IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 69>
Автор
Порака
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2015 во 19:32
Уште еден "неформален разговор"...

СДСМ на денешната прес -конференција објави и телефонски разговор меѓу, како што посочија, Протуѓер со ликвидации се заканува дека претседателот на Фудбалската федерација ќе ги најде во ендек жената и децата

-Ќе ги најде жена му и децата во ендек, наводно му вели Протуѓер на министерот Јанакиески.

Оваа закана следува откако претседателот на фудбалската репрезентација не сакал да пушти гратиси за некој натпревар, кој требало да се одржи ден пред изборите, а требало да послужи за пропагандни цели.

Разговор на Миле Јанакиески со Мартин Протогер

МЈ: Ало?
МП: Ало?
МЈ: Молам
МП: Овој мајмунов од Фудбалска федерација намерно не пушта карти за утакмицава, за да не се напуни стадионов.
МЈ: Му кажав на тој шо му е чоеко, денес за тоа праев муабет..ако не објават до понеделник...
МП: Ако не објават до понеделник, кажи му дека он, жената, децата, све у ендек ќе ги најдат...Мајката да им ја е**м јас нивна комунистичка нивна..педерска...
МЈ: Ај чао..
МП:Ај...
Homo homini lupus est...
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2015 во 21:09
http://www.slobodnaevropa.mk/media/video/26886029.html

Заев - Груевски победува на местени избори

значи вака мажињата ги добивале изборите,тоа ли е победа ГРЛАТИ ,а ?
или овој е мафијашкиот начин, прдлиња со парите од даноците на сите ќе делите субвенции,за што?
не срамете се бедни души,еве и вистината за ПОПИСОТ ќе излезе,битен елемент за изведување на ДЕМОКРАТСКИ ИЗБОРИ,како во паметните земји.и 
да не мешајте странски служби во ова ,ве прочитаа оние кои повеќе ја знаат вистината,та ви е ефтина игра,јас велев и пак повторувам,за неверниците ВИЕ сте дојдени со помош на странски служби,тоа се КОС и УДБА и 
крајно за оние кои се плашеа овде на форумов или пошироко дека се плашеле од некои дискутанти,пак ќе речам не плашете се од дискусија од РАЗУМ плашете се од овој во вашите редови,столбот на ВРХОВИЗМОТ
(ВИДЕО) Заев: Протуѓер се заканува дека жената и децата на претседателот на ФФМ ќе се најдат во ендек  е 
овој е психопатот,тој раководи со дел од тие гнасотии,од него плашете се!

Изменето од Gorazd777 - 07.Март.2015 во 01:42
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 10:03
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

Очигледно различно слушаме... Наведе каде има криминал во разговорите!!!??? 

А со кој речник се служат, па нормално дека се служат со нормален речник, како и секаде во светот со кој се служат луѓе во неформални разговори... Па нема ваљда да очекувам да изиграваат дрвени марии во сеојдневната комуникација.

А што е клучното од разговорите судот ќе одлучи... За среќа овој пат Заев длабоко забразди и му нема спас, нема да има аболиции. Ќе одмори во Идризово на подолго.

Интересно е што во целава оваа т.н. афера само Заев се експонира, другите комуњари се мукла. А мукла се бидејќи и тие се снимани, а Заев ги користи снимките и против нив да ги уценува за уште малку да си го одржи лидерското столче во комуњарската партија...

Зекси, те паметам од 2011 година, кога последен пат напишав некој збор на форумов....се сетив денеска, ете да видам што се случува, и оп налетувам на тебе.........4 години поминале, а ти сеуште со истите размислувања.....

Што имаш Зекси од оваа власт, па што им го чуваш грбот на овој начин? Искрено, не можам да ве разберам вие кои можете да поддржувате нешто што по ниедна здрава логика не се поддржува. 
Што и да имаш, всушност ништо немаш, дали ти е тоа јасно? Кога системот е лош, тој е лош за сите ! Кога поддржуваш нешто нечесно, криминално, ниско, има големи шанси во некоја прилика да се најдеш во ситуација таа неправда на грб да ја осетиш! Пример, баш би сакала еден ден да ги видам Латас и Миленко еден спроти друг, со сопствените оружја ! 

Дали ти е јасно дека сите вие кои заљубено зјаете во нив и го браните секој нивни идиотски чекор, ним ништо не им значите? За нив сте само гласови, бројки, како што би рекла министерката “човечиња“! Се согласувам со тебе дека Заев е дечко од село .... ама овие сељаци кои ги слушаме ја имаат целата дрскост, злоба, простотија, да бидат на власт цели 9 години ! 
ДОСТА Е !!! изненадување

Messenger...........и тебе те паметам секако.....последниот пат дебатиравме по изборите 2011 година...малку ми беа чудни твоите коментари, бидејќи имав вака убаво мислење за интелигентноста на твоите форумски зборови.  
Сега те читам, и јасно ми е колку бил саатот. 

Едно само ќе кажам : ПРЕУБАВИ се зафрканциите кои моментално се случуваат во Мк, на тема прислушување на 20000 луѓе ( новинари, судии, опозиција, позиција ) од странски служби, на тема ПУЧ врз Македонија од странски служби ..... Ако немаме легитимна власт, бар хуморот за се што ни се случува е ВРВ, забавува, инспирира луцидноста, креативноста, интелигентноста, ВИСТИНИТОСТА И РЕАЛНОСТА да

Изменето од Kali - 07.Март.2015 во 10:12
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 11:57
Originally posted by Kali Kali напиша:

Зекси, те паметам од 2011 година, кога последен пат напишав некој збор на форумов....се сетив денеска, ете да видам што се случува, и оп налетувам на тебе.........4 години поминале, а ти сеуште со истите размислувања.....

Што имаш Зекси од оваа власт, па што им го чуваш грбот на овој начин? Искрено, не можам да ве разберам вие кои можете да поддржувате нешто што по ниедна здрава логика не се поддржува. 
Што и да имаш, всушност ништо немаш, дали ти е тоа јасно? Кога системот е лош, тој е лош за сите ! Кога поддржуваш нешто нечесно, криминално, ниско, има големи шанси во некоја прилика да се најдеш во ситуација таа неправда на грб да ја осетиш! Пример, баш би сакала еден ден да ги видам Латас и Миленко еден спроти друг, со сопствените оружја ! 

Дали ти е јасно дека сите вие кои заљубено зјаете во нив и го браните секој нивни идиотски чекор, ним ништо не им значите? За нив сте само гласови, бројки, како што би рекла министерката “човечиња“! Се согласувам со тебе дека Заев е дечко од село .... ама овие сељаци кои ги слушаме ја имаат целата дрскост, злоба, простотија, да бидат на власт цели 9 години ! 
ДОСТА Е !!! изненадување

Messenger...........и тебе те паметам секако.....последниот пат дебатиравме по изборите 2011 година...малку ми беа чудни твоите коментари, бидејќи имав вака убаво мислење за интелигентноста на твоите форумски зборови.  
Сега те читам, и јасно ми е колку бил саатот. 

Едно само ќе кажам : ПРЕУБАВИ се зафрканциите кои моментално се случуваат во Мк, на тема прислушување на 20000 луѓе ( новинари, судии, опозиција, позиција ) од странски служби, на тема ПУЧ врз Македонија од странски служби ..... Ако немаме легитимна власт, бар хуморот за се што ни се случува е ВРВ, забавува, инспирира луцидноста, креативноста, интелигентноста, ВИСТИНИТОСТА И РЕАЛНОСТА да

со какви размислувања да бидам??? да се променам??? не!!! не можам да го променам мислењето преку ноќ, не се вртам ко сончоглед... премногу добро паметам во комуњарско што се случуваше и да не даде Господ повторно истото... со таа разлика што во тоа време бранко владееше, но беше градски човек, со вакви грозотилаци немаше на памет да му текне да се служи, не дека не прислушкувале во тоа време ама вака ко што го прави ова сељачево струмичко ни на сон немаше да му текне... а камоли да изјавеше дека соработува со странски служби...

Заев вика дека власта прислушкувала... па изгледа дека ова е најмалоумната власт у свет сама себе да се прислушкува... 
извини Кали ама не сум малоумен за да неможам да сватам што се случува...

точно дека ја подржувам оваа власт, и јас и цела фамилија, не оти е е идеална, безгрешна, туку заради тоа што не би сакал земјата повторно низ пекол да поминува со комуњарите... доста беше од нив... видовме колку и што направија....

како така со овие е многу подобро... 
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 14:57
http://fokus.mk/koga-nikola-sakashe-ohridskoto-ezero-da-go-napravi-more/

ете уште една потврда кој е на власт,еден мал ПиколоМини ди гуги.
како он царува,а поданиците слепи му веруваат,дека така требало,дека од инат,оние другите не чинат,ама сега че прават тие што се тука се дури и НЕзаконски работи,дејанија,блиски не на мафијашки ,туку на општества кои не беа хумани НАЦИСТИЧКИ,ФАШИСТИЧКИ.

Е дојде време навистина сето тоа да се сотри, и ќе се сотри од разумниот човек,за повеќе вакви абдали,неписмени кецароши,б,гарски дипломци,оние со купени дипломи да не владеат повеќе и кој и да вреди да победи правичноста,законитоста ,можностите за сите,а не само за 
психопатите,убијците,корумпираните.

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 16:35
Ви текнува овие што им стана битно кој прислушкувал
дека пред некој месец донесоа закон и казна се разбира
ако не го пријавиш насилството во комшии...
Колку лицемерно е сега кога им ги извадија на
тапет сите валканици врз сопствениот народ да плачат
ко дебело дете за шеќерна волна.
Кое дно,не би коментирал само ако ги прави среќни
ќе констатирам оти се далку од криминалци или мафијаши Бог
да чува фамилија...
Не би си ја труел душата со потрошено време и копање
по она инстиктивното плукање на злото.
Само ќе цитирам еден лик,кој бил сето она што тие се замислуваат...

"Те прави да се чувствуваш добро
убивањето на мајка и нејзините деца.
Те прави да се чувствуваш голем.
Како демек си голем човек.
Епа eби се...Look at you now."
Тони Монтана

Еднаш згрешив,кога ми дојдоа преку глава валканиците на
СДСДМ отидов и гласав за ДПМНЕ.Би било лудо од моја
страна да истата грешка повторно ја направам.Оти Зајко
се само искреен не е во целава циркузијада.
Само дај Боже спас од оваа проклетија...
Кон врв
ansasho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 08.Ноември.2009
Поени: 127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ansasho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 19:07
Болест да се дојде до власт од страна на опозицијата.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Март.2015 во 19:51
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

со какви размислувања да бидам??? да се променам??? не!!! не можам да го променам мислењето преку ноќ, не се вртам ко сончоглед... премногу добро паметам во комуњарско што се случуваше и да не даде Господ повторно истото... со таа разлика што во тоа време бранко владееше, но беше градски човек, со вакви грозотилаци немаше на памет да му текне да се служи, не дека не прислушкувале во тоа време ама вака ко што го прави ова сељачево струмичко ни на сон немаше да му текне... а камоли да изјавеше дека соработува со странски служби...

Заев вика дека власта прислушкувала... па изгледа дека ова е најмалоумната власт у свет сама себе да се прислушкува... 
извини Кали ама не сум малоумен за да неможам да сватам што се случува...

точно дека ја подржувам оваа власт, и јас и цела фамилија, не оти е е идеална, безгрешна, туку заради тоа што не би сакал земјата повторно низ пекол да поминува со комуњарите... доста беше од нив... видовме колку и што направија....

како така со овие е многу подобро... 

Океј е Зекси, секој си е одговорен за сопственото мислење и делување. Јасно ми е, нема нешто што ќе ти кажам, не постои аргумент кој ќе те замисли, камоли пак да ти го промени мислењето. Јасно ми е, заљубените луѓе тоа го прават: предметот на нивната љубов е безгрешна. Жените кои се жртва на семејно насилство, често кажуваат дека ги сакаат и поддржуваат своите сопрузи кои ги млатат. Така да, во ред е, јасно ми е. Заев прислушувал заедно со странски служби, кои се мн заинтересирани за тоа што прават муабет опозиција, новинари, власт, судии, сите. Цели 4 години, за да ја уништат државата, македонското да го уништат. Тоа што државата во последниве 9 години стана приватна сопственост на шака луѓе, тоа што тие одлучуваат кој може да живее и работи, а кој не; се е дело на странските служби и Заев. Тоа што вмро функционира со контрола, уцена, притисок на се и сешто, па оттука и на своите, и тоа е од странските служби. Значи во ред е, сега ми е појасно. 

Ни јас не бев задоволна од сдс, во 2006 гласав за вмро. А поголем ужас и пекол од овој немам видено ни доживеано. Ама изгледа јас и ти живееме во различни димензии. Така да, во ред е. Терај си да 

Изменето од Kali - 07.Март.2015 во 19:53
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 16:13

Последниот пост е сокриен. Ве молам, БЕЗ ЛИЧНИ НАВРЕДИ, др'жте се за темата. намигнување

Јас да си ја поздравам Кали.големо гушкање

Почнав да и пишувам осмомартовска честитка на Горде Министерката. Пишував, пишував... и на крај се запрашав: Горде ма, ти дали воопшто си ЖЕНА? Оти вака кога те слушам на снимките (чија вистинитост сеуште не си ја негирала), мене повеќе ми личиш на партиска машина за сплетки, интриги и оговарање. Покажуваш една расипана, бесчувствителна, ладна, бескрупулозна, арогантна, дрска, пресметлива, реваншистичка и не знам уште каква душа, што и не е баш многу женствено. Такво потсмевање, надменост и презир кон “човечињата“ и будалетинките кои впрочем гласале за тебе и за твоите сопартијци,
не знам дали ќе можат да ти го простат оние кои ги нарекуваш циркузанти и ќе ги тегнеш за уши.

Се фалиш дека министерството со кое раководиш си го претворила во партиски Call Center односно во Министерство за Вмровски Работи. Тоа за фалење и за смеење ли е ма Горде? Тебе те ставија таму за да бидеш ПРВА ПОЛИЦАЈКА и да ги штитиш интересите на граѓаните (па и на тие што не се за твојата партија, ако ти се верува) или да се понашаш како ПРВА КАУБОЈКА или поточно ШЕРИФКА, која по телефон ги решава судбините на луѓето? Толку ти удрила власта во глава, што си умислуваш дека си некаква Богиња на правдата? Си заборавила како е да бидеш обичен, мал човек со голема душа или ти тоа никогаш и не си била?

За мене Горде, кога ќе заврши целиов спектакл, ќе си останеш најголемиот циркузант од Циркусот Медрано кој го спомнуваш. Од сите гадотии што досега ги слушнавме, најмногу ме изиритира твоето безобразно церекање.

Во спротивното можеш да ме убедиш само со ОСТАВКА.да

Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 16:19
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 18:24
големо гушкање Поздрав Анастеа, и патем, се потпишувам на писмото до Горде ! 

Едно знам: последниве месеци станавме свесни за жени кои ја понесоа одговорноста за менување на нештата, жени тука и сега меѓу нас, на кои сум горда и ќе ги спомнам на денешниов ден, на денешнава тема, бидејќи сум убедена дека позитивна женска енергија ќе не извади од ова во што сме влезени. Тоа се жени студентки, професорки, новинарки, активистки, кои донесуваат нова, свежа, убава, позитивна, достоинствена и сплотувачка енергија со својата вистинољубивост, гордост и интелигенција: Наташа Габер Дамјановска, Синоличка Трпкова, Гордана Попсимонова, Ениса Еминовска, Ирена Цветковиќ, Мери Јордановска, Јасминка Аневска, Искра Гешоска, Јадранка Костова, Оливера Трајковска, една девојка симбол на студентскиот протест Марија Грубор, и многу многу други ..... Шеќеринска да, тоа е жена која сеуште не ме разочарала како политичар, пу пу да не ја урочам, бидејќи лесно се разочарувам од политичари ( изгледа многу очекувам од нив !!! ) 

Бомбите доаѓаат од Заев, ама жените ќе ’’направат разлика’’ ! 

да
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 19:46

Циркусот Medrano е поим за вештина ,техника и традиција.
Министерката и министерството се Freak Show,па затоа се дрски,бесК*рпулозни,арогантни,пресметливи... бидејки се тотално искомплексирани.
Всушност надменост и презир над нив има нормалната популација.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 20:46
Во интерес на вистината,а да биде појасно кој е Јорадан Мијалков ,кој е неговиот син Мијалков Сашо(двајцата офицери во КОС,од ЈНА,значи странски служби)кои се инфилтрираат во Македонија,Кодошат и работат прво за туѓи интереси ,а потоа и за сопствени ,за да дојдат до она што направија од Македонија и сме севдоци за денешните случувања,
но во овој напис се пишува како Јордан Мијалков,како тогашен функционер донесува решение да го прислушкуваат Мане јаковлевски еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ,Од ова се заклучува и станува се појасно кој е сега на власт и од каде му е потеклото,односно со какви мерки се служат за да владеат
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Март.2015 во 23:17

Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1718192021 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 1,516 секунди.