IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Нов државен грб–црвен лав наместо житното поле?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Прашање: Дали ви се допаѓа новиот предложен грб? Дали ја поддржувате промената?
Одговор Гласови Статистика
5 [50,00%]
5 [50,00%]
0 [0,00%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Статус: Офлајн
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:42
AJ,kao kolega od Opozicijata da ti kazam...Politickite priliki togas i sega,neli,ne se isti....Politickata zrelost i razum,dabeter...Togas mozese
da se protnat niz mala vrata trista raboti,ko so se protnaa nekoi,ko Imeto
taka da denes,u vreme na Badinter,da naprais konsezus za nekoja rabota e ....Taka da,sreka so i Albancive,pred orlive,imale nekoj Lav u dvor,pa nekako,na Javna rasprava ke se donese nekoj zaklucok,za ovoj modificiran GRB,sto,povtoruvam,ama nema nikakva vrska so Bugarive....A,da ti kazam pravo i ja gi cekam da se ukljucat...
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:47
За еден државен симбол да биде вистински симбол, треба како свој да го чуствува секог граѓанин на државата.....уште од сега сите социјални мрежи се полни со исмевање и недоверба, и без оглед на тоа што вмровците по правило не смеат да имаат свое мислење па ќе мора да викаат ура, ама еве гледам и од нив несоодветни реакции, што значи дека на многу луѓе не им се допаѓа....
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:48
Освен дека не се нормални, не знам што друго да кажам.
Искрено, стариот многу повеќе ми се допаѓа. 
Овој изгледа премногу партиски, не дека нема и друго значење, но реално гледано стариов ја отсликува Македонија каква што е и мене ми е сосема доволно тоа.

Еве извадок инаку, за тие што не читале, а ќе се вкучат понатаму во дискусијата (која што патем имам намера да ја префрлам во нова тема)...

Изменето од evangeline - 05.Декември.2014 во 23:49
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:52
Zvoncice,da ti pomognam,da ne otvaras nova tema,prefrlija u Istorija,Makedonski Zemski Grb...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:54
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Zvoncice,da ti pomognam,da ne otvaras nova tema,prefrlija u Istorija,Makedonski Zemski Grb...

Не не, новиот грб на Македонија заслужува посебна тема за дискусија во политика.
Да дискутираме за новиов грб во 21 век.

Being RICH

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2014 во 23:58
E,Taka e...Ama treba da imas cista Nacija,pa za simboli ako sakas staj ja
i Elena Risteska...JA se mislam deka vie definitivno nejkete da go gleate
Lavot na GRB,tuku GRBOT na Gruevski...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 00:02

E,Taka e...Ama treba da imas cista Nacija,pa za simboli ako sakas staj ja
i Elena Risteska...JA se mislam deka vie definitivno nejkete da go gleate
Lavot na GRB,tuku GRBOT na Gruevski...

Не ми е јасно нешто, дали гледаш дека нацрт законот што го усвоиле, т.е предлогов, изгледа како да го цртало дете од 10 години?
Дури и ако го оставиме лавот на страна?!
Мислам дека фацата на ЗЗ треба да е на грботхи, хи...

Being RICH

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 00:18
NE DIRAJTE LAVA-OTISO DA SPAVA...

Kaj se Bugarive,majku mu,ili si gledaat seir...
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 00:27

Изменето од laki_bu - 06.Декември.2014 во 00:28
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 01:01
дека мораше да биде сменет грбот, мораше... ама можеа нешто пооригинално да направат наместо на грб да имаме симбол што го има секоја втора земја во Европа... значи не само Бугарите, туку пола Европа
и не ме интересира хералдички како бил свртен лавот и дали имал една или пет опашки, симболот е ист, и никој кога ќе го види, не ги брои опашките на лавот освен ако не е посебно заинтересиран за грбот
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 11:41
Daj,kazete kako da Vi pratam slika i ke pratam...a do togas,vklucete ja vasata imaginacija:

Zolta podloga,Crven l;av,svrten na levo,dve opavcinja,rika li rika...
nad nego pisue:ALEXANDRE LE GRAND
a pod nego pisue:(izvinete na mojot Francuski)...
D'or a vn de gueulles,arme & lampaffe d'azur

UUUFFFF....Tezok ovoj Germanskiov,ali nesto u toj stil pisuva....Pa sea koj e pameten neka tumaci i slika i tekst
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 12:55

Daj,kazete kako da Vi pratam slika i ke pratam...a do togas,vklucete ja vasata imaginacija:

Zolta podloga,Crven l;av,svrten na levo,dve opavcinja,rika li rika...
nad nego pisue:ALEXANDRE LE GRAND
a pod nego pisue:(izvinete na mojot Francuski)...
D'or a vn de gueulles,arme & lampaffe d'azur

UUUFFFF....Tezok ovoj Germanskiov,ali nesto u toj stil pisuva....Pa sea koj e pameten neka tumaci i slika i tekst

Jas ne vidov nishto da pishuva
I reshi se, francuski ili germanski hmm?!
Za slika imam otvoreno edna tema vo zabeleshki, odma kje ja najdesh, slobodno pobaraj ja. Ili prati mi go linkot ke ja zakacham kako slika. Ili prati mi ja slikata ako ne e na net.

Being RICH

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 16:14
Ама никаква сврха нема да се конверзира кога другата страна
веднаш етикетира.
Дека треба треба да се смени,дека ќе има некоја симболика
за албанското малцинство ќе има,иако нема муш што тоа
ќе го каже се додека они не се огласат да се оправдаат кај
својот електорат зошто гласале.
Она што е моја замерка пак ќе повторам премногу ефтино
изгледа.Нека си ја има истата симболика,истите детали
но и нека биде сработен од некој што се разбира.
Кој работел фотошоп,ин дизајн кога ќе го види ќе знае зошто...
Еве прво што ми падна во очи,и само тотален аматер може
таков пропуст да направи е излегувањето на лавот од рамката
која би требало да доловува 3Д ефект,и ајде ако така треба зошто лавот на тие места нема прекршување...Ма ајде нечу да причам.
Кога ја знам репликата.

Изменето од Орка - 06.Декември.2014 во 16:18
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2014 во 18:18
Дефинитивно изгледа ефтино направено. Добро е само како идеја, но и не и како финален производ.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.