IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 69>
Автор
Порака
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2015 во 20:18
Знаеш што...не вреди да се надмудруваме, вреѓаме или да инсинуираме нешто што никој не може со сигурност каже како ќе биде.
Да сме здрави и живи, памти го муабетов, па за неколку месеци ќе видиме кој е во право или поблиску до вистината...па кој ќе изгуби ќе дава пиво и по некое немакробиотичко ќебапче...
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2015 во 20:23
Не бе какво вреѓање, ја во реалност не навредувам, па тука на форум некого што не го знам да го навердувам...само мислење си кажувам

Според мене некој во затвор мора да оди и плус одговорни тамо во МВР да попапаат казни или бркање од работа.
За Верушевски сум 100% сигурен дека заминува во затвор со години и тој другиот што му давал информции што работел во МВР, тие другите може ќе се спасат со догавор за 3-5 години.

Зајко ќе го папа во најмала рака неколку години
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2015 во 20:27
Зајко може и.ќе го јаде...ама државата ќе го изгуби секој кредибилитет ако не ги санкционира и своите џамбази. Едно знам со сигурност....во Македонија никогаш нема да се одржат избори.кои ќе треба да ги спроведат Јанкуловска, Ставрески, Јанакиевски...едноставно неќе моќи...
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2015 во 20:33
Убо кажа ти, ќе помини време па ќе видиме, вака сега можи само да си нагаѓаме и ништо појќе
неколку жолти ракии.

Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 02:27
Originally posted by fiks fiks напиша:

И уште една работа Горазд.

Значи за политика некогаш тука на форум дискутирам, без никаква агенда, намера или наједноставно кажано, како ќе ми дојде расположение.
Друго место кај што дикутирам е една форум страница на фејсбук.

На двеве места, сипматизерите и членовите на СДСМ со секој пост се трудат да народот кој не гласал за нив или е од друга политичка опција го престават како неинтелигентен, глупав, идиот, деген, простак или со еден збор кажано најдолен во све и се тоа поради тоа што е со друга политичка опција. 

Имам впечаток Горазд, дека и ти истото тоа го правиш тука на потполно истиот начин, со затскриени мислења, со двосмислени епитети и слично.

Еве ти пример за ова погоре што го тврдам, и тоа од тебе среќа

Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Јас се извинувам ако ја навредив вашата широкопојасна интелегенција

Зошто го навредувате политичкиот противник?
Зошто не се бориш против него со програма политичка или економска?

ЗОШТО МЕНЕ ЛИЧНО МИ СЕ ОБРАЌАШ? со ТИ , НАГЛАСУВАМ
Во минатите постови многу убаво ќе се нафрлевте како Админстратори и ќе обвинувавте дека лично сум етикетирал,НО ако видиш моите постови директно се посочувани од сајтови,мене не ме интересира какви сајтови се,зашто ако тргнеме од таа работа,Јас само ги ставам објавените разговори,НО за разлика сајтовите на РЕЖИМОТ се многу погнасни дури и со ФАШИСТИЧКИ конотации.
Уште еднаш ќе ти кажам немој да ме ЕТИКЕТИРАШ како во КОМУНИЗМОТ,таа школа ја имам поминато,знам како се правело,ЈАс сум од семејство на човек кој пострадал за Македонија и ОВА Д АТИ БИДЕ ПОСЛЕДНО ДА МЕ НАРЕКУВАШ ПОТКРЕПУВАЧ НА ОПОЗИЦИЈАТА.
Јас сум пострадал со моето семејство од режимот,а посебно сега од НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТОЈ РЕЖИМ КОИ СЕ НА ВЛАСТ инфилтрирани преку трансформација на службите на КОС И УДБА,и многу убаво знам кои се тие луѓе, и на што се спремни,на НЕШТО НАЈГНАСНО ,за почеток за УБИСТВА.
На крај ако се чувтсвуваш навреден од моите постови,слободно не мораш да ги читаш,а ТИ велам еден ден ќе дојде и време кога се ќе биде откриено,како што пред 22 години кога бевме следени од истите служби, а сите ,поголемиот дел од ВАС се криеа,а сега да излгувате најголеми подржувачи на РЕЖИМОТ.
Јас слободно размислувам и кажувам што е ДИКТАТУРА,ако некој се офајдил од тоа може да си ликува и затоа за ПОСЛЕДЕН ПАТ ТИ ВЕЛАМ нема да успееш да ме наместиш да кажам нешто погрдно,тоа е својство на оној кој е запален( ЈАС ТОЛКУ БОЛНАЛИ ЧНОСТ ЛИЧНОСТ од историски аспект гледам само во Хитлер) со СЕ И СЕШТО ДА ЈА ЗАДРЖИ ВЛАСТА,јас не сум човек со низок карактер како Грујо,многу убаво го знам што е кој е и што правеа во Прилеп,па и понатаму кога стана шеф на ова овчарска партија.
Не сакам да се вметнувам во недолични полемики,и затоа ова ќе виде крај со ова однесување,ако има нешто повели објасни и санкционирај.

П.С.И преку тасета со тој сорос,многу убаво ние знаемне кој е Сорос,кој на времето ги донесе на власт,кои се стипендисти од ова власт што искористија се од него,но затоа ,знаат многу убаво да користат средства од УСАИД,за ТОРТУРА и шпиунажа,а веќе се дозна и која агенција е инфилтрирана со помош за овој режим,и зошто тие се поткрепувачи на оваа власт.Малку разгледај за америчката NSA ,па види колку и каде е инфилтрирана и што за возврат добива оваа власт.

Изменето од Gorazd777 - 20.Април.2015 во 02:40
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 11:28
Фикс,велиш не сме во Сомалија,јас велам дека и нив ќе ги претрчаме со ова темпо. Имав прилика пред некој ден кога ВМРО имаше митинг во Прилеп за кој btw не ми е јасно зошто воопшто го имаше оти нели не сме во предизборие,да ги видам момците од МОС со тие нивни црни одори,бради до колена,црни беретки и неандерталско однесување. Човеку морници ме полазија. На сите ни е јасно кои се,зошто,кога и кој ги формираше. Не верглајте бе една иста приказна за институционална разврска. Кои институции?
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 12:23
кои се пак тие МОС ???
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 12:39
Појма немам ни ја кои се тие МОС.

Ај вака.

Дали ќе се сложиме дека некој шпионирал и прислушкувал во случајов?
Ако некој шпионирал и прислушкувал, кој/кои се тие?
Дали е прислушкувањето противзаконско и дали шпионирањето ако постои е во корист на странски служби -ова последново треба да се докаже нормално, ама веќе има признание од Заев, го видовме тоа на снимките во кабинет на Грујо.
Да не заборајме дека има веќе еден осуден за случајов, признание од него постои во вон судска постапка, човекот веќе издржува казна.

Е сега ако се сложиме дека се ова постоело и бидејќи власта оди кон тоа да има судска постапка, значи има докази за тоа дека обвинетите се дел од мрежа која прислушкувала и дел од мрежа која шпионирала за странски служби ( ова последново ќе треба да се докаже, ама пак има признанија за истото за сега, и од Заев и од Верушевски).

Како очекувате да има само политички договор ве молам....абе овде има велепредавство бе луѓе
неколку жолти ракии.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 12:53
Тоа е твој начин на гледање на работите....и на тие штонсе симпатизери на ДПМНЕ...
Јас пак гледам признанија за изборни нерегуларности, гласачи од друга држава, неовластено поседување на гласачки списоци, поткуп на гласачи, малверзации со починати лица, опструкција на лифтови, организирање на протести со цел за физички напад на функционер, барањерекет од приватни компании, закани кон поединци и правни лица во изборен процес, злоупотреба на полицијата и инспекциите за вршење притисок на неистомисленици, провизии при договарање на тендери, фантомски фирми, малверзации со атрактивни плацови, нудење поткуп, притисок врз новинари, криење на податоци кои јавноста има право да ги знае, закани со смрт во ендек.....
Ова се само дел од работите што ми текнаа сега без да се потсетувам...и за мене тие се подеднакво важни како и оние што вие подржувачите на власта милувате да ги набројувате секој ден...и јас барам одговорност за овие дела...
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 12:58
Ми избега од одговорите во постот Нинџа, али нема врска ајде.

Што мислиш, ако пример Грујо прифател да се формира таа техничка влада што ја бара Заев, дали тој пак ќе ги објавуваше снимките од бомбите како до сега?

Од кого би се состоела таа техничка влада, кој би бил член во неа, за колку време, со која агенда?
Кој би ја избрал таа техничка влада?
неколку жолти ракии.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 13:02
Кој да прави таква влада бе Фикс....они една мочана комисија не може да направат заедно...ти текнува како беше онаа комисија за 24 Декември...се испокараа, независниот даде оставка а едните го прогласија документот за тоалет хартија.
И кој очекуваш да се договори за некаква техничка влада...затоа.секогаш важните работи ни ги решаваат странци, затоа македонскиот блок е вечен губитник.
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 13:21
Е па тоа бе брат ми е муабетот, ај што барањето е нелигтимно, ај што е дилетантизам поставен од дваја-тројца луѓе околу Заев кои ги интересира само да дојдат на власт без избори и слично, глупост е најголема тоа.

Цела опозиција сака да се престават како некои светци, не дека се воие на власт љубичици за мирисање, ама опозицијава цела како да е штракната во умот.
Лани имаше избори, завршуваат во 19 : 00 на вечер, а Заев излегува после 1 минутиа на тв и вели ја не признавам резултат, и замисли, ништо не е избројано, што ако победеше СДСМ на изборите, пак не ќе ги признаеше резултатите...системска грешка било.

Ни едни избори во Македонија, до сега не биле 100% регуларни, тоа е факт, секогаш имало и притисоци и уцени, било од опозиција, било од власт, па тоа е јавна тајна, ама 200 илјади гласа разлика е страшна бројка.
Па се знае како оди гласањето тамо кај што имаш Роми посебно, тие гласаат за тој што ќе им фрли појќе пари и крај, нив ништо не ги интересира друго, и работа да им дадеш ретко кој ќе работи за плата, тие се навикнати секој ден да им иде дневница, каква плата какви бакрачи, ги гледам постојано, контакт имам со нив со години.

Сите гледам ги споменувате гласачите од Пустец што гласле во Центар, па имаат државјанства, Македонци се, видовме гласаа сите, ама пак СДСМ доби градоначалник, па цело Пустец е 4 илјади луѓе, може ни толку нема, сите тие да гласале за ВМРО пак имаш огромна бројка разлика.

Сите се фаќаат за гласачите од Пустец, биле од странска држава, ама барем се Македонци.
Зошто никој од СДСМ не споменува за рамковните кои се истоварија во Кичево и во најмала рака беа 4-5000 луѓе, тие не се странски гласачи, во Македонија не дошле со години, а и да дошле тоа е ради свадба во лето, еднаш на 5 години...овие никој не ги спомнува за локалните избори, и резултат на тоа ти е што денес Кичево има градоначалник рамковен, благодарејќи на некој од странство што иде еднаш во неколку години во Кичево или една недела во годината, а живее на 20 км од градот кога е тука...сите знаеме кој е режисерот на оваа територијална распределба, сите знаеме кој излегуваше на тв и велеше " Некои прашања не заслужуваат одговор ".

неколку жолти ракии.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 13:26
Originally posted by fiks fiks напиша:

Зошто никој од СДСМ не споменува за рамковните кои се истоварија во Кичево и во најмала рака беа 4-5000 луѓе, тие не се странски гласачи, во Македонија не дошле со години, а и да дошле тоа е ради свадба во лето, еднаш на 5 години...овие никој не ги спомнува за локалните избори, и резултат на тоа ти е што денес Кичево има градоначалник рамковен, благодарејќи на некој од странство што иде еднаш во неколку години во Кичево или една недела во годината, а живее на 20 км од градот кога е тука...сите знаеме кој е режисерот на оваа територијална распределба, сите знаеме кој излегуваше на тв и велеше " Некои прашања не заслужуваат одговор ".

зошто одговорот не го побараш во ДПМНЕ ?
нивниот коалиционен партнер, со државни пари, мои и твои, ги плати авионските линии и целокупната организација на пренесувањет на нивните гласачи....
имам роднина во кичево, македонец, кој никогаш не излегол да гласа ама беше избркан од работа лично од Благоја Деспотовски иако не е комуњар, туку затоа што требало да се направи место за вмровец....и сега сакаш тој да гласа за вмровец????
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Април.2015 во 13:33
Не верувам дека Ташко избркал некого ако бил вработен со решение, тој бе никого нема избркано од работа, тој секого вработуваше ко беше градоначалник, јас искрено не знам дека некого избркал од работа што бил вработен со решение и слично, мислам не ни може.

неколку жолти ракии.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,186 секунди.