IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7879808182 84>
Автор
Порака
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 08:08
...право на избор
...не е баш така лесно да се излезе од ништавилото на секојдневието
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Martin87 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 05.Јули.2012
Поени: 68
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 11:30
Originally posted by zagor zagor напиша:

dzabe,ne e za nego...намигнување
a za drugoto i ovde nanazad nekoja strana kolku me drzi pamet imav napisano edno upatstvo....kolku za informacija.
..i ne da odis od forumov....begaj od drzavava.site krizasi taka pravat....ako ne ke se macis kako mene so godini...рамнодушност
Сум пробал некое време да искочам во странство, ама депресијата те следи каде и да одиш бидејќи таа е во тебе.
Кон врв
outlook123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Maya

Регистриран: 16.Октомври.2014
Поени: 1633
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај outlook123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 12:56
те следи, нели?
koj? - прашај се?

самоубиство? - само човек, може да смисли такво нешто.. кога го бара "семето" на среќата, надвор некаде - во друг,а или друго нешто...

да не спомнувам повторно "лукавиот"

https://www.youtube.com/watch?v=kV_Y_dfeutU
едно е - не се две
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 15:43
Originally posted by outlook123 outlook123 напиша:

те следи, нели?
koj? - прашај се?

самоубиство? - само човек, може да смисли такво нешто.. кога го бара "семето" на среќата, надвор некаде - во друг,а или друго нешто...

да не спомнувам повторно "лукавиот"

https://www.youtube.com/watch?v=kV_Y_dfeutU
Кој може да ме следи, депресијата серазбира. Иначе јас среќата не ја барам во друга држава туку во некој друг свет. Подобар свет од овој....
Во овој свет има премногу страдање и триста други грозни ствари кои не би требало да ги има.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 17:44
Originally posted by Martin87 Martin87 напиша:

a za drugoto i ovde nanazad nekoja strana kolku me drzi pamet imav napisano edno upatstvo....kolku za informacija.
..i ne da odis od forumov....begaj od drzavava.site krizasi taka pravat....ako ne ke se macis kako mene so godini...рамнодушност
Сум пробал некое време да искочам во странство, ама депресијата те следи каде и да одиш бидејќи таа е во тебе.

да

Решенијата се секогаш во нас. Тие не доаѓаат однадвор.

Дали си побарал помош од психијатар?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 18:51
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

да

Да бидам искрен не сум бил на психолог од причина што не верувам дека од обичен разговор ќе ми биде подобро. Многу луѓе се обиделе со зборење да напраат да се осеќам подобро ама никој не успеал. (Тоа беше на времето кога сеуште имав уште 2-3 пријатели, сеа немам никој)
Кон врв
Joshua_Tree Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јуни.2007
Поени: 6477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Joshua_Tree Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 20:37
...и пак ќе напишам,тоа е твое интимно право на иѕбор како ќе се справиш со депресијата...се додека не ја удомиш потполно во себе нема да најдеш решение...светот што го бараш веќе живее во тебе...
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Декември.2014 во 23:03

да

Да бидам искрен не сум бил на психолог од причина што не верувам дека од обичен разговор ќе ми биде подобро. Многу луѓе се обиделе со зборење да напраат да се осеќам подобро ама никој не успеал. (Тоа беше на времето кога сеуште имав уште 2-3 пријатели, сеа немам никој)

Не говорам за психолог, туку за лекар-психијатар

И не се работи само за разговор, уште помалу со пријателски разговор, туку за професионален лекарски пристап кој е многу повеќе од оноа што си замислуваш. Проблемите најчесто се психосоматски и денес со нив доста успешно се справува модерната медицина. 

Лично знам семејство кое со генерации пати од депресија на некои нивни членови кои редовно се завршуваа со самоубиства. Ланецот на овие трагедии се прекина кога на крајот еден од помладите  ченови појде на психијатар и се утврди дека генетски патат од ненормално ниска количина на сератонен. Со комбинација на примање апчиња и повремени психијатарски консултации нештата се променија за 100%.

Ова е само едeн пример, кај тебе можеби е нешто друго… во секој случај многу полесно ќе го решиш проблемот доколку побараш соодветна стручна помош.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 00:21

да

Не говорам за психолог, туку за лекар-психијатар

И не се работи само за разговор, уште помалу со пријателски разговор, туку за професионален лекарски пристап кој е многу повеќе од оноа што си замислуваш. Проблемите најчесто се психосоматски и денес со нив доста успешно се справува модерната медицина. 

