро до 50 години седеше дома чекајќи ја работата од соништата (што патем во МК е прилично ретка професија) за на крај да почне да предава во основно училиште во едно скопско село. Сето тоа е поради домашното воспитување. Знам девојки што уште од средно ги учат дека треба да си најдат богати мажи, да дипломираат на право/економија/не-знам-што или ако се од докторска фамилија не дај Боже да не стане доктор иако нема никаква желба за тоа.. Ако дома ги воспитале дека животот е тежок и треба да се бориш за својата ѕвезда под небово, ако не ги чуваме децата во стаклени ѕвона туку ги оставиме да учат на грешките, тогаш ќе бидат самостојни и ваквите случаи на 40 годишни пубертетлии ќе бидат многу ретки. Самите создаваме паразити во општествово!
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Mazak
Сениор Регистриран: 24.Мај.2015 Локација: YesImSupercool Статус: Офлајн Поени: 629 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas vo mojot post ne gi opishav makedonskite zeni zatoa shto mi e jasno deka rabota nema nitu za mazite tamu...tuku zenite na zapad i toa onie naj intelegentnite-pretezno Rusinki, Ukrainki i Italijanki, Venecuela...i pokraj moznosta za shkoluvanje i eden kup rabotni mesta, tie ne rabotat samo gledaat da se svaleriruvaat na internet.
|
|
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ако бе, јас опишав една македонка, ако се пронајде некоја нека ми пише хаха
Ние македонките не сме многу поразлични од остатокот од светот. Не има успешни и неуспешни, иако повеќе ги делам на онакви што сакаат да бидат успешни и што не сакаат да бидат успешни, затоа што во животов мој нема не можам, туку не сакам. Можеме се, прашање е само дали сакаме..
|
|
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
д4 б3
Сениор Регистриран: 17.Јули.2014 Статус: Офлајн Поени: 1206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
треба референдум
|
|
old d4b3
|
|
Devojcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koja sporedba pa i vie mazite ne ste ko vo amerika ili italija da ne se lazeme razlucen mentalitet. I nema vrska toa deka od doma se taka vospitani da ne rabotat. Nego nikoj nekje da si ja omalovazuva diplomata i trudot sto go vlozil. Nedaj boze nikigash ne se znae sto nosi zivotot. I svaljerisuvanje ima segde.
|
|
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj izvini molim te, decata doma za leb kje mi trpat a jas kje biram dali sakam da sum marketing menadzer ili chistachka.. Da mi prostite na izrazov, ama da i se mocham na diolomata ako poradi gordost i precenuvanje decata doma nemaat shto da jadat. |
|
|
Devojcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ti prostuvame.
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Темава од за мажи ќе се префрли во семејна економија
Бај да веј, гледајте ја анкетата, до стапот било.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Devojcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Neznam jas toa ne sum od tuka :) sala na strana jas pisav organ a glasav obrazovanie. I na kraj ke ispadne na lepi oci %)
|
|
Devojcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavete da se glasa za:
a) intelegenten b) bogat c) ubav A ne trik prasanja :) |
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Гледам и до очите било, само не до чии, од мажот или од жената
Абе ко ќе удри хемијата, ни очи глеаш, ни коса, ни пак образование.
|
|
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Devojcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo muskul :)
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да де, сите жени пред да се заљубат, купуваат кројачко метро, за да измерат и должина и обем...абе ајде, си прајте сите барјам со умот
Што сакате пишете, како сакате тврдете, кога ќе ве подбере Хемијата, сите теории во вода ви паѓаат, се топите како парче путер во тава.
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3940414243 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |