IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 192193194195196 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2014 во 20:16
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Zabegan,ja bi ti kazal kako izglea partijski bezrbetnik,ali od duzno postovanje
prema nekomu so go ureduva ova ,ke ti kazam drugacije:gi postuvam site so imaat opcii u zivotov,a onie so ne priznavaat nikakva opcija,A NI SAMITE NE SE OPCIJA,
zablagodari i se na Zvoncica...ZA MOJATA REPLIKA....

A,za ostanatite,so ne me prozvale direktno,ke im go dadam istiot odgovor...

FALA NA PRASANJE,DOBRO E,NEGO...VIE SO PRAITE?!
како ќе препознаеш партиски безрбетник, ако не ги обвинува другите како него?
почнува со филозофирање во празно надвор од било каква тема на дискусија... може вака да одиме до бескрај, се додека не кажеш нешто што не е поврзан со мене или тебе
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Radijator Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Radijator Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2014 во 15:36
Ovaa vlada ke vladee uste 100 godini ??? Ok, neka e taka.

I posle 100 godini, kako sto gledam, za sekoj neupseh ke bide obvinuvan Branko i sekogas za losata ekonomska sostojba ke se upotrebuva kako argument periodot od 1994 do 1998 i periodot od 2002 do 2006.

Mislam deka posle 8 godini vreme e veke da pocnete da ja sporeduvate momentalnata so momentalnata vlast a ne so onie sto bile pred momentalnata vlast.

Da vi go osvezam sekavanjeto. Kade se onie 8 milijardi evra stranski investicii za koi zboruvaa vo 2008 godina deka ke se realizirat do 2015 ????

I sto pravi ovaa vlada ???
Ja promovira Makedonija kako atraktivna za investicii blagodarenie na eftina rabotna sila. Plata 250 evra, mesecni trosoci za edno 4 cleno semejstvo samo za hrana 430 evra. A ako imas novorodence, 15 000 (250 evra) samo za nego. Vo red, ima vrabotuvanja ne velam ne, ama ima i sto ostanuvaat bez rabota. Zosto za toj odnos nikogas ne se zboruva vo Makedonija? Zatoa sto ne postoi javna debata pomegu vlast i opozicija.

Prvo Skopje 2014, pa posle patista. Se trudam i ne mozam da najdam logika.

Plus, od osamostojuvanjeto na Makedonija ne se pameti tolku napumpana javna administracija (vazi i za lokalna javna administracija pod kontrola na opozicijata) a site sme svesni deka toa ne cini. I ako e tolku uspesna ovaa vlada kako nikoja dosega, kako toa 6 godina po red ke ja zavrsuva godinata so budeztski deficit so poveke od 350 miliona evra a spored predlog budzetot od lani planirani bea ne poveke od 300 milioni i zgolemen nadvoresen dolg i namaleni devizni rezervi ???

I pak, sto pravi ovaa vlada ???
Se zadolzuva, go zgolemuva nadvoresniot dolg i ostvaruva nekoj smesen ekonomski rast......kako nikoja dosega !!!

Za MMF i Svetska banka.
Dodeka jas studirav, profesorite po finansii, mikro i makro ekonomija, sekogas koga stanuvase zbor za toa kako edna ekonomija ne treba da funkcionira za primer ja posocuvaa Grcija i nejzinata politika na zadolzuvanje. Dodeka MMF i Svetska banka do posleden moment za Grcija velea deka sostojbata e pod kontrola, na krajot izleze deka krizata koja tamu pukna, ne sto ne bila pod kontrola, tuku tolku mnogu pari isprale preku niv sto go dovede vo opasnost evroto kako valuta, pa moraa da interveniraat so mnogu milijardi.

Ne postoi javna debata, najgledanite TV mediumi se pod kontrola na vlasta. Novinarite koi ja kritikuvaat vlasta po avtomatizam se opozicioneri, a svedoci sme i deka nekoi se zatvarani a drugi go gubat zivotot pod somnitelni okolnosti. Vladata veke nekolku godini izbegnuva novinarski prasanja direktno da odgovori na temi koi ne i odgovaraat. Na primer kolku pari dolzi Makedonija t.e. nie kako gragani?

I sto pravi ovaa vlada ???
Moram da go spomnam i batko Subrata Roj. Od tolku mnogu milioneri i milijarderi po svetot, kaj be bas so nego najdoa tikvi da sadat ???

A sega i zbor dva za narodot.
Deneska vo Strumica se odrza saemot za vrabotuvanje i otidov da vidam, sto navistina e super kako proekt i vakvi nastani ke treba da se pocesti vo idnina. Zabelezav nesto sto citam i nekoi mediumi pisuvaat za istoto. Poveketo prisutni bea na vozrast od nad 40 godini. Mladite nekako gi nemase. Dali mladite navistina se nezainteresirani za rabota bidejki znaat kakva plata gi ocekuva ili navistina so ovie saemi za vrabotuvanje ke se pokaze vistinskata slika deka mladite navistina se iseluvaat od Makedonija? Vremeto ke pokaze.

Pozdrav.

Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2014 во 17:18
Originally posted by Radijator Radijator напиша:

O
A sega i zbor dva za narodot.
Deneska vo Strumica se odrza saemot za vrabotuvanje i otidov da vidam, sto navistina e super kako proekt i vakvi nastani ke treba da se pocesti vo idnina. Zabelezav nesto sto citam i nekoi mediumi pisuvaat za istoto. Poveketo prisutni bea na vozrast od nad 40 godini. Mladite nekako gi nemase. Dali mladite navistina se nezainteresirani za rabota bidejki znaat kakva plata gi ocekuva ili navistina so ovie saemi za vrabotuvanje ke se pokaze vistinskata slika deka mladite navistina se iseluvaat od Makedonija? Vremeto ke pokaze.

Pozdrav.

Долги текстови никој не ги чита...
и јас моите не ги читам ако се досадни, не па некој друг...

туку ова за младите...
е да, веројатно ги немало...
со кого сакаш зборувај од младите...
никој од нив нема желба да остане тука...
логичен избор за секој кој има малку памет за нормален живот...
толку е очигледно...
што и веќе никој не дискутира за тоа...
апсурдна е било каква дискусија окулу тоа...

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2014 во 21:11
I jas da ve koregiram ...

Beganjeto od Makedonija ne e emigracija ....tuku evakuacijaда

Изменето од laki_bu - 25.Ноември.2014 во 21:12
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2014 во 18:43
Dur imame vakva Opozicija,ne ni trebaat nadvoresni neprijateli...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2014 во 22:02
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Dur imame vakva Opozicija,ne ni trebaat nadvoresni neprijateli...
каква опозиција свето? каква треба да биде опозицијата и со што треба да се занимава?
Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2014 во 18:03
Mo0ze i znam so treba da pravi,ali u najmala ruka gomnojadenje-NE...
Sve e u redu da se govori od pozicija na Institucija,a ne da ima kade-IMA...
Koa moze u PET vukojebini,kaj so se na vlast,da ja priznavaat Teritorijata i Drzavnoto zname,koji ce mi moj,sega i ovde na Forumov da mi glumat zagrozeni,neuhraneti,nesfateni,nedoonadeni,i sto ti ja znam...Glumata na
Srbija od 90-ite...tolku ste mizerni da mi se zgadi i sea idam da povratam...
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2014 во 22:14

...visok po funkcija vladin funkcioner,ja primi prvata od nekolkute zeleznicki kompozicii so koi ke se osovremeni "vozniot" vozen park vo MK.

PREKRASNO DELO....да
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2014 во 22:43
Originally posted by zagor zagor напиша:

...visok po funkcija vladin funkcioner,ja primi prvata od nekolkute zeleznicki kompozicii so koi ke se osovremeni "vozniot" vozen park vo MK.

PREKRASNO DELO....да

А ние што важиме за една од подебелите нации, како ќе не собере во рака на функционеров
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2014 во 22:50
..jas sum sitna riba,ni vo retrevizorot ne se primetuvam,za drugite bogmi ne znam.намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2014 во 22:55
чекај, сакаш да кажеш дека гарнитурите нема да бидат двоспратни, со изглед на парен воз? јас сум шокиран! 
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Февруари.2015 во 20:19
прво им прости на просветните работници за штрајкот и се договори да им ги исплати платите...
па се договорија со студентите и професорите и ги одложија измените во Законот за високо образование...
на крај им попуштија на хонорарците и го пролагодија законот према нивните барања....
и се тоа за три дена...
што ти прави една бомба....хи, хи...

Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 22:28
Ќе ни ја дига свеста...
Па и треба,после се што направи министерот ни,ние без осет оставка бараме.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2015 во 22:44
pola milion evra za glupost...za reklami!.Ete zaradi vakvi raboti umiraat nevini dusi....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 192193194195196 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.