Лично знам семејство кое со генерации пати од депресија на некои нивни членови кои редовно се завршуваа со самоубиства. Ланецот на овие трагедии се прекина кога на крајот еден од <span style="line-height: 1.4;">помлади</span><span style="line-height: 1.4;">те</span><span style="line-height: 1.4;"> </span><span style="line-height: 1.4;"> </span><span style="line-height: 1.4;">ченови појде на психијатар и се утврди дека генетски патат од ненормално ниска количина на сератонен. Со комбинација на примање апчиња и повремени психијатарски консултации нештата се променија за 100%.</span>

Ова е само едeн пример, кај тебе можеби е нешто друго… во секој случај многу полесно ќе го решиш проблемот доколку побараш соодветна стручна помош.

Фала ти на добронамерниот совет, ќе побарам помош од психијатар па белким тој ќе може да ми помогне. Со овој проблем се мачам уште од 2003 година.
Во таа 2003 година не ми се деси само депресијата туку ме задеси и друга несреќа. 6-7 месеца пред да ги осетам првите симптоми на депресијата на мене ми заврши последната врска што сум ја имал во животов. Не бев многу тажен заради прекинот на таа врска, така да.... не мислам дека причинител за депресијата е прекинатата врска. Од тогаш со ниедна не сум бил затоа што никој неќе депресивни луѓе, а и престанав одамна да барам нова девојка бидејќи ионака немаше интерес од нивната страна. Сега во овие последни 2-3 години само чекам смртта да ми дојде сама, а и почнав многу повеќе да се ставам во ризични ситуации како на пример шетање ноќе по опасни места со надеж дека некој друг ќе ме убие и слични ствари.
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 16:17
zosto taka dete tolku si mlad...
zivotot e ubav,site imame problemi,no ubavinata e i da se resavaat.
odi na psihijatar ke ti dadat apcinja protiv depresija.ke te nasocat sto da pravis i ke izlezes od toa.
bori se za sebe.

~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 18:04
Originally posted by lotus flower lotus flower напиша:

zosto taka dete tolku si mlad...
zivotot e ubav,site imame problemi,no ubavinata e i da se resavaat.
odi na psihijatar ke ti dadat apcinja protiv depresija.ke te nasocat sto da pravis i ke izlezes od toa.
bori se za sebe.

Зошто.... тоа зборче ми се врти во глава секојдневно. Зошто на мене ова ми се случува? Зошто токму јас сум депресивен? Зошто на мене ништо не ми иде од рака (ни љубов ни работа ни ништо друго)? Искрено кажано не верувам дека психијатар ќе ми помогне, ама сепак ќе ја испробам таа опција. Едино решение за мене е да си одам од овој свет и од овој тажен лузерски живот што го имам. Моето присуство во овој свет е тотално непотребно, никогаш никој/а не ме бара да се види со мене, никој нема потреба од мене, сите ме избегаваат, неможам нигде да се вработам, само сум им терет на моите стари родители. Да живеев сам одамна ќе си пресудев. Јас само заради нив не се самоубивам бидејќи знам дека тоа многу ќе ги повреди.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 18:50
....ako te prakaat na psiholog ili psihijatar ne e bitno,za tebe bitno e da bide zensko i toa na privatno...da e  dobra tipka...da platis da ne zalis.Ako odis so plavi kartoni ke ti dadat da crtas slikicki...голема насмевкаkako vo prvo oddelenie...da resavas testovi i.t.d. se dodeka ne padnes a pagjas garant....znam jas zatoa ti velam...da ne bese ovaa sto me vrati vo zivot(mlada nevrabotena,so stance ...ama "privatiziran" psiholog(ostaj psihijatri...tie te zabeguvaat beter)odis na seansi i kako nov si..inace,ja do sega ke me nemase ovde...mislam na forumov.Normalno deka ke si ziveev ...Vidis i sam deka sum tokmu....neli?.задоволство
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 18:54
...i slikicki obavezno treba da postiras na forumov...ili od dada Mrazici ili od nekoi manekenki...ama dobri!.Nemoj da se zamaras so Kim Kardasijan...so Madona...so Soraja..so ovie nasive nekoi...tie se mamka za vakva bolest i taka taa faka koreni..намигнување
p.s.vidi gaze be(levo sto mrdaсмеење..valda zabelezuvas)..uste moli.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Martin87 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2014 во 21:13

...i slikicki obavezno treba da postiras na forumov...ili od dada Mrazici ili od nekoi manekenki...ama dobri!.Nemoj da se zamaras so Kim Kardasijan...so Madona...so Soraja..so ovie nasive nekoi...tie se mamka za vakva boles<span style="line-height: 1.4;">t i taka taa faka koreni..</span>намигнување
p.s.vidi gaze be(levo sto mrdaсмеење..valda zabelezuvas)..uste moli.
И што кажа сега со ова?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7879808182 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.