IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 69>
Автор
Порака
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Статус: Офлајн
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2015 во 12:47
Не не се крие гујо ,бил на исповед кај папата

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 01:48

Правна анализа на платформата АЈДЕ! за противзаконитото следење на комуникации

Убаво Објаснето,според законските регулативи,на нашата земја.

Добро е и да се потсетиме на едни времиња,кои се сеуште свежи ,а се одвиваа овие работи,баш од тие служби?
Во времето кога се распаѓаше Југославија,а се формираа новите држави,меѓу нив и нашата,покрај сите збиднувања ,општествено-политички,работата најмногу си ја работеа тајните служби,како УДБА и КОС. Актуелни во тоа време беа обвинувањата,против националистите ,а потоа главните актери за осамостојувањето на своите држави,дотолку,употребени во негативна смисла од овие служби ,посочувани дека ќе го уриваат поредокот на Југославија и беа обвинувани меѓу другото дека соработуваат со служби од странство,сето ова многу убаво се совпаѓаше со целиот калабалак.
Кај нас истата работа беше организирана токму од овие служби и медиумски покривана од тв сител.
Тогаш можете да погодите кој беше обвинет за рушител на југо системот.Па новоформираната ВМРО-ДПМНЕ,сцените беа монтирани во простори,во кои најчесто се организираа состаноци и целосно беше прикажувано како се иссилуваа учесниците,дека се вооружувале и дека ќе го уривале системот југословенски,а не беше прикажано дека ќе се борат за Македонија,нормално да бидат прикажани во негативна смисла.
 Повторно после дваесет и некоја година истата служба,сервира одредени работи и нормално сега пак ќе се руши државата,демек има соработка со тајни служби,а ваму впрегнати и наводни интелектуалци кои формираат некакви организации за одбрана на Македонија.Филмот некако пука по краевите,монструозноста се насетува,Историјата е премногу свежа ,така да за тие настани,најмногу се сеќаваат ,само оние кои пострадале од тие служби,така да вовлекување во оваа прикаска е банално.
На крај само би се поставило обично прашање,зошто тие служби не ги прислушкувале премиерот и неговиот братучед сашо мијалков?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 02:08
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Интервјуто.

Заев вели дека имало денови кога правел по 400-500 телефонски разговори.

Ајде да направиме една проста пресметка, еден разговор нека трае само 5 минути (вклучувајќи го и времето на бирањето број, чекање на сигнал, претставување…):

500 X 5 = 2500 минути

2500/60 = 42 часа

Зоран во ден од 24 часа прави говори со траење од 42 часа !?!?!

Ајде да ја земеме помалата бројка:

400 X 5 = 2000

2000/60 = 33.33 часа

Иста работа.

П.С. Оноа што мене ми падна во очи е како Заев го имитира Црвенковски во говорењето, гестикулирањата и лицата кои ги прави додека зборува. За другите работи не говорам, секој член нека си донесе свое мислење.

Изменето од Messenger - 13.Февруари.2015 во 02:12
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Radijator Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Radijator Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 07:46
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by Radijator Radijator напиша:

Spored tebe Messenger, kako treba da postapi ovoj narod? Kakvo resenie gledas ti od ovaa situacija ako se dokazat rabotite sto gi napisav pogore? Od kogo da ceka spas ovoj narod? Fakt e oti drzavata nemoze da so vodi samata od sebe.

<span style="line-height: 1.4;">Koj, sto, kako?</span>

<span style="line-height: 1.4;">Me interesira tvoeto mislenje ama objektivno. </span>

Pozdrav

Добро е да се говори објективно, но јас не гледам објективност во коментарите.

Да не посочувам други членови, ќе забележам само на прашањето што ми го поставуавш… велиш:

<span style="line-height: 1.4;">
Originally posted by Radijator Radijator напиша:

</span>Od kogo da ceka spas ovoj narod? Fakt e oti drzavata nemoze da so vodi samata od sebe.<span style="line-height: 1.4;">
</span>

Ти експлицитно тврдиш дека државава не се води и народот чека спас. Бараш објективност, но гледам дека самиот не си објективен.

Ако беше состојбата очајна, како што велиш, тогаш <span style="line-height: 1.4;">н</span><span style="line-height: 1.4;">ародот </span>можеше<span style="line-height: 1.4;"> скоро десетина пати едно по друго на избори да ја сруши оваа власт. Но што се случи ? Токму напротив, тој с'е повеќе глaса за неа, а СДСМ со опозицијските партнери добиваат с'е помалу гласови. </span><span style="line-height: 1.4;">Денес доведени се на работ на егзистенција.</span>

Велиш,  народот чека спас. Мене ми изгледа дека чека спас од таквата опозиција во која не гледа иднина и сака да ја отргне што подалеку.

За мене, тоа се фактите кои ја покажуваат вистинската слика во Mакедонија.

И не еднаш во изминатите години го говорам токму тоа - иднината на Македонија се содржи во квалитетна опозиција составена од млади, некорумпирани и способни водачи кои ќе бидат во состојба да направат еден долгорочен економско-политички план за татковината кој ќе биде подржан од широките народни маси, а не да се занимава со насилно рушење на власта, соработка со странски сили, трговија со националните вредности и поделба на народот.

Луѓето никогаш нема да заборават дека по осамостувањето сегашнава опозиција буквално ја разграби земјата и остави стотици иљади луѓе без работа, задолжувајќи ја државата со токсични кредити до работ на банкротирање. Не ги заборава празните ветувања дека најмалу по еден човек во семејството ќе биде вработен доколку таа повторно стане позиција и оформи своја влада. Не заборава дека пензионерите ги остави без скршен динар испразнувајќи ги пензијските фондови. Не може никогаш да го заборави одбивањето на Ауди...

И тоа е само од економската страна, да не редам сега за името на државата, знамето, прекројувањето на општинските граници, аболирањето на Заев...

Освен формалната прераспределба на водечките позиции, денес народот не гледа ништо поразлично во понудите на таа опозиција.

Дали имало нешто позитивно во нејзината работа додека беше на власт? Веројатно имало, но јас не можам да се сетам и уште помалу да набројам барем три од нив.

Од друга страна, сегашната позиција успеа веднаш да ја витализира економијата, да ги врати токсичните долгови (кои ако останеа, како што велеше опозицијата, денес ќе бевме во полоша должничка состојба од Грција), привлече странски инвестиции и тоа го прави во континуитет, <span style="line-height: 1.4;">го намалува бројот на невработените,</span><span style="line-height: 1.4;"> </span><span style="line-height: 1.4;">ја подобри социјалната заштита, пензиите ги исплаќа редовно и со компензација за тековната инфлација, градежништвото го одржува во постојана активност со градба на нови објекти и реновирање на старите, ја унапредува инфраструктирата, гради автопатишта, по растот на ГДП ја постави Македонија меѓу првите неколку земји во Европа, а по задолжништовото меѓу неколкуте најмалу задолжените и т.н.</span>

Народот го гледа тоа и затоа постојано гласа за неа.

Дали има нешто негативно во нејзината работа? Веројатно има. Оноа што можам јас да забележам е преинтензивното градење споменици. Друго? Не знам нешто конкретно и поради тоа што набројувам само општоприфатени и видливи факти од двете страни сакам да останам само на тоа. 

Е сега, одговор на твоето прашање - што мислам за евентуалните податоци кои би излегле од шпијунската афера со Заев потпомогната од странска известувачка служба…

… одговорот го дадов во претходниот коментар, но ќе парафразирам уште еднаш. 

На суд, доколку се увиди дека некој лаже, тогаш с'е што говори ќе биде отфрлено под соменние дека е полувистина и лага. На таквиот сведок повеќе не му се верува <span style="line-height: 1.4;">и</span><span style="line-height: 1.4;"> повеќе не се смета за кредибилен оти човекo</span><span style="line-height: 1.4;">т</span><span style="line-height: 1.4;"> </span><span style="line-height: 1.4;">е</span><span style="line-height: 1.4;">  </span><span style="line-height: 1.4;">без интегритет. Уште повеќе, може да биде осуден за </span>дезинформирање во обид да ја оневозможи работата на судот<span style="line-height: 1.4;">.</span>

Заев повеќе пати говореше лаги во овој конкретен случај (да не редам каков беше во минатото), а елемент што е уште понегативен е дека за сета оваа работа бил поврзан и се користел со услуги на странска обавештајна служба! 

По дефолт, кога некој се удружува во соработка со странски сили против својата влада тоа се смета за предавство на државата и народот. Велам на државата затоа што владата е извршнито тело на државата, а народот бидејќи тој на избори ја одбира истата.

Нема потреба да се објаснува дека сите странски известувачки служби работат за интересите на своите држави, а не за другите. Според тоа, ниту една нема да троши пари, време и луѓе за бенефит на било кој друг.

Од тука следува едноставниот и единствено логичен и реален одговор на твоето прашање - информациите ракоположени од странски известувачки сили произведени во соработка со домашни петоколонаши ги сметам за непријателска акција.

Поради сето кажано, секоја информација која ќе проследи од оваа страна не ја сметам за веродостојна. Секое прифаќање го сметам за наивност или свесно соучество во обид за државен удар.

A koga stanuva zbor deka sme 117 vo svetot po sloboda na mediumi,   koga ne stavaat na sramen stolb, koga gi citame izvestaite na UN deka najlos kvalitet na ziveenje vo Evropa ima vo Makedonija, koga Economist objavi podatok deka Makedonija e lider po mizerija na osnova na dva indikatori, nevrabotenost i inflacija, koga ctame deka najmali plati vo celiot region na balkanot ima vo Makedonija i najmalku direktni stranski investicii posle Bosna, koga gi citame tie losi raboti sto ni se slucuvaat i gi znaeme i gi cuvstuvuvame i gi gleda svetot, togas nema takva slika da izleze premierot i da kaze: Luge zalam ama taka e. Ne ,tuku toj izleguva na press i ne odgovara na tie prasanja. Vo 2007 godina nie bevme na 36 mesto vo svetot po sloboda na mediumi, sto e navistina pristojno mesto koga ke zememe vo predvid koi drzavi se vo konkurencija za liderstvo vo taa sfera. Sega nie od 2007 godina i toa za vreme na ovaa vlast ne na nekoj ponazad sto bil, znaci od 36 mesto, sega sme na 117 mesto po sloboda na mediumi. Znaci se slucile procesi, procesi koi se vrzani so vkupnata sostojba na demokratijata. Najdi ja snimkata od 07.02.2015 na Latas vo vestite na Sitel od 19 casot. Toa ne bese ni govor na omraza, toa bese MANIJACKA PERVERZIJA.
I da se soglasuvam, vratija dolgovi ama so parite od prodazbata na distributrivnata mreza na ESM namesto so tie pari da investiraat vo energetski sektor, i od togas do sega ja zadolzija drzavata trojno poveke po 3 pati polosi uslovi. Vnimanie treba da se obrne na vremenskiot period na zadolzuvanje. Tuka e zamkata.
Ne velam, tuku EKSPLICITNO tvrdam deka sostojbata e poveke od ocajna.

So doaganjeto na vlast vo 2006 apsea kako nenormalni, mu vlevaa strav na narodot vo koski na mnogu sofisticiran nacin a 90% od tie spektakularni apsenja sto lugeto gi gledaa po TV, zavrsija so osloboditelni presudi. Ako ne veruvas proveri i ke se ubedis. No nikoj za toa ne zboruva.
Ako fondot tolku dobro stoi vo momentot, 30 iljadi evra ne trebase da se problem za operacijata na Tamara. Edna vrba pomalku i ke ima pari za 3 takvi operacii ne za edna.
Za imeto na drzavata, ne zaboravaj vo koja situacija bese Makedonija vo pocetokot na 90-te.
Aboliranjeto na Zaev ne go opravduvam isto i prekrojuvanjeto na granicite i znameto.

Socijalna zastita ??? SERIOZEN LI SI ?!?!?!?!? Da ne zivees nadvor od Makedonija ????
Socijalna pomos za 4-cleno semejstvo = 5.137 denari.

Za prislusuvanjeto.

Tezata deka se raboti za stranski sluzbi e od Gruevski. Sto e toj, istrazen sudija, inspektor, obvinitel....? Kolku sto znam e premier. Na 24 Demekvri 2012 koga pratenicite i novinarite bea isfrleni od parlamentot, premierot rece deka sprecile drzaven udar ama ne se sekjavam da uapsija nekoj so obrazlozenie deka go narusuval ustavniot poredok. Site uapseni si dobija krivicni prijavi so obrazlozenie deka go narusile javniot red i mir. Tolku.

Ako se stranski sluzbi kako sto toj veli, izleguva deka nasite sluzbi spiele celo vreme i celiot sistem ni e za nikade. Pa i ajde ako tvrdi deka e stranska sluzba neka ni kaze koja e ???

Ili po logikata na Janko Jadi burek koga pred nekoj den pokazuvase vo emisija deka sekoj vo sekoe vreme mozel da si kupi aparatura za prislusuvanje i da prislusuva.
Dobro be, ako jas so oprema za prislusuvanje od 300 evra mozam da si dozvolam da odam i da gi spioniram ministerkata za vnatresni raboti i ministerot za finansii togas treba nasite sluzbi da se obesat na spomenikot na Aleksandar Makedonski vo Skopje. Znaci ovde sekoj si pravi sto saka.

A zosto narodot gi glasa toa doprva ke vidime kako i na koj nacin stugnuvale do tolku golema brojka na glasovi. Da ne se pravime naivni. Pred parlamentarnite izbori vo 2011 uste postoese A1 Tv, imase novinari koi otkrija deka javnite sluzbenici se pod pritisok i sekoj mora da garantira od 10 do 15 glasovi, ako ne sleduvaat sankcii.

Изменето од Radijator - 13.Февруари.2015 во 07:49
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 18:05
Она шо поседуваат странските служби им обезбедува да знаат шо ке сонува Груевски пред да си легне,но смешката е шо некој сака да направи македонска верзија на NSA ,само оперативците им се како од некој серијал на Монти Пајтон.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 23:14

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=16&vest=20250

Богоевски: После падот на Груевски со прислушкувањето, имам и јас што да објавам

Да им се разјаснат многу работи на поддржувачите на режимот,што е закон и како се постапува од стручно лице,

а еве како фамилијата се огнасува и што работи на грбот на граѓаните,посебно на оние кои ќе ја бранеле Македонија од внатрешниот,а богами и надворешниот непријател

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Февруари.2015 во 20:31
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=16&vest=20250

Богоевски: После падот на Груевски со прислушкувањето, имам и јас што да објавам

Да им се разјаснат многу работи на поддржувачите на режимот,што е закон и како се постапува од стручно лице,

а еве како фамилијата се огнасува и што работи на грбот на граѓаните,посебно на оние кои ќе ја бранеле Македонија од внатрешниот,а богами и надворешниот непријател

Кај нас има само еден и едиствен „одговор„ , на вакво размислување за „чинители-те„ некогашни:
Ем ШУТО , а  (одново) „БОДЕ„ !?.
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2015 во 16:15
Еве веќе можете да слушнете,а богами и да видите како работела Власта(реформаторска и праведна) директно со македонското судство.

или пак,како прилепскиот селона..,пардон,градоначалник марјан соработува за местење на судија,а воедно тој судија,познат на многумина нас Прилепчани е докажан мафиозо од Крушево(своевремено додека беше директор на социјалното,со социјалната помош на луѓето и со малверзации се изнакраде,пардон чесно се снајде,а сега како судија ,кој ли знае каков рушвет прави,кој стана судија во Прилеп,а сега...

а еве нешто и за латас ,шпиунот,како мести и соработува за нарачани случаеви
Е сега се поставува прашање,дали некој сака да живее вака во државата ,кога му е контролиран животот и за се мора да се лиже нечиј газ.Па добро,знаеме за полтроните и тие секаде ги има,но барем да имааа малку совест за тоа каде  води сето ова.
Инаку треба да се спомене,дека овие властодршци немаат ништо со идеологијата на ВМРО,тие се оние кои припаѓаат на Врховистичката струја,од тука произлегуваат сите работи,само јасно ќе му биде на секој-оној кој ја има проучено историјата на Македонија,ама не сокриената.
После сите овие откритија,зарем ќе очекуваме Правосудна,судска разврска?

Изменето од Gorazd777 - 15.Февруари.2015 во 19:44
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Февруари.2015 во 20:45
velam jas dekai molerite koj rabotele na vladinata zgrada bile poslusnici na nekoja stranska sludzba.garant(spored sitel) tie gi montirale kamerite za tajno snimanje na razgovorot megu zaev i nikola I makedonski.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2015 во 10:29
Погледнете ги активностите на Врховистите во ПДМНЕ,партијата која го ороби народот со лаги и малверзации
каква активност меѓу другото требада имаат нејзините членови
 и сето тоа кога се открива вистината,овде се минимализира,
затоа што е се парализирано за дејствување на нормална држава,нешто што и веќе од западните демократии го констатираат,поготово со пшоследните објави за местење на судии и судски процеси.

Ексклузивно: Еве како ВМРО ДПМНЕ се обидува да ги минира бомбите на Зоран Заев

ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2015 во 11:51
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2015 во 16:40

Груевски: Се што има и што сака Заев да објави, слободно да го објави

Хвалоспев на мутафсоните,по кој пат ќе си игра болно дете

И да не потврдеше во Нормална земја,досега Независната Судска власт ќе спроведуваше истрага,МВР,ќе спроведуваше постапка,а можеби Владата ,ако имаше доблест ќе беше во оставка,ама онаму каде што јагнињата уште блеат,тоа е мала вероватноќа.Феномен

Изменето од Gorazd777 - 17.Февруари.2015 во 00:21
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2015 во 17:23

Европарламентарци ќе ја решаваат кризата...
Ехеееее....
(барав емотикон за досадно, ама не најдов)намигнување...

а бе, до кога вака...?
а...?

Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2015 во 17:37

Еврокомесарот Хан нуди европратеници за посредници

И сега...

Овој сака да каже дека...

ние проблемите ги решаваме...

со посредници...изненадување

невозможно, ви кажувам, невозможно...

а демократијата за која зборуваат нашиве од дијаспората бе...

а...?

а бе ај, не ни треба ЕУ...

јок...намигнување

упс, ако може едно П.С. ...

П.С. ...

а овие загрижени за нашава држава Македонија...

зборуваа за независна Македонија...збунетост

а независноста се гледа по тоа на колку по број...

ќе им ги истегнат ушите...

ако се двајца - тогаш сме повеќе независни...

ако се тројца - тогаш сме помалку независни...

а ако се повеќе од тројца - тогаш не сме независни ...?

сакав да кажам тогаш сме зависни...?изненадување

ова ко вицот за оној што се чудел...

ја...

чудим...збунетост

Изменето од којсумјас - 17.Февруари.2015 во 19:02
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 910111213 69>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,438 секунди.