IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 69>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 14:56
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Несложувањето со некои мислење или идеја не значи дека таа е грешна или дека нaшата е точна.

Подфорум филозофија...
третира вакви "кристално јасни мисли"...

Што не ти е јасно ? голема насмевка
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 14:59
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:01

Несложувањето со некои мислење или идеја не значи дека таа е грешна или дека нaшата е точна.

Подфорум филозофија...

Не ми е јасно...
зошто мислиш дека...
продавање муда за бубрези...
е лесна работа....?
П.С. Што мислиш, колку дронови платени за бесплатна анкета има на форумов...?!!збунетост

Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 15:03
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:11

Подфорум филозофија...

Не ми е јасно...
зошто мислиш дека...
продавање муда за бубрези...
е лесна работа....?

За некој е лесна, за некој е тешка.

Како за кого.

П.С. Што мислиш, колку дронови платени за бесплатна анкета има на форумов...?!!збунетост

П.С. Тоа воопшто не важно. Секогаш имало, има и ќе има интерес за дознавање на јавното вмнение и борба истото да се смени во нечија корист. 

Чавките летаат по дронови… ако сакаш да дојдеш до изворот на нештата  следи го трагот на парите. намигнување

Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:17

Originally posted by fiks fiks напиша:

Добро, ајде вака да поставиме прашање.

Кој би имал интерес или интереси да се запука во Македонија како во 2001 година?

Ај...
Косоварите, ќе се сложиме сите, нема да мрднат ако чичко Сем или Еу не им каже така...
ти викаш дека сe они кои ги тераат Косоварите, ама не знаеш зошто...?
и сега...?

ај еве ти почни прв...
кој би имал потреба во моментов да лупа по меѓунационални односи...???!!!!

Еве мое мислење.

Владата моментална во Македонија според мене нема ама баш никакви интереси да си го компликува седењето на фотељите, и да си го загорчува животот...нели постојат такви обвинувања од страна на опозиција со цел да се тргнело вниманието од бомбите
Владата има можности и капацитети да направи вакво нешто, ама нема интерес за тоа, што би постигнала освем подкопување на своите позиции и жигосување во очи на народот...кога и да е, доколку таа стои зад ова ќе излезе на виделина, не може да се скрие......треба да е некој или повеќето во власта со огромен недостаток на мозок во черепот за тоа да го прави.

Не знам како би ја ставил ДУИ тука како генератор на проблеми, и тие имаат можности и капацитети за дестабилизација, ама пак два пати едно те исто да им успее не верувам, пак не гледам цел која им би им била, си уживаат во власт, имаат огромна подршка од албански гласачи, што би се рекло ко бубрече во лој се и сега а и во иднина, било кој од ВМРО или СДСМ да формира и стои на власт.

Постојат и обвинувања дека не знам како, со не знам што, на некаков си начин, со волшебства и слично дека СДСМ поттикнува како што рече ти " лупање по меѓунационални односи ".....и ова се глупости и идиотски работи за мене......ова ми е глупаво од причина што нема капацитет за такво нешто СДСМ, мислам за подбуцнувања има можности, ама да организира групи ќе се сложиме сите нема ни можности ни капацитети.
Меѓутоа како и за владата што пишав, може да има луѓе со голем недостаток на мозок во черепот кои го посакуваат ова во реалност, се со цел за некакво си идење на власт како во 2001 во не знам какви влади, било технички, било влади за спас или слично.

И пак сега се иде до ЕУ и САД.

Ајде да ја исклучиме ЕУ од овие опции, од причина што пример не би посакувале граѓанска војна во дворот, ама и Украина им е ако не во двор, тогаш преку улица, па погледај што се случи тамо, а ќе се сложиш дека тамо чепкаа, копаа и на крај знаеме до што дојде.

И на крај останува светскиот полицаец САД.
Треба да збориме за нив повеќе ли, фактите говорат?

Па во последниве 20 години, САД уништија еден куп држави, кои вистина беа диктаторски и полудиктаторски, ама беа мирни, никого не чепкаа и не му се закануваа на мирот освем Ирак до некаде ама и тоа заврши во 1991, било светски било регионален мир, цела Северна Африка ја напраја лом, доказ ти е Либија и Египет, од функционални држави, вистина диктаторски, ама функционални, кај што луѓето имаа мир и колку толку добар живот, во име на демократија ги напраја попара.
Па Либија под Гадафи беше супер држава, работа за сите, мир, никој гладен, со еден куп поволности за огромен дел од популација, види ги кај се сега, на секој чекор убиства, проблеми и слично.
Имав другар кој работеше во Либија, и кога се запукаат тамо, си дојде одма.
Кога го прашав што е работата, вака ми рече.
- За брзо време цела Либија ќе ја толчат глаата од ѕид и ќе го бараат Гадафи, ама само на сон ќе го најдат....буквално вака, од збор до збор ми рече.
Како е во Либија сега, знаеме сите.

Сирија да не ја спомувам.

Кој е сега виновникот?

Врти - сучи пак САД е држава кој може да ја обвиниш и сигурен сум дека нема да згрешиш, дека стои зад било кој проблем, било каде во светот, можеби не 100 %, ама сигурно дека има најголем удел во било која закачка, па така и со ова во караултата во Гошинце.
Па Косово им е пес кој го држат на синџир и само го попуштаат синџирот и го с`скаат песот на кого сакаат во околината, а во околина се Србија и Македонија.
Дронови, протести со знамиња од Саудиска Арабија, Монструми и слично, се јавуваат како на повик, за ден подоцна како да не било ништо а и никаде не се споменува.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:18
Уште со тезата дека сме центар на светот....дека атлантида е во стоби...дека адам и ева се од пепелиште ????
и дека путин и обама редовно, секојдневно, имаат по една точка на дневен ред, што се однесува за македонија ?
и третата светска војна ќе почне од тука, кај нас....
и дека вечно сме цел на заговор помеѓу големите сили...загриженост
а всушност дошле 40 терористи, качени во две коли (според иво котевски) .... а караула е безбедносен објект со полн магацин со тешко вооружување и се чува со четворица полицајци.....и уште еден куп нелогичности
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:20

П.С. Тоа воопшто не важно. Секогаш имало, има и ќе има интерес за дознавање на јавното вмнение и борба истото да се смени во нечија корист. 

Чавките летаат по дронови… ако сакаш да дојдеш до изворот на нештата  следи го трагот на парите. намигнување

Ок е сето тоа...
и не е важно коку дронови има...
важно е да постојат такви како тебе...

П.С. Ништо лично, само констатирам...

Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:20

Па во последниве 20 години, САД уништија еден куп држави, кои вистина беа диктаторски и полудиктаторски

Аман бе шефе, викаш и нас ни дојде редот...а ние лулка на демократија...изненадување
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:25
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Па во последниве 20 години, САД уништија еден куп држави, кои вистина беа диктаторски и полудиктаторски

Аман бе шефе, викаш и нас ни дојде редот...а ние лулка на демократија...изненадување

Е сега ме вадиш од контекст, знаеш и сам на што мислам и што ми е целта со постот.

Изнеси мислење.

Вака ми го спинуваш постот до крајност и ова не е начин на  дискусија.

Спинуваш в крај, и ме провоцираш за да ја навртиш водата во своја воденица.

Ова ти е класичен СПИН од твоја страна.
неколку жолти ракии.

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 15:47

Originally posted by Alekxandar Alekxandar напиша:

Тоа и ми е поентата Којсумјас,дека гасоводот нема врска со оваа состојба иако многумина сакаат да стават акцент дека тоа било главната причина.

Аха...
ок, тогаш се согласуваме за тоа...
гасоводот ќе го биде, со нас или без нас...
ги заболе нив дали ќе проаѓа преку Крива Паланка или не...

ние сме некој пазар што на Русија ќе и овозможи профит...??!!!!збунетост
аман, само немој повторно со геостратешки положба...
стотина километри "полево или подесно"...
мисли некој дека дека многу имаат влијание...???
освен се разбира на нашиве "локални бизнисмени"...

А зошто ова со Гасоводот го одбивате како причина за проблеми во Македонија од страна на во целосен интерес исклучуво на  САД.

Ајде да речеме дека сте во право, ама ако оди низ Македонија за да се спрчи тоа за интересите на САД според мене, кај нас е најлесно да се спречи.
Знаеме дека Бугарија го одби проектот под притисок на ЕУ, останува да стои тврдењето, сега - засега дека ќе врви низ Македонија...не прочитав никаде дека ќе врви низ Албанија како една од трите можни опции.

Значи, за да стигне во Србија треба треба да помине највероватно меѓу Куманово и Крива Паланка, и види случајност, во таа област околу Куманово, каде што може да врви гасоводот, веднаш после најави дека ќе се гради, ние имаме проблеми во Караула на Граница.

Коинциденција или намерно?

неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 16:01

Еве мое мислење.
............................

И на крај останува светскиот полицаец САД.
Треба да збориме за нив повеќе ли, фактите говорат?
..............................

Врти - сучи пак САД е држава кој може да ја обвиниш и сигурен сум дека нема да згрешиш, дека стои зад било кој проблем, било каде во светот, можеби не 100 %, ама сигурно дека има најголем удел во било која закачка, па така и со ова во караултата во Гошинце.
Па Косово им е пес кој го држат на синџир и само го попуштаат синџирот и го с`скаат песот на кого сакаат во околината, а во околина се Србија и Македонија.
Дронови, протести со знамиња од Саудиска Арабија, Монструми и слично, се јавуваат како на повик, за ден подоцна како да не било ништо а и никаде не се споменува.

Според тебе...
власта нема интерес, не сум сигурен во тоа, а има можност за ваква провокација...
опозицијата има интерес, не сум сигурен и во тоа, ама нема можност за ваква приказна...
ЕУ ја одјеба, незнам зошто, ама нека биде така...
и на крај се сведува на САД...
и после се' што кажа за нив...
не ми е јасно...
а бе...

зошто прават проблем...???!!!!!

што им е целта...?
ќе се покачи цената на нафтата...?
ќе направат бизнис со тоа што 40 разбојници без Али баба ќе влезат во караула во Македонија...?
ќе се покачат акциите на Њујоркшката берза на некоја компанија...?
ќе им се зголеми стабилноста како држава...?
ќе ги засилат своите позиции како светска сила, не забевај, со немири во Македонија...?
ќе ги вежбаат младите академци на ЦИА...?
Ротшилдови ќе го зголемат своето богатсво...?
а...?

е кажи де...?
зошто...???!!!збунетост

Изменето од којсумјас - 23.Април.2015 во 16:03
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 16:14

А зошто ова со Гасоводот го одбивате како причина за проблеми во Македонија од страна на во целосен интерес исклучуво на  САД.

..................
Коинциденција или намерно?

Сакаш да кажеш, 40-те разбојници прават проблем, заради гасоводот кој може да проаѓа низ Македонија...
а и не мора...
пошто има и други опциии...??
а се' друго што се случува во Македонија, нема врска со Али баба...???!!!збунетост
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 16:31
Fiks, Месинџер не ме сконта со муабетот околу цивилизираниот начин за оттргнување од идејата за влез во проектот со турскиот гасовод па ке ти објаснам зошто го исклучувам гасоводот од игра во целата ситуација со терористите.
За да не врви гасоводот во Македонија американската летечка дипломатија можи да понуди многу алтернативи кои би го компензирале изгубеното од непотпишувањето на тој договор а мегу многуте алтернативи е и ефтин јаглен од Косово за Македонија.
Доколку пак сакаат да направат смена на власта тоа можат да го сторат многу брзо бидејки имаат можност да извршат притисок и да не се доделуваат кредити на Македонија со тоа шо ке се намали кредитниот рејтинг на државата и тоа ке биди крах за актуелната власт.
Но кај нас имаме криминал и криминалци од колосални размери кои веке се демаскирани и сега во паника се спремни се да направат а со тоа и многу грешки од кои не само шо тие ке страдаат туку ке повлечат и дузина со нив...
Сега имав прилика да го слушнам разговорот на патриотите од ДПМНЕ ,Латас и Ивона и многу ми е јасно зошто Македонија е нападната...

https://www.youtube.com/watch?v=rqemKZsgQnU
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2015 во 16:32

Според тебе...
власта нема интерес, не сум сигурен во тоа, а има можност за ваква провокација...
опозицијата има интерес, не сум сигурен и во тоа, ама нема можност за ваква приказна...
ЕУ ја одјеба, незнам зошто, ама нека биде така...
и на крај се сведува на САД...
и после се' што кажа за нив...
не ми е јасно...
а бе...

зошто прават проблем...???!!!!!

што им е целта...?
ќе се покачи цената на нафтата...?
ќе направат бизнис со тоа што 40 разбојници без Али баба ќе влезат во караула во Македонија...?
ќе се покачат акциите на Њујоркшката берза на некоја компанија...?
ќе им се зголеми стабилноста како држава...?
ќе ги засилат своите позиции како светска сила, не забевај, со немири во Македонија...?
ќе ги вежбаат младите академци на ЦИА...?
Ротшилдови ќе го зголемат своето богатсво...?
а...?

е кажи де...?
зошто...???!!!збунетост

Па им треба причина за да напраат проблем, ако немаат причина некој ќе ги повика на одговорност?

Па малку примери има за држави кај што ни имале контакт со нив, ни им загрозувале држава, ни им биле економски конК*ренти и слично, и ги напрајле партали и уште ги праат, со разни блокади и економски мерки, ама најчесто воена интервенција.

Па почни од исток.
Северна Кореја- никого ни нападнала ни е според мене закана, диктатура се тешка, тоа е факт, ама штом народот е глупав да го трпи тој Ким Јон Ил или како беше не е битно, и да учи дека се што јадел го варел и трошел во органзмот и притоа ни брбушка гомце не му излагало од газот , нека си живеат така, жал ми е за нив, ама тоа е, таква им била среќата, а земја многу богата со ресурси се ако добро се сеќавам.
Од 1953 година мислам се под некакви си санкции или што уште не.
Ако владата на САД се солидаризира со народот, нека ризикува војна и нека го ослободи, ама не да направи како со Либија или Египет, нека ги ослободи од тие тикварите што се на власт 60 години и нека ги остави сами да си формираат држава на своето...ама некако им стиска газенцето.

Виетнам, колку години тамо палеа се живо и диво со напалм и фрлаа отровни гасови, 10-15 години, колку, кој џаол го бараа тамо?
Испустеа се живо и диво и на крај си заминаа.
Ден денес, Виетнам има последици од тоа.

Абе како во народната песна е со САД, Ред се редат мила мори мајко, држава по држава, кај влегле да спроведуваат " нивна демократија " таа држава аир не виде....Авганистан, Ирак, Либија, Египер, Никарагва, Куба....абе крај нема броењето Србија цел НАТО сојуз, читај САД ја бомбардираа два месеци, Македонија кај ни закачија рамковен и не принудија капитулација да потпишеме од 2-3 илјади учки од кои битка не изгубивме ....абе катастрофа...

Едноставно си можат братче  којсумјас и си праат што ќе им текне на К*ренцето да ми простиш на изразов...тоа е.

Од кога тоа на САД им требало причина за нешто, од кога?
Штом Барак Обама стана нобеловец за мир, што за мене е чиста перверзија, ти очекуваш дека некаде САД ќе одговараат за своите постапки.

Немој те молам
неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 4344454647 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,359 секунди.