|
Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?! |
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Автор | |
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ORKA ZA PRETSEDATEL
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И пак останува на тоа,за мене.
Едно е хералдиката,сосема друго политиката под притисок на која се наметнува ова. Исто како што си го сакав првото знаме, за грб си го сакам жолтиот лав со круна.Тие ме прават да се чувствувам Македонец. Знамето некако го изџвакавме,сега најверојатно и ова.Доволно да ми се зацврсти ставот дека сите се исти и да уште долги години не се замарам со гласање. |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
orka,istorija e istorija,politika e politika,koga ke gi izmesas dobivas
papaz-janija,so doduse meni ne mi lezi,ali onie so zdrav stomak i nezdrav mozok ke ja lapnat ko Pop sarma...Mene mi e bitno da iskocime od Zitnata kal,a drugoto ke go resime sami so Javni raspravi...So vikasr Dedo mi:Uste Petko neroden,kapa mu se skroi...taka da...Fala ti so mi pomogna da ne ispadnam glup... |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема да има потреба од дебати...
Знае машинеријата празници се ближат,па ќе си лапаат сите сарми со винце нема да им чуе за каков закон се донел што се сменило.или покачило. Што би рекол Ѓоре после декември доаѓа јануари. |
|
д4 б3
Сениор Регистриран: 17.Јули.2014 Статус: Офлајн Поени: 1206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://balkani.actualno.com/Albancite-nedovolni-ot-novija-gerb-na-Makedonija-toj-pyk-se-mydri-v-Rilskija-manastir-news_445454.html
Оригиналот на новиот македонски герб го има во Рилскиот манастир Изменето од д4 б3 - 10.Декември.2014 во 13:07 |
|
old d4b3
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
е што се чудиш толку?
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хиперболизирам бе
мислев дека е очигледно |
|
old d4b3
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
гербот го вративте - убу
сега и химната да вратитте |
|
old d4b3
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
д4 б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ти мое да немаш време ама си е заебаница голема
http://www.utrinski.mk/?ItemID=43086AB41BC29344A572ACE63197DB95 „Кого сака да лаже почитуваниот Жежов кога се обидува натписот знамето на Разловечкото востание „Станите да ви ослобода“ џамбаски да ни го шитне како македонски кога апла се гледа дека е бугарски, односно не е во духот на македонската реченица, туку на бугарската. Впрочем, веќе и врапците знаат дека во Македонија повеќето од професорите на Институтот за историја при Филозофскиот факултет се со бугарски настроенија и така ги вртат, односно насочуваат толкувањата. Самиот факт дека имаше реакции од Бугарија дека лавот е бугарски, а на тоа божем патриотски се надоврза и господин Жежов, демек со бранење на македонски став, ама со бугарска реченица, уште еднаш ја потврдува претходноизнесената констатација“, објаснува Димчев. дали ке го ставите лавот си е ваш проблем ама да си знаете дека лавот си е б'лгарски |
|
old d4b3
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изгледа УЧК (т.н. ДУИ) нема да се согласи да биде овој грб, заклучувајте темата.
[lock] ? |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj si bre,Makedonce so govorna maana...Ja stvarno mislev deka nema da se javis,deka ke si go gleas seirot,arno ama,ko so vikase dedo mi-koga mi te jade
gazeto...Nejse...Po sto poznavas Makedonski i Bugarski Lav...Po rikanjeto ili po sto?Mojov e svrten kon Albanija ,a tvojot kon meneli Rika?!Pa neli Sarko ne lae na domasni...I,mojov ima poise vlakna od tvojot,prebroj-ke vidis...Nejse... I go nema mojot grb u Rilskiot manastir,tuku tvojot...Manastirot si e seuste na Makedonska teritorija,taka da cesta e nasa da eden do drug opstojuvaat nekolku grpcinja...Nejse...Nikola Zezov e eden od momentalno najeksponiranite naucnici u MKD,so se baftara so Istorijata na MKD i Sosedite,duri i komparativno...Drugput,slusaj go nego so zboruva,bez da ti cvetaat pred ocite necii prevodi,citati i kolumni...MKD reformite u literaturniot jazik gi naprai u kasnite 50-ti,taka da odvojuvanjeto od Staroslovenskiot,Srpskiot i nekoj turcizam ne go baraj u 19 i prvata polovina od 20 vek....Taka da,u poverenje,dobro go baratate Makedonskiot jazik,dobro,sekoja cest na dijalektite,ali zdravje,ima perspektiva u vas... P.S.MGM prasuese dali da go vadi od spica ili da stava druga zivotinja... |
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...значи пун е балканов со искомплексирани створења насекаде... да се замаравте малце сите со економија, наместо со вакви споредни глупости, супер ќе ни беше и не е „Станете да ви ослобода“, туку „Станете да ви освобода“, и знамето на востанието не е слично ниту со бугарскииот, ниту со предложениот македонски грб |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 3456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |