|
Самоубиство |
Внеси реплика | страница <1 7879808182 84> |
Автор | |||||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...право на избор
...не е баш така лесно да се излезе од ништавилото на секојдневието |
|||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||||
Martin87
Група Регистриран: 05.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
те следи, нели?
koj? - прашај се? самоубиство? - само човек, може да смисли такво нешто.. кога го бара "семето" на среќата, надвор некаде - во друг,а или друго нешто... да не спомнувам повторно "лукавиот" https://www.youtube.com/watch?v=kV_Y_dfeutU |
|||||
едно е - не се две
|
|||||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Во овој свет има премногу страдање и триста други грозни ствари кои не би требало да ги има. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Решенијата се секогаш во нас. Тие не доаѓаат однадвор. Дали си побарал помош од психијатар? |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...и пак ќе напишам,тоа е твое интимно право на иѕбор како ќе се справиш со депресијата...се додека не ја удомиш потполно во себе нема да најдеш решение...светот што го бараш веќе живее во тебе...
|
|||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не говорам за психолог, туку за лекар-психијатар. И не се работи само за разговор, уште помалу со пријателски разговор, туку за професионален лекарски пристап кој е многу повеќе од оноа што си замислуваш. Проблемите најчесто се психосоматски и денес со нив доста успешно се справува модерната медицина. Лично знам семејство кое со генерации пати од депресија на некои нивни членови кои редовно се завршуваа со самоубиства. Ланецот на овие трагедии се прекина кога на крајот еден од помладите ченови појде на психијатар и се утврди дека генетски патат од ненормално ниска количина на сератонен. Со комбинација на примање апчиња и повремени психијатарски консултации нештата се променија за 100%. Ова е само едeн пример, кај тебе можеби е нешто друго… во секој случај многу полесно ќе го решиш проблемот доколку побараш соодветна стручна помош. |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Во таа 2003 година не ми се деси само депресијата туку ме задеси и друга несреќа. 6-7 месеца пред да ги осетам првите симптоми на депресијата на мене ми заврши последната врска што сум ја имал во животов. Не бев многу тажен заради прекинот на таа врска, така да.... не мислам дека причинител за депресијата е прекинатата врска. Од тогаш со ниедна не сум бил затоа што никој неќе депресивни луѓе, а и престанав одамна да барам нова девојка бидејќи ионака немаше интерес од нивната страна. Сега во овие последни 2-3 години само чекам смртта да ми дојде сама, а и почнав многу повеќе да се ставам во ризични ситуации како на пример шетање ноќе по опасни места со надеж дека некој друг ќе ме убие и слични ствари. |
|||||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
zosto taka dete tolku si mlad...
zivotot e ubav,site imame problemi,no ubavinata e i da se resavaat. odi na psihijatar ke ti dadat apcinja protiv depresija.ke te nasocat sto da pravis i ke izlezes od toa. bori se za sebe. |
|||||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
....ako te prakaat na psiholog ili psihijatar ne e bitno,za tebe bitno e da bide zensko i toa na privatno...da e dobra tipka...da platis da ne zalis.Ako odis so plavi kartoni ke ti dadat da crtas slikicki...kako vo prvo oddelenie...da resavas testovi i.t.d. se dodeka ne padnes a pagjas garant....znam jas zatoa ti velam...da ne bese ovaa sto me vrati vo zivot(mlada nevrabotena,so stance ...ama "privatiziran" psiholog(ostaj psihijatri...tie te zabeguvaat beter)odis na seansi i kako nov si..inace,ja do sega ke me nemase ovde...mislam na forumov.Normalno deka ke si ziveev ...Vidis i sam deka sum tokmu....neli?.
|
|||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
...i slikicki obavezno treba da postiras na forumov...ili od dada Mrazici ili od nekoi manekenki...ama dobri!.Nemoj da se zamaras so Kim Kardasijan...so Madona...so Soraja..so ovie nasive nekoi...tie se mamka za vakva bolest i taka taa faka koreni..
p.s.vidi gaze be(levo sto mrda..valda zabelezuvas)..uste moli.
|
|||||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||||
Martin87
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 7879808182 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |