|
Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?! |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | |
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
abe,go najdov preku GUGL,a kaj go najdov.Gospod znae....Ali,vazno go procita tekstot i znaes za so se raboti...
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како и да е да тврдиме дека ова е само хералдички грб е повеќе од смешно.
Нереално,само продлабочување на паралелниот свет во кои ќе живееме ние како Македонци,и Албанци со визија за Голема Албанија. Е сега кој треба да биде мажот за да каже што ни е заедничко во овој грб,и на основа на што ние овој грб или штит (кој во таа антика го заземала истото значење на грбот денес) треба да го чувствуваме како национално обележје. Оти во однос на хералдиката има што да се прави,но што правиме со политиката.-Јоновски И се додека кај нас дебатите се затвараат со етикетирање и премолчување "стручњаци" ќе го газат само грбот на Македонија. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уште ова да си го кажам де.
Нели државен грб ставаме,која е логиката да тврдината над лавот се поистоветува со Скопското Кале од страна на Амети...Како да ставаме грб на град Скопје. Мора се јасно да се каже оти не е ова песна за евровизија па ајде другата година друга песна ќе пратиме. Новиот Македонски грб на вратата на Рилскиот манастир, Пак ќе повторам,кремот на несериозноста си е како ефтино изработен го претставија. |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Orka.ednas i nekade mora da se presece....Mene ne me sekira tolku dal ke go
staime Crveniot ili Zutiot Lav,sto,veruj mi,opravdano,tuku so za poise luge od forumov Istorijata im pocnuva od tamu ,kolku so ima GIGA nivnata Memoriska karticka...Tolku luge se poklonici na Makrobiotikata,da ne me ne cudi sto EDEN LAV PLACE OD STRAV....Zatoa so site negovi rodnini veke se veat negde po Evropa,a toj sirot,ko kopile,ke si ostane u pustinava,kriejki se vo nekoi dolapi vo nekoi vitrini,kao porcelanski ukras,kriejki se vo ZITOTO,megu Luleavoto klasje,lutajki megu Planinite,gazejki gi Vodite,da na krajot umoren si pocine pod vedro0 nebo,osvetlen od zvezdite-PETOKRAKI...Ne e problemot u crtezot-toj e Kroki,ne e ni kaj Albancite,ni drugite,problemot e kaj nasive Makrobioticari.... Problemot e so Komunizmot u Makedonija umre,ama ostanaa Komunistite,koi,JA TVRDAM gi ima i u DPMNE...I sekoja postena ideja,uste u start e osudena na propast poradi ovie ...Nemoj da mislis deka Grujo kontrolira sve,poise e tojpod Monitoring, taka da i ovaa ideja so Grbov da propadne,mene nema da mi bide cudno...Ali,Jebi ga... |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прочитав вчера еден коментар на Фејсбук, вака нешто идеше.. Добро бе, каде во Македонија има лавови па овој да е македонски лав? Оставете ги лавовите во Африка нека си шетаат слободно, тука ловете ги рекетарите! И ти ми викаш, имаме лавови што шетаат и се кријат во житото, лутаат низ планините и ги газат водите? Знаев дека Македонија ја сметаш за зоолошка
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zasto mi prais vaka,koga znaes deka najvise Te sakam...Ja ubavo i u koj kontekst
imam pisano za Lavot i Zitoto,taka da da bese nekoj drug,ke go oterav u tri... arno ama,znam deka Ti uste ednas ke preprocitas so sum pisal i pa ke se javis... |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не си земај се при срце Те сакам и јас бе Свето, ајде сега да ги пуштиме лавовите да шетаат, да видиме кој друг на форумов ќе ги улови, а за тебе
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako gi sredues rabotive,da te najdev pred 20god.,ke te zemev.ovaka....
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ке биде лав или двоглав орел ( Византиски симбол ),грбот мора одлично да се направи бидејки ке биди препознатлив знак на државата.
|
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Luge moi,odvaj gi cekam STRUCNITE javni debati,a ne onie od tipot na Janko,milenko i OPA-IHA...a,narocito Opozicijskite ''STRUCNI"" mislenja,od tipot
na Partijskite portparoli,Lideri,ETC... Ali,i ova nasevo drzi voda,ali mozeme da bideme malce pokreativni... |
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Свето дали овој грб го бараше на интернет...
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lev_Lav_-_Grb_na_Makedonija.JPG |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во однос на Груевски,да не барам низ форумов
пред некоја година пишав дека има искрени намери,но поради комуњарите околу него ќе заврши како Цезар (Зарем и ти сине брут) Ова нели фигуративно... Поблиску споредено како Љубче и Бранко. Поготово што и на вакви пропусти замижува без да ја уклучи метлата. Ако мислеше svetosparki на овој грб,симболички со твојата приказна за лавот ќе речам и ако е според него,некој му ја тргна круната за да тој како таков сега оди низ тие планини,води итн итн додека наследниците и претците му испобегале по бели свет. Колку е вистина не знам,деновиве сигурно ќе видиме се нашол консензус и за новиот закон за бранители. Случајност верувам ако се обвистини. |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |