IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Прашање: Дали ви се допаѓа новиот предложен грб? Дали ја поддржувате промената?
Одговор Гласови Статистика
5 [50,00%]
5 [50,00%]
0 [0,00%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Статус: Офлајн
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 13:20
abe,go najdov preku GUGL,a kaj go najdov.Gospod znae....Ali,vazno go procita tekstot i znaes za so se raboti...
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 13:50
Како и да е да тврдиме дека ова е само хералдички грб е повеќе од смешно.
Нереално,само продлабочување на паралелниот свет во кои ќе
живееме ние како Македонци,и Албанци со визија за Голема Албанија.
Е сега кој треба да биде мажот за да каже што ни е
заедничко во овој грб,и на основа на што ние овој грб или штит
(кој во таа антика го заземала истото значење на грбот денес)
треба да го чувствуваме како национално обележје.
Оти во однос на хералдиката има што да се прави,но што правиме со политиката.-Јоновски
И се додека кај нас дебатите се затвараат со етикетирање и премолчување
"стручњаци" ќе го газат само грбот на Македонија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 14:16
Уште ова да си го кажам де.
Нели државен грб ставаме,која е логиката
да тврдината над лавот се поистоветува со Скопското Кале
од страна на Амети...Како да ставаме грб на град Скопје.
Мора се јасно да се каже оти не е ова песна за евровизија
па ајде другата година друга песна ќе пратиме.
Новиот Македонски грб на вратата на Рилскиот манастир,

Пак ќе повторам,кремот на несериозноста си е како ефтино изработен го претставија.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 14:36
Orka.ednas i nekade mora da se presece....Mene ne me sekira tolku dal ke go
staime Crveniot ili Zutiot Lav,sto,veruj mi,opravdano,tuku so za poise luge
od forumov Istorijata im pocnuva od tamu ,kolku so ima GIGA nivnata Memoriska karticka...Tolku luge se poklonici na Makrobiotikata,da ne me ne cudi sto
EDEN LAV PLACE OD STRAV....Zatoa so site negovi rodnini veke se veat negde po
Evropa,a toj sirot,ko kopile,ke si ostane u pustinava,kriejki se vo nekoi dolapi
vo nekoi vitrini,kao porcelanski ukras,kriejki se vo ZITOTO,megu Luleavoto klasje,lutajki megu Planinite,gazejki gi Vodite,da na krajot umoren si pocine
pod vedro0 nebo,osvetlen od zvezdite-PETOKRAKI...Ne e problemot u crtezot-toj e Kroki,ne e ni kaj Albancite,ni drugite,problemot e kaj nasive Makrobioticari....
Problemot e so Komunizmot u Makedonija umre,ama ostanaa Komunistite,koi,JA TVRDAM
gi ima i u DPMNE...I sekoja postena ideja,uste u start e osudena na propast
poradi ovie ...Nemoj da mislis deka Grujo kontrolira sve,poise e tojpod Monitoring,
taka da i ovaa ideja so Grbov da propadne,mene nema da mi bide cudno...Ali,Jebi ga...
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 14:59
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Orka.ednas i nekade mora da se presece....Mene ne me sekira tolku dal ke go
staime Crveniot ili Zutiot Lav,sto,veruj mi,opravdano,tuku so za poise luge
od forumov Istorijata im pocnuva od tamu ,kolku so ima GIGA nivnata Memoriska karticka...Tolku luge se poklonici na Makrobiotikata,da ne me ne cudi sto
EDEN LAV PLACE OD STRAV....Zatoa so site negovi rodnini veke se veat negde po
Evropa,a toj sirot,ko kopile,ke si ostane u pustinava,kriejki se vo nekoi dolapi
vo nekoi vitrini,kao porcelanski ukras,kriejki se vo ZITOTO,megu Luleavoto klasje,lutajki megu Planinite,gazejki gi Vodite,da na krajot umoren si pocine
pod vedro0 nebo,osvetlen od zvezdite-PETOKRAKI...Ne e problemot u crtezot-toj e Kroki,ne e ni kaj Albancite,ni drugite,problemot e kaj nasive Makrobioticari....
Problemot e so Komunizmot u Makedonija umre,ama ostanaa Komunistite,koi,JA TVRDAM
gi ima i u DPMNE...I sekoja postena ideja,uste u start e osudena na propast
poradi ovie ...Nemoj da mislis deka Grujo kontrolira sve,poise e tojpod Monitoring,
taka da i ovaa ideja so Grbov da propadne,mene nema da mi bide cudno...Ali,Jebi ga...

Прочитав вчера еден коментар на Фејсбук, вака нешто идеше..

Добро бе, каде во Македонија има лавови па овој да е македонски лав? Оставете ги лавовите во Африка нека си шетаат слободно, тука ловете ги рекетарите! 
И ти ми викаш, имаме лавови што шетаат и се кријат во житото, лутаат низ планините и ги газат водите? Знаев дека Македонија ја сметаш за зоолошкахи, хи...
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:05
Zasto mi prais vaka,koga znaes deka najvise Te sakam...Ja ubavo i u koj kontekst
imam pisano za Lavot i Zitoto,taka da da bese nekoj drug,ke go oterav u tri...
arno ama,znam deka Ti uste ednas ke preprocitas so sum pisal i pa ke se javis...

Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:11
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Zasto mi prais vaka,koga znaes deka najvise Te sakam...Ja ubavo i u koj kontekst
imam pisano za Lavot i Zitoto,taka da da bese nekoj drug,ke go oterav u tri...
arno ama,znam deka Ti uste ednas ke preprocitas so sum pisal i pa ke se javis...

Не си земај се при срцема ајде
Те сакам и јас бе Свето, ајде сега да ги пуштиме лавовите да шетаат, да видиме кој друг на форумов ќе ги улови, а за тебекафе
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:18
Kako gi sredues rabotive,da te najdev pred 20god.,ke te zemev.ovaka....
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:21
Дали ке биде лав или двоглав орел ( Византиски симбол ),грбот мора одлично да се направи бидејки ке биди препознатлив знак на државата.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:32
Luge moi,odvaj gi cekam STRUCNITE javni debati,a ne onie od tipot na Janko,milenko i OPA-IHA...a,narocito Opozicijskite ''STRUCNI"" mislenja,od tipot
na Partijskite portparoli,Lideri,ETC...
Ali,i ova nasevo drzi voda,ali mozeme da bideme malce pokreativni...
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 15:46
Свето дали овој грб го бараше на интернет...

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lev_Lav_-_Grb_na_Makedonija.JPG
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 16:14
Во однос на Груевски,да не барам низ форумов
пред некоја година пишав дека има искрени
намери,но поради комуњарите околу него ќе
заврши како Цезар (Зарем и ти сине брут)
Ова нели фигуративно...
Поблиску споредено како Љубче и Бранко.
Поготово што и на вакви пропусти замижува
без да ја уклучи метлата.

Ако мислеше svetosparki на овој грб,симболички
со твојата приказна за лавот ќе речам и ако е според
него,некој му ја тргна круната за да тој како таков
сега оди низ тие планини,води итн итн додека наследниците
и претците му испобегале по бели свет.

Колку е вистина не знам,деновиве сигурно ќе видиме
се нашол консензус и за новиот закон за бранители.
Случајност верувам ако се обвистини.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 16:38
Верувам на овој си мислел,комплетно одговара на описот

Во книгава е ставен на 131 страница.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Декември.2014 во 16:38

Изменето од evangeline - 07.Декември.2014 во 16:39
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,180 секунди.