IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 69>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 14:08
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 14:40
Јас прво би го посочил ова
http://libertas.mk/видео-манчевски-фамозното-здружение/

Фамозното здружение доби гратис деловен простор од Груевски на Рекорд во Скопје

Па би поставил прашање кои се тоа здруженија финансирани и дембелени од ПАРИТЕ на даночниците во македонија,па после само бегло би рекол

Тие прикаски од погоре лиферувани за оние кои не разбираат ,а го поддржуваат режимот за 150 евра,да размислат дека во Македонија има повеќе народ од тие што се собраа на трибината,и дека Македонија е одбранета и создадена многу поодамна,сега

Груевски со својата фамилија си ги брани своите арамилаци,стекнато земјиште на Водно на неправедн начин,пари во страснки банки,контрола на се што е во јадна ти ни држава,па после би обрнувал внимание на вакви платени и конфузни прикаски.

само за пример,демек на Бугарија и забранија за Јужен поток,а Македонија била СТРАВ И ТРЕПЕТ не можеле да ја запрат,правеле пуч-ови,а кој ви се молам ќе направи воен преврат со што ?

И малите деца ве научија колкава ви е глупавоста.

Впрочем и ова не едалеку од стварноста

http://libertas.mk/видео-360-степени-од-лугано-и-белизе-д/

Кои се оф-шор фирмите „Ексико“ (основана од „T&MJ Инвестмент СА“, регистрирана во Лугано, Швајцарија) и „Сирах Инженеринг“ (основа од „Сирах лимитед“, регистрирана во Белизе), кои во катастарот се впишани како сопственици на парцелите за кои се договараат премиерот Никола Груевски и министерот Миле Јанакиески во последната серија прислушувани разговори што ги објави лидерот на СДСМ, Зоран Заев? Во кои други фирми во Македонија овие компании од даночните раеви имаат сопствеништво или косопствеништво и со кои сè компании и бизниси во државава можат да се доведат во врска?

И сега што треба да веруваме и да браниме Криминалот на груевски или нашите голи животи.

Се урива прикаската ,ДРЖАВАТА Е ОДАМНА ОДБРАНЕТА,треба криминалот да се сотри.

Изменето од Gorazd777 - 17.Март.2015 во 14:49
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 16:01
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 16:16

Детски приказни се овие ... 

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 16:22
Originally posted by Kali Kali напиша:

Зекси, поставуваш бесмислени прашања, како да ти објаснам да ме сфатиш. 

Сред оваа лакрдија, ти ме прашуваш сдсм што направиле. Како не разбираш дека тоа е целата агенда на вмро на која ти се ловиш и не сфаќаш дека се ловиш: додека тие си играат со Мк како со своја сопственост, наследство од баба и дедо; ние сите да се прашуваме, ''А, сдсм што направија? Подобри да не беа? ''

И Месинџер го гледам, се обидува да релативизира. 
По природа сум човек што сака баланс. 

Само нема простор за барање баланс, за релативизација, за еднаква критика или за глумење неутралност во оваа наша ситуација. Нема простор за неутралност, неутралноста е погубна. 

Нема простор сега да ги критикуваме сдсм, а има многу за критика кон нив, јас се согласувам и прва ќе ги критикувам. Нема логика сега да ги критикуваме сдсм кога цела држава сме заложници на шака луѓе ! Се смешка Месинџер на оваа моја констатација, јас сум сигурна, можеби и јас би се смешкала на негово место да сум сега. Пример, и јас се смешкам на констатацијата дека странските сили ни мислат зло. Вистински ми е смешно тоа, бидејќи не постојат поголеми демони од тие внатре во тебе :) Што побрзо ги освестиш, тоа подобро. 

како бе бесмислени??? не е проблемот дали моите прашања се бесмислени, проблемот е што не можеш да одговориш... ни ти ни евангелина нити било кој друг... нема добри потези кај комуњарите, нити имало ниту некогаш ќе има... тапа се...

и воопшто не се согласувам дека сега имаме лакрдија во државата, институциите си функционираат, судот на крај ќе си го каже своето и покрај што повеќето судии и обвинители се комуњари...

единствена лакрдија прави оној опинок од Струмица, прави лакрдија од себе и своето семејство но ова ќе му биде крајот... на народот му е преку глава од комуњарските гомненици кои константно ги продуцираат кога не се на власт...
затоа народот одбра да ги стави во опозиција засекогаш...

Грујо е многу мек, ми изиграва некоја демократија, правен систем дрн дрн јариња... дозволи во сопствен двор да му роварат комуњарите... со непријателите на државата треба кратко и јасно и еднаш засекогаш да се заврши...

ајде уште едно прашање ќе ви поставам. нели државата ја прислушкувала опозицијата, зошто не слушнавме разговори од опозицијата??? кај се тие разговори???
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 16:58
Уште еднач ќе ти нацртам,затоа што не се разбираш и само верглаш,ОДГОВОР имаш само е сокриен од АДМИНСТРАТОРОТ заштитник,и немојте многу да верглате.
Друго не се затскривајте со криминалот на груевичи зад народот,со ПОКРАДЕНИ гласови и дошлаци од албанија видовме колку се ,каде се другите луѓе и НАРОД.
Не се задевајте со глупости ,избегани сте од државава ради економски причини ,ако сте мажи да си се вратите и овде да се борите,а дали бил оној од струмица или некој друг да знаете ќе има крај на овој криминал вака повеќе не го бива ,некој да аздисува,а другите за ситнеш или пострадани за леб да го кријат,заврчија финтите од порано и доста со тоа комуњари,ако овие постапки на власта не личат на тоа врем не знам што,ќе му продаватеприкаски ќе сте ја бранеле државата,кога се бранеше и создаваше каде беа сите овие јорганџии и печуркари.
И уште еднаш ти велам одговорт побарај си го сакам видно да е истакнат не сакам да ти пишувам пораки,сите да јапрочитаат вистината,немојте да се криете со лагикако власта.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 17:15

Не можам да ја разберам таа опседнатост со СДСМ, тоа е веќе тема за некоја масовна психологија на македонската реалноста наречена - "крив е оној што ја ископал дупката па паднав во неа, а не јас што не гледам кај одам"...

не може припадноста на една политичка опција да биде вистина за се'...
важи како за едните така и за другите...
во моментов, во ситуацијава, јас не гледам Македонци...
оние кои стварно се загрижени за државата...
гледам, само мали македончиња, сите желни за власт, моќ, пари, што и да е...
сето тоа завиено во приказната за доброто на Македонија...
ама кое добро бре македончиња...
од вашето добро...
дојдовме до дереџе да ја официјализираме вистината...
бараме помош од надвор за да си ги решиме сопствените проблеми...
ќе постоиме ли само заради тоа што некој од надвор ќе не одржува...?

еве, нека ми каже некој, ама без продавање муда за бубрези...
ќе излеземе ние од оваа криза без да се замеша западот, па што и да подразбираме под тоа...?
а бе ќе се заколеме помеѓу себе (за Македонците мислам да се разбереме, без разлика дали се со бугарски, амерички, канадски, австралијански пасош)...
зошто...?
а бе зошто...?
еднаш одамна отворив една тема...
Критична маса...
имаме ли ние критична маса за да опстоиме како држава...?

колку и да сакам да разберам, не можам...
толкава омраза на Македонец кон Македонец само заради припадност на спротивна политичка партија (и ова условно кажано, не е се така едноставно, во ред е)...
е страшно, е патолошки генетски дефект, што ли е...?

само...
а бе, слепци...
кога ќе се испозаколеме помеѓу себе...
што ќе остане од нас...?
што ќе остане позади нас...?

и знам...
сега они што се идентификуваат со "Zeksi71"...
ќе си ја завртат приказната дека се е точно, ама комуњарите се криви...
они кои се идентификуваат со спротивниот табор, повторно ќе речат дека се' e точно ама ВМРО се криви...
секој ќе си ја тера својата приказна...
за интерес на државата...????

незнам, можеби јас грешам...
изгледа, не разбирам...
кубурата од дедо ми, што демек, ја чувал за недај боже...
не знам ни каде е...
искрено, не ни знам дали воопшто ја имал некогаш...

Изменето од којсумјас - 17.Март.2015 во 17:18
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 17:22
Меси ги стави овој тип на коментари во
сеирџиски...
Тоа е,ние сме ти кловновите во општествово
кое го водат комуњари и патриоти.
Они се газди на циркусот!
Но си кажал се,да не ист виц и јас кажувам.

Изменето од Орка - 17.Март.2015 во 17:25
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 18:03
Originally posted by Орка Орка напиша:

сеирџиски...

Орка, никаде не сум ги ставил коментарите од форумов во сеирџиски ниту сум рекол дека некои се кловнови во општеството. 

Жал ми е што така ги интерпретираш моите зборови, но доколку сметаш дека си во право цитирај ме и така демантирај ме. Јас ќе се извинам.

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 18:26
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Орка Орка напиша:

сеирџиски...

Орка, никаде не сум ги ставил коментарите од форумов во сеирџиски ниту сум рекол дека некои се кловнови во општеството. 

Жал ми е што така ги интерпретираш моите зборови, но доколку сметаш дека си во право цитирај ме и така демантирај ме. Јас ќе се извинам.

Скраја да е...Се надевам ме сфаќаш што сакам да кажам.
Таа е сликата во целава ситуација(не од тебе лично).
Само да извини го искористив тој пост оти во него
најубаво е доловено како јавноста го третира сето ова.
Еве доколку имаш читано или гледано интервју
со Никола Димитров кој се одалечи од ДПМНЕ ќе знаеш дека
наиде на медиумско игнорирање од двете страни.
Оти не им требаат луѓе кои кажуваат дека
е нанесена огромна штета на Македонија и од
владеачката партија и од оние што се нарекуваат опозиција.
Многу ама скоро и да нема таква маса која ќе сака да стави крај
на овој клик-клак.И тука никој ама баш никој не може да ме убеди
во патриотизам од едната страна,не кога и великанот опеан
во химната заслужил во нивната аристократија да се нарече "овој" или "оној".
За 2001 не би ни коментирал...
Или пак во спасот на апокалиптичниот Заев кој залигавен
од лакомост за власт веќе го промовира реваншизамот кој
ќе им плати на тие погорните.Нема така никаде да отидеме...
И ако и некој проба да на ова се спротистави,и како
трета опција се прикаже кој медиум тоа ќе им го овозможи
како ќе одолее на овие машинерии...
Едната ќе те збрише со пари,другата со информации.
Слободно може да си прогласиме црна ера...И со среќа нека ни е,
кој може нека си спасува душа.
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 19:21
Жална ни е реалноста… с'е уште не сме зрели за демократија.

И ќе се повторам уште еднаш со примерот на Мојсие… не за бадијала ги вртел евреите во кругови низ пустињата цели 40 години… потребни се најмалу 2 генерации родени во новите услови и време да изумрат старите кои се родиле, учеле, биле индоктринирани и живееле во старите услови за да може на поздрави нозе да се гради новотo општество.

Колку само наивно звучат сите оние гласноговорници кои резигнирано ја споредуваат земјава со Германија, Англија или Америка, посочувајќи и посегнувајќи по нивните економски и општетсвени достигања, животен стандард, висина на плати и социјална заштита, игноратни на стотиците години минати во градење, грешење и исправање на системите кои денес даваат резултати кои и самите ги посакуваме.

Не велам дека е грев да се сaкa подобар живот, но посочувам дека до истото не се доаѓа само со посакување и очекување тоа некако магично да ни се случи само затоа што вчера станавме капиталистичка Европска држава… или дека тоа ќе бидне во моментот кога ќе станеме членка на ЕУ или НАТО.

Нештата не одат така… никогаш не оделе. Секој оној кој ветува такви соништа е измамник. 

Изменето од Messenger - 17.Март.2015 во 20:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 20:02
http://www.slobodnaevropa.mk/content/article/26905632.html

Минимална плата од 9 илјади денари не е економски успех

Владата повторно се враќа на оној гол патриотизам, за воопшто граѓаните да ги оттргне од размислувањата за сиромаштијата во којашто се наоѓа, за нискито животен стандард.

Ова ли го сакаме како граѓани на Македонија и со огромна невработеност,ова ли им го ветуваше премиерот на Трибината на своите членови,а сепак е премиер на целата држава,така ли треба да го Селектира народот или сакаме ова да го поддржуваме

http://libertas.mk/видео-шилегов-со-кои-и-какви-пари-груе/

Со кои и какви пари Груевски ги купил овие огромни парцели?

Тој ќе краде и ќе изигрува чест,а народот демек да ја бранел државата со ГОЛиот живот.

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 20:13

Колку што приметив до сега...
ти, а и не само ти не убедувавте дека живееме во демократија...
и сега одеднаш, не сме биле зрели за демократија...збунетост

Не велам дека е грев да се поскува подобар живот, но посочувам дека до истото не се доаѓа само со посакување и очекување тоа некако магично да ни се случи само затоа што вчера станавме капиталистичка Европска држава… или дека тоа ќе бидне во моментот кога ќе станеме членка на ЕУ или НАТО.

Нештата не одат така… никогаш не оделе. Секој оној кој ветува такви соништа е измамник. 

Ама нели не ни треба ЕУ, па следствено не треба ни да бидеме европска држава...збунетост
од каде сега тоа дека сме станале Европска држава...?!!!
нели требаше да праиме дуин-муинг бизнис со алтернативни решенија, такозвани далечен исток - Кина, Русија, Тунгузија, Зимбабве, Буринди...
нели Европа и западните вредности пропаѓаат...?

П.С. Ама ептен ме интересира и знам дека нема ни ти, ни некој друг да ми одговори на ова прашање...
Зошто, а бе зошто сите такозвани гастербајтери навиваат за некои си алтернативи а не ЕУ и западни вредности...
а никој...
а бе никој од вас не отиде гастербајтер во Русија или Кина...
а...?изненадување

Изменето од којсумјас - 17.Март.2015 во 20:13
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Март.2015 во 21:25
којсумјас,  aјде по ред...

Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Колку што приметив до сега...
ти, а и не само ти не убедувавте дека живееме во демократија...
и сега одеднаш, не сме биле зрели за демократија…збунетост

Нема место за чудење, кога с'е е јасно:

- јасно е дека живееме во демократско општество

- јасно е дека не сме доволно зрели да ја живееме таа демократија како што прилега. 

Тоа не значи дека сите други држави се потполно зрели за демократија (таква држава не постои), но некои се во пелени, други во куси пантолани, а трети во три-фртаљки. Нема совршено општество, но некои се поблизу до тој идеал, а некои подалеку. Нам с'е уште некој од надвор треба да ни ги менува пелените.

Не велам дека е грев да се поскува подобар живот, но посочувам дека до истото не се доаѓа само со посакување и очекување тоа некако магично да ни се случи само затоа што вчера станавме капиталистичка Европска држава… или дека тоа ќе бидне во моментот кога ќе станеме членка на ЕУ или НАТО.

Ама нели не ни треба ЕУ, па следствено не треба ни да бидеме европска држава...збунетост
од каде сега тоа дека сме станале Европска држава...?!!!
нели требаше да праиме дуин-муинг бизнис со алтернативни решенија, такозвани далечен исток - Кина, Русија, Тунгузија, Зимбабве, Буринди...
нели Европа и западните вредности пропаѓаат…?

Акцентот на мојот текст е ставен од тебе, според твоето интерпретирање на нештата. Бидејќи Македонија одсекогаш била во Европа јас никогаш тоа не би го посочувал, туку акцентот го ставам на капиталистичка.

Во умот на луѓето постои идеја дека во моментот штом се мина од социјализам во капитализам требаше да се мине и од социјалистички во германски (наш поим за европски капитализам) стандард на живеење.

Тоа е илузија. Убава е, си ја сакаме, криво ни е што реалноста не е таква, но тоа не ја менува вистината - тоа е илузија. Некои работи не се случуваат преку ноќ. Да не се повторувам зошто е тоа така.

И точно е дека треба да правиме бизнис со сите европски, азијски, афрички и јужноамерикански држави и Кина, Русија… со сите, затоа што времето некогаш ќе донесе паѓање на вредностите на некои од нив, а растење на другите… и обратно.

И колку што гледам, Македонија тоа го прави. Правиме бизнис со Германија, Холандија, САД, Англија, Турција, Кина, Русија… имаме германски инвестиции иако должничката криза во овој период ја јаде Европа и го руши еврото, турската економија и вложувања растат, рускиот гасовод и енергенсите ќе ни требаат уште долго време, кинеските пари се потребни за инвестиции… диверзификацијата е подобра од едноусмерувањето.  

П.С. Ама ептен ме интересира и знам дека нема ни ти, ни некој друг да ми одговори на ова прашање...
Зошто, а бе зошто сите такозвани гастербајтери навиваат за некои си алтернативи а не ЕУ и западни вредности...
а никој...
а бе никој од вас не отиде гастербајтер во Русија или Кина...
а…?изненадување

Ајде ќе ти одговорам на ова прашање, иако во различни форми веќе е одговорено и претресувано до бесвест.

Според сегашите услови на членување во ЕУ и нашите потреби како држава, подобро е с'е уште да не членуваме. 

Да го оставиме на страна условот за менување на името (кое после последнава посета на македонската делегација тоа е сменето), ќе потсетам на некои услови и задолженија кои следат од зачленувањето, а кои не им се мили и на други европски нации кои сега сакаат да излезат од таквиот сојуз.

Членството во оваа унија значи прифаќање на јурисдикцијата на ЕУ врз националната државност, а тоа оди до таму што Уставот на унијата се става над Уставот на државите. Да не говорам за сите останати закони кои ги обезвреднуваат и заменуваат сите оние донесени од унијата. Нештата одат и подалеку од тоа, одредувајќи го индустријското и земјоделското производство на секоја држава, по теркот на некогашното советско комунистичко планирање,  а решено според некои арбитрарни договори за кои не се консултира ниту една држава. Како пример за тоа може да послужи укинувањето на оптичката индустрија во Чешка и бродоградбата во Полска и Хрватска. Да биде иронијата најголема, само година дена пред затворањето на оваа важна индустрија за Хрватска како најдобро направен брод во светот беше одбран токму хрватскиот.  Цели индустрии се затвораат и се концентрираат во рамките само на неколку држави. На крајот, објавувањето тендери и конкирањето за привлекување инвестиции се одредува за сите држави под исти услови.

Во овој период на Македонија тоа не и одговара. Со нашата денешна инфраструктура  не би можеле да се споредуванме со западноевропските држави и никогаш не би биле конк*рентни при исти заеднички услови за привлекување инвестиции. Ниту пак би ни одговарало да не дезигнираат само како аграрна земја за производство на краставици, пиперки, грав и компири. Добрите страни се олеснување на трговијата меѓу државите на унијата и добивање услови за користење одредени европски кредити за некои проекти. Овие нешта не се за потценување и за нас ќе бидат порелевантни по извесно време.

На крајот, од каде знаеш дека никој нема отидено во Русија и Кина ??? Ако не си знаел, економиите на иднината се Кина, Индија, Бразил и Русија. Има наши луѓе кои веќе живеат и работат на тие простори, но воглавно нашите иселеници се наоѓаат во Германија, Шведска, Швајцарија, Италија, Франција, Англија, Австралија, Канада и САД. Како дестинации европските држави се земаат поради дистанцата, а прекуокеанските поради многугодишната традиција и концентрацијата на македонското иселеништво.

Изменето од Messenger - 18.Март.2015 во 01:12
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,578 секунди.