IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави оваа влада?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави оваа влада?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 191192193194195 200>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 18:24
Mesi,zar e vazno dali imalo podobra vlada od ovaa i koja bila 
Vazno e kako e sega 
Kako ziveeme
Sto se slucuva
Dali nesto funkcionira kako sto treba
Posle 8 godini Mesi nie tapkame vo mesto pa od vreme na vreme se podvrakjame i nekoj cekor nanazad
Ne bile podobri,zatoa ne ostanale na vlast
Ama ova sega dobro li e?
Imas li verodostojni podatoci kolku lugje se isselile od 2008 od drzavava?
Od dobro?

Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 18:26
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

меси се е супер со твојов пост, само проблемот е што само едната страна на аргументов ја имаш доживеано, да ја доживееше и другата, тогаш ќе правевме муабет... вака ја да сум на местото на лаки не би трошел зборови понатаму

Sekako deka se sl*gam so tebe Zabegan.
Nekoi komentari ne se vredni za ponatamosna diskusija , koga se raboti za isprani mozoci koi i ponatamu prodolzuvaat da isprakjaat pari od dijasporata vo Makedonija , oti ovde se e rozovo i rozi cvetaa ...

Конкретно за мене, секоја година доаѓам во Македонија и живеам таму по неколку месеци, имам роднини и пријатели подржувачи и на позицијата и на опозицијата, одржувам редовни контакти со нив и кога не сум во Македонија, секојдневно ги пратам сите збиднувања таму… и имам испран мозок бидејќи не го делам твоето мислење, како што според седум избори едно по друго не го дели ниту поголемиот дел од македонскиот народ кој не е во дијаспората.

Во ред, но одговори ми според твојот неиспран мозок која влада до сега била подобра од оваа сегашната и која дала конкретно подобри резултати? И те молам стори го тоа со факти, без лични обраќања и анализирања на соговoрникот или други луѓе кои можеби не го споделуваат твоето мислење.

знаев дека прво ќе го кажеш ова... па и ја знам многу луѓе кои се жалат од земјава, и не сум секоја година по неколку месеци, туку секој ден, и што сега?
и батали го муабетот кој е подобар, еве јас ти кажувам дека ни оваа влада не е добра, ниту претходната, ниту пак едната е подобра од другата
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 18:27
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

Originally posted by Messenger Messenger напиша:

zabegan, cекогаш постои и друга страна од медалот, дури и кај најразвиените земји во светот. Ниту една држава не е идеална. Во САД, на пример, 50 милиони луѓе (секој седми човек) живее на државни бонови за храна, онака како што беше после втората светска војна во СССР, СФРЈ, а денес можеби уште во Северна Кореја. 

Каде што има реално место за критика треба да се критикува, но каде треба да се даде подршка за достигнатите позитивни резултати исто така треба да се даде.

Во спротивно ваквото говорење станува бесцелно критизерство во кое на секој факт и аргумент се одговара со однапред приготвен излитен пропаганден слоган, на секое "да" по автоматизам се става "не", на секое "бело" се одговара со "црно", на секое "десно" се оди во "лево"…

И се сложувам со тебе, иако сме на форум каде се претпочита зборување, за вака водените дискусии излишно е да се трошат зборови.

проблемот е што за секој чекор напред оваа наша омилена влада, прави пет чекори назад, и тој мал чекор напред, го промовира како пет чекори... и дури и зад тој чекор напред постојат значителен број на позадини и негативности
никој не вика во земјава дека порано било подобро, ама баш никој нема таков став, ама проблемот е што многу не се променило од минатото... го живееме истото с*ње во друго паковање, со мала промена во тоа што овој пат многу „поефикасно“ се манипулира со масите
е сега, ќе се навраќаме на минатото, или ќе гледаме што од тоа може да се поправи денес?

zabegan,  потполно разбирам дека треба да се гледа во иднина, а не ви минато, но факт на живеењето е дека може да се направи некаква анализа за моменталната состојба единствено ако се спореди со онаа минатата, нели ? Спомнувањето на минатото има корист од таа перпектива.

Сега, се обидувам да ја разберам твојава реплика, но вака напишана делува контрадикторна…

… велиш никој не вика дека во земјава порано било подобро (што експлицитно значи дека нештата што ги превзема владата довеле до подобро), а од друга страна велиш дека за тоа подобро се отишло пет пати поназад (што експлицитно значи полошо), за да завршиш со тврдење дека ништо не се сменило на подобро бидејќи е истото лошо само масите се изманипулирани да мислат дека е подобро.збунетост

Оноа што мислам дека сакаш да кажеш е оти подоброто не е толку добро колку што би сакал да биде, нели? Или можеби грешам ?

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 18:48
^^^
па еве може и така да го составиш ако сакаш... збориме за осум години, не може тоа што долговите се намалиле за 0.5% (фигуративно кажано) и што Грција има поголеми долгови од нас, некој да го промовира како прогрес, за период од осум години... осум години се цела една третина од самостојноста на земјава, и десетина од еден животен век... за седум години не 100 чекори, преродба од 1000 чекори ќе направеа
и ќе кажеш дека прогресот е тежок поради претходната состојба на земјата, ама сметај дека таа состојба воопшто не пречеше и сеуште не пречи на еден беспотребен проект како Ск2014
патиштата (кои се само дел од целосната инфраструктура) почнаа да ги градат последниве две години, до тогаш, се асфалтираа некои селски патчиња за прибирање гласови... а да не збориме за железничката инфраструктура.... тука единствена светла точка е драстичниот развој на авиопревозот
вработувањата се лабав муабет, ако го дискутираме, може и двајцата да не сме во право, заоа што зависи од многу работи, исто како и сиромаштијата... тука можам да ти кажам само дека илјадниците вработувања кои се кажуваат по вести, најпрво се нереална бројка, а потоа заиси кој како се снашол, со разни средства... нема некој посебен пазар на труд и нема регулации

инаку, и ти си малце контрадикторен ако лошото го споредуваш со полошо... тоа не го прави добро, туку помалку лошо... викаш дека треба да се задоволуваме со помало ниво на лошо?
и ти сам си ја деградираш владава, ако ја споредуваш со, според тебе, полоша влада нели?

Изменето од zabegan - 17.Ноември.2014 во 18:49
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 18:54
малце не ми се допаѓаат дискусиите за тоа колку луѓе се иселиле од земјава... реално гледано, карактерот ни е таков, да мислиме дека во другите земји тече мед и млеко, само поради тоа што нивната валута има поголема вредност
еве јас како млад човек, верувам дека можеш да просперираш во секакви услови, со доволно вложен труд... мене тоа што ми смета во земјава е што моментално се злоупотребува моќ за лечење комплекси и преовладува „турбофолк културата“, а плиткото наобјективно размислување на просечниот македонски сељак е сеуште присутно во големи броеви, и тоа на некој нормално му одговара, за ситуацијата да се одржи таква каква што е што е можно подолго време
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 21:18
Тоа што требаше Субрата Рој да го прави,Владата ќе го направи...
Има ли симисла овде онаа народната...
Отвори се земјо Индијо,голтни ме.
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2014 во 21:43
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Нешто не е како што треба.....студентире речиси стигнаа пред влада протестирајќи а уште нема контрапротест кај што ќе викаат "САКАМЕ ДА УЧИМЕ "    

A kade imalo protesti , jas na nitu edna Televizija nevidov...
...daj nemoj da izmisluvate , oti ovaa vlada se napravi za studentide , duri za nivno dobro i eksterno ke gi testira na sekoi dve godini...( odkako site BMRO ovci se zdobija so diplomi koj za doktorat koj za fakultetski obrazovan ) red e da se vovede eksternoнамигнување

Jas ako me cite nekoj od vladata ili od dijasporata , bi predlozil ne samo segasnite , tuku nanazad edno deset godini koj zavrsil fakultet da se testira ,pa i onie vo Prilep na fakultet sto zavrsile , da im go proverime znaenjetoда

Изменето од laki_bu - 18.Ноември.2014 во 13:25
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2014 во 19:51
Vise i ne me cudi zasto Opozicijava uste 1000 godini nema da dojde na vlast...So ovakvo clenstvo,so ovakvi simpatizeri,so ovakvi glasaci...
Od mene uste 500...
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2014 во 21:54
Некоја глупост направи опозицијата..??
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2014 во 22:59
Pa,ko za pocetok,procitaj gi replikite od doticnite...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2014 во 23:48
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Vise i ne me cudi zasto Opozicijava uste 1000 godini nema da dojde na vlast...So ovakvo clenstvo,so ovakvi simpatizeri,so ovakvi glasaci...
Od mene uste 500...
како ќе препознаеш партиски безрбетник? прв при недостиг на реплики ќе се излае да ги обвини сите дека се како него...
ја не ја поддржувам ни едната ни другата партија, за разлика од некој кој се крсти во едната, се додека не се сменат работите па да почне да се крсти во нешто друго...

Изменето од zabegan - 19.Ноември.2014 во 02:29
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2014 во 13:06
Originally posted by laki_bu laki_bu напиша:

Daj ti se molam , ne provociraj ...kazi po sto e uspesna ....
..od iseluvanjeto na mladite od drzavava

Како бе по што е успешна? Не ти е срам а а а а?тајм аут
Од што им се смачило од добрината и убавината на животот во Македонија на некои образовани луѓе без влакна на јазикот, си направиле кампања!!! 
Не е владата единствената што може кампањи да прави! Долу владаголема насмевка

Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2014 во 23:47
ух..E u pravo si ...uspesna e vo iseluvanje na mladite od Makedonijaда

Изменето од laki_bu - 20.Ноември.2014 во 23:58
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2014 во 20:05
Zabegan,ja bi ti kazal kako izglea partijski bezrbetnik,ali od duzno postovanje
prema nekomu so go ureduva ova ,ke ti kazam drugacije:gi postuvam site so imaat opcii u zivotov,a onie so ne priznavaat nikakva opcija,A NI SAMITE NE SE OPCIJA,
zablagodari i se na Zvoncica...ZA MOJATA REPLIKA....

A,za ostanatite,so ne me prozvale direktno,ke im go dadam istiot odgovor...

FALA NA PRASANJE,DOBRO E,NEGO...VIE SO PRAITE?!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 191192193194195 200>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.