![]() |
|
Акција “ПУЧ“ и бомбите на Заев |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 69> |
Автор | ||
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Тукушто го дослушав на Јутуб, разговорот помеѓу Јанкуловска и Ставрески.....
Ми се згади кои луѓе ни ја водат и уништуваат државата.... |
||
![]() |
||
laki_bu ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
|
Od denes pa natamu site telefonski razgovori da zapocnuvaat so ..." Pozdrav do slusatelite " ..
![]() |
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
Има подобар предлог, додека Садам Хусеин,бил на власт вовел во телефонскиот сигнал,наместо стандрадно Бип,Биип, да се слуша ,Да Садам.
Има сега можност и овде како идеја да се оствари,преку Грујо.
![]() |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
|
Доволно кажано.... само објасни кои се тоа "домашни непријатели"? Во моментов немаме "измислен непријател" (типично), сега сопствениот народ ќе го етикетираме само поради тоа што на голем дел од народот им е доста од популизмот? Жална е оваа Македонија кога нејзините граѓани немаат поим што е СЛОБОДА!(Не дека Заев ќе го реши тој проблем...) |
||
Homo homini lupus est...
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
сега нека му ја мислат сите оние кои досега се сметаа за недопирливи и дека мислеа дека моќта која ја користеа за најсељачко изживување врз сите околу нив, во стил „ми се може“... и едните, и другите, не е битно не дека ќе падне влада, ама некој сериозно ќе се запоти малце... и од кај Зајко, и од кај Гујо |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
|
Sto da se kaze .....sto da se misli...da se fakja pusta pustelija
![]() Изменето од laki_bu - 10.Февруари.2015 во 11:00 |
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Ужас! Се отвори Пандорината кутија и сега веќе не се знае какви се' зла ќе излезат од неа. Страв ми е само, како во митот, да не остане надежта заробена внатре во кутијата. Има ли надеж да се спаси ова болно општество?! ![]() Се изнаслушавме мислења и “експертизи“ од разноразни експерти и експертутки (така некои од нив самите се нарекоа), а луѓето збунети. Или веруваат кому сакаат или воопшто веќе во ништо не веруваат. Ситуацијата се релативизира до лудило! Едните велат: Баш ми е гајле ако Заев роработувал со странски разузнавачки служби, мене ме интересира само каков криминал правел криминалецот Груевски. Другите велат: Баш ми е гајле мене за криминалите на Груевски, мене ме интересира само дали предавникот Заев соработувал со странски служби. А каде е вистината? Којзнае каде е, можеби е некаде помеѓу нив двајцата, можеби кај некој што манипулира со нив? Наивни се оние што мислат дека ова е чиста борба за вистина, слобода и демократија. Јас кај едниот гледам грчевита борба да се остане што подолго на власт, а кај другиот, истата таа грчевита борба за да се докопа до таа пуста власт. И сето тоа на грбот и секако, во име на граѓаните. Со валкани средства, со валкан долен веш, со ниски удари! Имаше ли потреба од целиот овој циркус, со кој и се нанесува огромен срам на државата и пред се на граѓаните? Воајеризам и манијачење приватни животи! Никој нив не ги прашал дали сакаат да им бидат прислушкувани приватните разговори, како што никој веројатно ни сега не ги прашал дали сакаат да им се изнесуваат истите разговори во јавност и да им бидат спомнувани имињатѕа на ваков начин? Мене ми се гади од она што го видов и слушнав вчера. Ми се згади и од снимката Заев-Груевски, седнати таму комотни и интимни, како да се ценкаат за од татковците им имотот, а не за државата! Ми се згади и од сите тие експертутки, кои јавно, за пари и лични интереси фаќаат страна, па едни бранат она што не може да се одбрани, други напаѓаат она што не смее да се напаѓа, трети па мудро си молчат, се кријат во сенка и чекаат исход од бокс-мечот, за потоа мудро да фатат нова страна, секако победничка... А народот збунет. Во очекување на нова епизода од турската серија, наречена ZokiLeaks или GrujoLeaks, сеедно... |
||
![]() |
||
Gorazd777 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
|
Интересно,еве на некој(николче,кога не беше премиер),како исто му се гадело,преди одреден период кога неговата сопартијка Доста,како полицајка,го прислушкувала,а како тој реагирал,па не знаеме како и што и направија, како таа заврши:
Инаку не само гадливо,туку е и непријатно чувство,тоа си произлегува од целосната ситуација во нашето општество,искажано секогаш со народната ,Караванот си тера,кучињата си лаат. Тоа е од Изместените Вреднсоти,за нормален живот.Кога ќе почнат да се почитуваат тие вредности најгоре од Системот,па се по редослед во сите сфери на општеството,тогаш ќе се создаде и друга мисла и друг начин на почитување на животот. Мислам дека сме означени како полициска држава или одреден вид на диктатура.Тоа почнува од Врвот и од неговиот апарат за контрола МВР,кога имаше предлог да се формира собраниска комисија за контрола за работа на ова министерство,сето помина како шега.Тоа е само еден сегмент од нормалното функционирање во западните демократии. Од тука произлегуваат изместените реботи,па се случува често да имаме ваков начин на вработување(дознаено од телефонските разговори) Значи никој од младата популација не верува во нормално вработување и нормален нашин на живеење од овој сегмент. Или пак ќе имаме ваков национален сервис(мрт),кој треба сите да го плаќаме,а тој се знае за која партија работи и како известува http://libertas.mk/видео-мрт-не-смее-ни-да-ги-спомне-груев/.Затоа работава ,многу повеќе е од Гадна,па се повторува веќе 20 години,до кога,се дотогаш додека не се крене свеста на повисоко ниво,а не само мене ми е гајле ,јас ќе се снајдам,туку ,вредностите кога ќе се изградат и почитуваат,тогаш веројатно ќе тргнеме и во некоја нормална насока. Вака само се вртиме во круг и само се докажуваме,а се разбира оној кој секогаш е во златната фотелја на власт,во таквите општества,сето тоа ќе го користи и грчевито ќе сака да остане на истото место. |
||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
E taa marija bese clen na forumov i clen na chatot na idividi...
|
||
|
||
![]() |
||
|
Или пак поинтересно од Пуќ-от ,кој почна да ги открива работите е ова
ќе се здомат 3000 полтрони ,кои ја милувале оваа власт и таа незе, или ,пак интересно но доста жално,во контекст на Ветувањата,но жално реков оти не е Остварено,значи ветено ,а неостварено http://libertas.mk/видео-малата-тамара-не-го-дочека-оства/ тука нашиот вожд е во видео ветување, и на крај,или само сегмент од некаков крај,а воедно Буууди ,доста сомнежи е и ова е овие се некои од работите,што скренуваат внимание,за она што ни се случува деновие,а ние како нормален свет во ова општество(затоа што оние што ги вработуваат партиски,се избрани)немаме право на такви вработувања,но затоа мора да ја изнесеме Вистината,да се бориме за неа,па ако не дочекаме ќе дочекаат идни генерации,ама сите припадници на ова општество,а не само поделените од партијата на власт.
Изменето од Gorazd777 - 10.Февруари.2015 во 16:21 |
||
ВОЈНАТА Е МИР
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Кога пред некој ден напишав "Good night and good luck" тоа беше најава за подолго отсуствување од оваа тема за која претходно дадов свое мислење, а го дополнив со коментар на пдф Свет. Забележувајќи го емотивниот интензитет на коментарите по повод објавените снимки без никаков доказ за нивниот извор (за автентичноста не би говорел бидејќи за тоа порано сум коментирал), би поставил едно прашање. Без обзир на веродостојноста на објавениот материјал... … Постои ли доказ кој ги прислушкувал и снимал овие разговори? Дали е тоа направено по наредба на Груевски или е сторено од страна на некоја шпијунска организација? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Sve ce to jednog dana neko propjevati....
![]() |
||
|
||
![]() |
||
Buggyman ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
|
ДОКАЗ е аудио снимката и таа постои дека некој прислушкувал и неизбежно е...!!!!. "Шпијунската организација" (ако алудираш надворешна за да се задоволат наводните патриоти со модринки на градите а најповеќе по џебот) може да е од луѓе на кои и е преку ... од стегата на 2 ...... кои држат 2 милиона народ во државата како ке им се допадне "времето и надворешната температура"! Не се залажувај а воедно и останатите дека ни дошле "вонземјани" и ни ги доставиле снимките бидејќи не е прв пат да се прислушкуваат телефонските повици во Македонија. Ваква случка имаше и во времето на Бранко Црвенкоски (АХА ... ќе речеш сега....ама и тој прислушкувал.... но тогаш немало вонземјани туку по наредба на Бране... типично...) Престани како слеп за стап да се држиш позади зборовите на грешниците..... Think about it!!! Изменето од Buggyman - 10.Февруари.2015 во 20:29 |
||
Homo homini lupus est...
|
||
![]() |
||
|
Да постои доказ,во прес конференцијата ,кога се излагаа прислушкувањата,евидентни показатели,за еден Тоталитарен режим,беа изнесени главните имиња на груевски и братучед му негов,активен во КОС,сашомијалков,сега директор на ДБК,а тука се поднесени како кон нив двајцата,така и кон одредени снимачи,шпијун-снимачи од тајната полиција на дбк(мвр-ото),а истите ќе бидат познати ,како докази,при јавното обвинителство на нашата држава,е сега дали тие ќе ви ги посочат на вас гладните за правдина че видиме,затоа што јавниот обвинитељ се изјаснил дека до него сеуште немет стигнато ништо,пошто поштата во РМ од град во град оди за Една недела,а таму им треба уште една да ги распоредат,тогаш тоа че потрае,инаку ако оди преку архива ,ако им текнало за тоа,доказите ќе бидат разгледани и достапни веројатно побрзо.
|
||
ВОЈНАТА Е МИР
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7891011 69> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |