|
Вистина или предизвик... |
Внеси реплика | страница <1 217218219220221 255> |
Автор | |
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ебаго не е еден.
Ако еднио јадел че се најди друг што е гладен. Туку ај утре посабајле ќе видам кој кога доручкува... Будала и јас место да си ги сакам Зајко и Грујчо тука,Африка ќе сум одел. Може и работа ме чека,ама јас не знам каде да побарам. Ако ми е нека ме јадат лавови. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според статистиката од 2012 во Мозамбик,ЈАР и Зимбабве има околу 2000 лавови на површина од 150 347 метри квадратни...
Па нисам ваљда те срече. Инаку загрижува нивното рапидно истребување за само педесет години бројката од над сто илјади паднала под триесет и пет илјади... Читам најубаво да не им излезеш пред очи, ќе те средат па ако се прејадени ќе те стават у фрижжидер. Најчесто ловат навечер и во мугрите,иако никогаш доколку видат шанса не го оставаат пленот не нападнат. В или П Изменето од Орка - 31.Мај.2015 во 09:19 |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи ти ако одиш таму, ќе се шеташ маскиран кај 13-14 часот
П |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да најдеш која раса на гулаби се писмоносци.
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај ќе читам,да не кажам нешто па после ѓаолот да ми е крив.
П |
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да пишиш зошто е лековито каснувањето од пчела
|
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море чоек не е за кажувајне ова,еден третман чинел и до 130 евра... Да праиме бизнис,моја идеата од тебе пчелите.
Убодите од пчела лек за реумата и артритисот Иако непријатни за повеќето луѓе, убодите од пчела имаат и лековита моќ. Во клиника во Пекинг пациентите заболени од ревма и артритис, чекаат во ред да бидат каснати од пчела, терапија што се состои од ставање на инсектите на одредени точки на телото, а во Кина се користи веќе 3.000 години. Методата на лекување е слична на акупунктурата, но наместо игли се користат пчелите, чиј “отров“ е природен лек за болестите на коските. Во постапката се користат пчели од Италија и Персискиот залив, кои со убодот во организмот на човекот внесуваат околу 0,3 милиграми отров. Цената на третманот, кој е толку популарен, што лекарите размислуваат за проширување на клиниката, изнесува околу 130 евра. В или П |
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алал ти вера за идејата
Одма праќам маил, море каков маил, одма им вртам на телефон и договарам соработка. А и што ќе ни се па тие, пчели имаме, само уште точките да не ги испомешаме В |
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да фатиме со реклама низ форумов прво...Вака така сите ја минавме
триесетата па кој како проблеми со реума си има нека си дојди ќе го средиме. А пчелите ти се од Италија или од Персискиот залив |
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
При последниот попис се изјаснија како
Apis mellifera macedonica В или П |
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
В
|
|
Gabriela_S
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пајак знам дека те нема каснато, оти досега
Спајдермен ќе имавме, кажи некогаш пчела дали те каснала |
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кај се видело пчела под вода
Само еднаш оса ме има каснато. В или П |
|
Внеси реплика | страница <1 217218219220221 255> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |