IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Зоран Заев нов претседател на СДСМ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Зоран Заев нов претседател на СДСМ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 02:31
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Досега не сум слушнал за некаква „Стратегија за политичко делување на СДСМ“ (Имам слушано за улично делување, ама за политичко ... Ц! голема насмевка)
Затоа, ако е ова вториот, ве молам кажете ми кој беше првиот нивни чекор, има ли ефект од тој прв чекор и, доколку има, кој е тој ефект?
Се знае ли од колку вкупно чекори е оваа нивна стратегија? Оти нели, другиве имаа 100 (ако не се лажам).

Единствената стратегија на делување на СДСМ што до сега ја имам видено била "Насилно земање на власта против вољата на народот". И за тоа не се бираат средства и начини.

Среќата е што македонскиот народ има одлична меморија за нивните претходни катастрофални години на владеење и денес е доволно мудар да ги игнорира и да им одбие на глупостите.

Изменето од Messenger - 11.Септември.2014 во 02:31
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 09:37
Да не фрлил некој со камен во мравјалникот, па сите излегоа...и домашни и странски домољуби....
Како и да е ....чест ми е да му верувам и да величам човек како малото селанче....барем знам дека нема скапана, до срж расипана душа како оној криминалецот....
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 10:34
A samo koga kje pomislam deka se site do srz rasipani i si gi gledaat samo svoite interesi, go chitam Ninja deka imalo i svetci politichari. Sigurno ne zboruvame za istata zemja
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 16:01
Никаде не споменав дека постои политичар-светец...и секој што ќе каже дека постои таков, пред време му кажувам дека е или глуп или наивен или пак не дај Боже, има некоја психичка болест...
Кај нас никогаш не се гласа са чесност или светост....секогаш се бира помалото зло..или пак се гласа ПРОТИВ а не ЗА....
Тоа што некои сили од петни жили се трудат еден од политичариве на нашата политичка сцена, да го прикажат како светец, непогрешлив, наивен, народски човек, само покажува дека се или глупави или наивни или пак не дај Боже, имаат....
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 17:19
Epa pisha deka ti e chest da go velishish, odma me potseti na svetcite

Da ne se razbereme pogreshno, znaesh i sam deka ni edniot ni drugiot ne mi se neshto mnogu omileni, site si imaat slabosti, ama muabetot mi beshe deka nitu eden ne e chesen, ne zasluzuva narodot da go velichi. Najmalku od se pa si zemam za pravo da gi komentiram lichnite ubeduvanja na chlenovite tuka, sekoj si e prikazna za sebe

Being RICH

Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 20:04
Edna mala digresija ili ko so miluvaat dac kazat-OF TOPIC...
Konverzacijata megu Moderatorite...Pa kaze...
...GO CITAM NINJA DEKA IMALO I SVETCI POLITICARI...
...NIKADE NE SPOMENAV DEKA POSTOI POLITICAR-SVETEC...I SEKOJ SO KE KAZE
DEKA POSTOI TAKOV,PRED VREME MU KAZUVAM DEKA ILI E GLUP ILI E NAIVEN,
ILI PAK NEDAJ BOZE,IMA NEKOJA PSIHICKA BOLEST...
...DA NE SE RAZBEREME POGRESNO...

Sakam da kazam,ova da go napisev JA,duri i samiot na sebesi,
Forumskata Inkvizicija odma ke me resea...Ali,jebi ga,TAJNA VEZA...

E...sea vaka...
So koj sostav ke iskaca ZuZu protiv Grujo,ili da im napraam keif-
-Sedmoglavata Azdaja...Zasto me podseka na Bosko Gurovski pred
utakmicata so Spanija?Parafraza:Ke igrame ko so sme zacrtale.a ako
dojde topkata u nas posed-neka mu ja mislat...HAHAHA...Si kaza Bosko
so imase i si zamina....i vecerta vide cela Evropa kako projdovme...
Pazi samo koj mu se u prva postava...
Pandev,Noveski...se otkazaa od Reprezentacija radi podmladokot,ali kajZuZu-nema mesto za eksperimenti-kosturot na timot mu e od
provereni igraci...E...sea,ostatokot mu e od Mentorot...Ali,nejse...
U timov sve mu se LEVI,nema DESNI,ni pa CENTRALNI...Dobro,za niv ke
se snajde,ke zeme na pozajmica od drugiot tim,ama so isti Gazda...
taka da,nema nisto da se primeti...ni promeni...ALI,BITNA E IGRATA...
E...NE...ZuZu saka pobeda i TITULA... A,kako do TITULATA?!
Partija so e 8 Godini na vlast,so betonirana politicka platforma,so
izgradena politicka i glasacka infrastruktura,so Evropsko lobi
kade e vecinom desnicata na vlast,Partija koja go smeni mentalitetot i
nacinot na zivot u MKD,koja go priblizi rabotnikot,a ne narodot,do
vlasta,a vlasta se priblizi do narodot,kade sto noviot nacin na opstenje
dava moznost na sekoj krajputas da vleze u kolosek,da se socijalizira
i bide del od sovremeniot tek...Partija koja ne se stedi da go istakne
Makedonskiot identitet i specificnost,koja kolku-tolku ja kontrolira
Evropskata hipokrizija i Politicka sema,Partija koja kolku dava,ama
tolku i bara,a ne ,ko so vikate,zema...
Zatoa,DESPARADOSI,pripazete na prvata topka,da ne si bapnete avtogol...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 20:36
Originally posted by svetosparki svetosparki напиша:

Edna mala digresija ili ko so miluvaat dac kazat-OF TOPIC...
Konverzacijata megu Moderatorite...Pa kaze...
...GO CITAM NINJA DEKA IMALO I SVETCI POLITICARI...
...NIKADE NE SPOMENAV DEKA POSTOI POLITICAR-SVETEC...I SEKOJ SO KE KAZE
DEKA POSTOI TAKOV,PRED VREME MU KAZUVAM DEKA ILI E GLUP ILI E NAIVEN,
ILI PAK NEDAJ BOZE,IMA NEKOJA PSIHICKA BOLEST...
...DA NE SE RAZBEREME POGRESNO...

Sakam da kazam,ova da go napisev JA,duri i samiot na sebesi,
Forumskata Inkvizicija odma ke me resea...Ali,jebi ga,TAJNA VEZA...

Ако си го пишал во подфорум политика и не си именувал ниту една личност, немало никој да те реши. Се додека не навредиш некого директно, немаш проблеми ниту со мене ниту со Администраторите. 
Слободно пиши дека се наивни тие што веруваат на таа или онаа партија, на овој или оној политичар, НО ТЕ МОЛАМ, со мера.

Being RICH

Кон врв
svetosparki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Октомври.2013
Поени: 694
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svetosparki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Септември.2014 во 22:19
Fala ti na ukazanoto,no Forumskata Inkvizicija koristi takvi zborovi i izrazi za i protiv Vladeackata garnitura so i kolku da si neutralen
moras da reagiras,posto od iskustvo znam deka koga nemas argumenti,
gi koristis site raspolozivi''argumenti''...Zemi malce,proceslaj gi
site tekstovi so se vo vrska so Vladeackata garnitura napisani od
Forumskata Inkvizicija,pa posle povtorno obrati mi se dobronamerno...
Ja nikogas ne sum navredil covek direktno,i samite znaete,posto toa ne
e mojot stil...taka da...
Covekot so go Aboliciraa radi dokazan kriminal,povtoruvam,dokazan,
so seuste molci okolu Strumickite gradezni i biznis aferi,so javno
im pretese na Vmrovcite deka ke gi jade zivi,a u preonsna smisla
site dobro znaeme so znaci toa,i uste red mali afericki so gi
plasiraa''novinari-pusaci''{a posto se grizis za moralno-politickata
podobnost na Forumov,ja molam Inkvizicijata da mi go objasni znacenjeto
na ovoj izraz},so e Politicki nepismen i neartikulisan,so mesto da ja
ocisti Partijata od trulezot i muvlata,povtorno ke igra so Desparadosi,koi
Grujo ednas gi zbrisa...Koj tolku veruva vo ozbilnite Politicki vrednosti na ZuZu,zar do tolku se Opozicijskite glasaci i podrzuvaci
vo temnica,da Sevtlosta ja gledaat u Politickiot amater-Desparados...
Poznavam dosta,dosta pametni Opozicioneri,so borbata protiv Vladinata
politika bi ja vodele so posteni i domakinski Amandmani,so e i pravilo
ZuZu e doveden u stanje na ocaj-Partijata mu e puna frakcii,nekoi
Mlasdinski komiteti mu kidnaa,Soros malku mu go namali dzeparacot,
izborine gi gubat 8 godini,clenstvoto i simpatizerite stojat na mostot,
a VMRO e jaka na teren...I so prai sea On?Ja tera Opozicijata da vodi
paralelen zivot u MKD...Bojkot i Graganska neposlusnost so kontrola vrz
Vlasdinite institucii...Zar ke seta niz MKD i ke gi vrbuva site so momentalno imaat benifit od Vladinata p[olitika,ke gi ubeduva deka
nisto ne cini vo drzavava,deka gi fatile na fora,deka nemaat samosvest,deka tolku se zabludeni i magepsani ,so bas taa glavna niska,so ke gi napravi idealni,ja ima bas toj-ZuZu?!
ZuZu,ne si ti Otpor,ni pa e Grujo Milosevic,zatoa ne izigravajte
Sofisticirana Opozicija,tuku otkaci se od Soros i pusti gi lugeto
Amandmanski da se borat vo imeto na site u MKD...

P.S.Ako primetam denovive deka zena mi ne mi dava-ke ima krv do kolena
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2014 во 14:38
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Кој според тебе беше соодветен од тогашните кандидати????
Еве, кажи ти, како неопределен ....

Хм ... вообичаено прашање кон некого кога се нема било каков аргумент (а не пак некој добар) со кој ќе се оправда нешто (во случајов изборот на ЗЗ.)
Кој сум јас да кажувам кој да бил претседател на СДСМ?
Ниту сум член, ниту симпатизер.
А и да бев, зарем ќе имав можност да предложам некој кој јас мислам дека е соодветен за таа функција? Да не зборуваме да можам да одлучам. Тоа не го можат ниту членовите, ниту општинските лидери, ниту делегатите (кои нели де, „избираат“ претседател), ниту врхушката во Партијата. Тоа го може само „... претходникот чија сенка и влијание ја има во секој агол ...“

Но сепак, поради општиот интерес од развивање една конструктивна дискусија, еве ќе ти одговорам на твоето пшрашање.
Било кој од сегашното раководство на СДСМ да се стави за претседател, нема да успее. Нема. Едноставно сите тие се „испукани К*ршуми“. Сите ги знаеме што се и колку вредат и како владејачка гарнитура и како опозициска.
За СДСМ треба некој кој воопшто не е инволвиран во нивните матни игри, некој кој не го „врзале“ и го држат во крпче со по некое тендерче или било каква друга услуга, некој кој знае што е политика и водење држава (а не само начин на стекнување моќ и богатство), некој кој кога ќе дојде на власт, националните интереси ќе му бидат примарна цел (а не да дојде само да ги јаде другите и да се сити од неописивото задоволство од ревашизамот, бидејќи нели сите ќе страдаат, од чистачка до ... ), некој кој ќе работи исклучиво по свое убедување, а не под влијание на тие кои се „во секој агол“, некој кој ќе знае да ги искористи слабостите на сегашнава власт и да ги удри таму, а не само на брифинзи да дава соопштенија: „овој ова направил, овој тоа украл ...“
Но. и некој кој ќе прифати и ќе признае некои нивни добри работи.
Доколку само критикува, како што тоа го прават сега, нема да успее, оти народот гледа и, неможеш ти цело време да му велиш „нема ништо добро“. Напротив, ако рече дека ова е добро ... веќе со подруги очи ќе те гледаат, ќе видат дека сепак тој е пореален.
Незнам дали воопшто има/те некој таков, но кажувам од каков профил треба да биде кандидатот, за да го смени сегашниов К*рс на партијата, за да стекне доверба кај народот.
Барем јас вака размислувам, што не значи дека сум во право, нели?

Ете, незнам дали си задоволен од одговорот, но јас колку-толку ти одговорив.  Се надевам дека и ти ќе најдеш малку време да одвоиш за да ми одговориш на моите претходно поставени прашања:
1. Дали човек треба да се постави на одредено место, па тогаш да се види дали го бива или не?
2. Уште колку време е потребно да се види дали го биднало човекот, оти нели рече, 2 години се малку?
3. Кој беше првиот чекор од „Стратегијата“? Дали се спроведе и кој е ефектот (исходот) од тој чекор?
4. Дали истиот тој восхит што го имаш кон ЗЗ би го имал и кон било кој друг кандидат (ТТ) што би го предложил тој кој е „во секој агол“? Кое би било твоето мислење за ЗЗ во таа ситуација?
5. Во принцип, дали има разлика помеѓу тој кој е во „секој агол“ и тој кој „метастазирал“?
6. Зошто партијата (ти) е доведена до оваква сиитуација?
7. Дали ти (и твоите сопартијци) милиш/те дека сте самосвесни, слободоумни* ?

* - Секако, за да не дојде до погрешно толкување, ова се однесува исклучиво во смисла на политиката, никако во други области.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2014 во 17:03
Заев си е тој што е...
можеби успешен бизнисмен...
ама за политичар, не го бива...
и пази ова...
мислам дека им одговара тој да биде на чело на СДСМ...
и на едните...
и на другите...
на едните зошто е тапа, па можат вака да владеат уште 100 години...
на другите зошто е тапа, па ќе имаат оправдание зошто ќе останат опозиција уште 100 години...
сакав да кажам...
додека не им смета на оние од надвор...
ќе си остане вака...
само тие можат нешто да сменат, ако сакаат...
а сега за сега, не сакаат...

зошто...?
мислам дека чекаат да се смени македонскиот код за самосвесност како нација...
како тргнало...
ќе се изначекаат...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2014 во 22:25
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

Заев си е тој што е...
можеби успешен бизнисмен...
ама за политичар, не го бива...

Помалку или повеќе сите од форумов се соглсуваме со овој факт.
Ама пустињево, де-та-де тој да биде!
Не ми е јасно како не се свестат овие од раководството на СДСМ дека за состојбата во која се наоѓаат исклучиво се виновни тие, како лидерот ЗЗ така и сите други кои го поддржуваат (милум или силум).
До нив е, до никој друг. И се додека тие самоволно (?!) не си поднесат колективна оставка од сите функции во партијата (ај да не речам и да ја напуштат, за да немаат никакво влијание врз нивните наследници), ќе трпат порази.
Освен, доколку сегашниве не направат некои катастрофални грешки, па народов да гласа против, како што обично знае да прави!

...мислам дека чекаат да се смени македонскиот код за самосвесност како нација...

Изменето од Zlatnik - 12.Септември.2014 во 22:27
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Септември.2014 во 22:41
Хмм...
Видиш за некои работи се согласуваме...
за некои не, ама...не знам

инаку се додека ова слепциве мислат дека...
можат да ја превземат власта викајќи...

ќе победиме...
ќе ги згазиме...
ке ги уништиме...
најдобри сме...
најпаметни сме...
итд... ...
никогаш нема да ја добијат власта...

не за друго...
туку затоа што они сакаат да победат само за да можат да бидат на власт...
и да бркаат бизниси...
не за да изменат нешто на подобро...
па реално гледано, власта и вакви каква што е...
е подобра од ...
другиве и тоа кога биле во најдобро издание...

секако, оставам простор за дискусија окулу глупостите што се прават...
пошто прават и тоа како...
ама...

тоа е...
П.С. Го задржувам правото да ја критикувам власта...
дефинитивно за многу работи...
ама повеќе ми идат на К*рац овие лигавиве наречени опозиција...
пошто нивното се сведува...

гласајте за нас, за ние да правиме бизнис, а не они...
и ништо повеќе...
ама баш...
и ништо повеќе...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2014 во 12:31

Хмм...Видиш за некои работи се согласуваме...  за некои не, ама...не знам
Ууу ... па тоа е сосема нормално!да
Во што би сме се претвориле ако сите имаме исто мислење за се?
И, не само меѓу нас како посебни индивидуи!
Колку пати досега си приметил дека лично самиот ти (како и јас, секако) не си се согласил со некои твои поранешни постапки? Си требало вака, а си направил така!
Значи, кога понекогаш може човек самиот со себе да не се согласува, тогаш што остана со некој „надовор од себе“ т.е. со некој друг човек.
Идеално би било човек кога ќе согледа, кога ќе сфати дека за нешто не бил во право, да го признае тоа но, што е најважно, и да го прифати фактот дека згрешил, а не и понатаму да тера инает, несакајќи да биде повредено неговото его, посебно не пред очите на јавноста.

Хм, ова што досега го зборувам може да се стави и во контекст со темава т. е. со ситуацијата во која се наоѓа СДСМ, на чело со ЗЗ &Со. Тие треба реално да ја согледаат состојбата зошто се на тоа дереџе, но и да прифатат дека тие згрешиле, а не некој друг.
И да признаат.
Па ако треба и да си заминат.
Е тогаш (СДСМ) ќе бидат како нови и ќе има некоја шанса за нив.

инаку се додека ова слепциве мислат дека можат да ја превземат власта викајќи...
ќе победиме...ќе ги згазиме...ке ги уништиме...најдобри сме...најпаметни сме...итд... ...
никогаш нема да ја добијат власта...
не за друго...туку затоа што они сакаат да победат само за да можат да бидат на власт...
и да бркаат бизниси...не за да изменат нешто на подобро...
Сосема си во право. Верувам имаш приметено дека и јас (како и други членови на форумов) постојано ова го велам/име.
ЗЗ & Со за себе сметаат дека по некое природно право (по default) мора тие да бидат на власт. Ние сме тие, ние сме избраните, ние ... ние ... ние ...
Оваа нивна мантра не е од вчера. Таа влече корени уште од осамосојувањето на МК. 
Само еден пример за ова од мое лично искуство.
Пред едно 10-12 години во мојата поранешна фирма имаше превирања (како и во речиси сите други). Сценариото беше речиси идентично. ВМРО-ДПМНЕ го поставува ММ за директор, СДСМ го оспоруваат, прават нереди... тужат, судии се замешуваат, извршни решенија ... смена на вмровецот, поставување на сдсмовецот НН ... повторно гужви, полиција, тужби, времени решенија, специјалци ... враќање на вмровецот ...
После 2-3 години, откако во целост (судски и акционерски) се среди работата, се видов со тогашниот начелник на ДБК (кој беше длабоко инволвиран во целата таа ситуација) и во еден сосема неврзан разговор со него ми рече: „Абе знаеш ... требаше НН да биде директор кај вас, а во ... требаше ПП да биде “
Пазете, „требаше“!
Натаму се е јасно.
По кое тоа право тие си зацртале дека НН треба да биде директор? Тие мислат дека се неприкосновени, дека се единствено надлежни, дека се подразбира дека тие мора да дадат директор ...!!!
Не мислеа дека има и друга политичка структура која исто така има свои планови?
Или мислеа дека тие им се недораснати?
Премногу се преценија и тоа им се удри од глава. И, како што гледам, сеуште не им иде акалот (умот).

... па реално гледано, власта и вакви каква што е...е подобра од ...другиве и тоа кога биле во најдобро издание...
Иако лично за меме овој период ми е полош од тој кога другите беа на власт, како непристрасен морам да го потврдам горново.да
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Септември.2014 во 13:31
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

По кое тоа право тие си зацртале дека НН треба да биде директор? Тие мислат дека се неприкосновени, дека се единствено надлежни, дека се подразбира дека тие мора да дадат директор ...!!!
Не мислеа дека има и друга политичка структура која исто така има свои планови?
Или мислеа дека тие им се недораснати?
Премногу се преценија и тоа им се удри од глава. И, како што гледам, сеуште не им иде акалот (умот)

Леле Златник, сакаш да кажеш дека сега не е така или е сменето на подобро?????
Па ако ова сега не е желба за неприкосновеност, незнам што е....сега не само директорот...сега и секој раководител, работник, па дури и чистачката и чуварот мора да се вмровци...
очигледнио тоа се плановите на таа друга структура што ја кажуваш...да се вдоми се што е нивно, да се сотре се што не е нивно, а тоа што не може да се покори да се порамни со нула, да се омаловажи, да се избрка, да се уништи....
Мене за разлика  од вас, сега ми е многу подобро од тоа време кога сегашната опозиција беше на власт и тоа во секој поглед ми е подобро...меѓутоа јас не сум научен некој да ме работи во здрав мозок, да ме присилува на нешто што не сакам да биде така како што они сакаат, да ги величам нив, да им се поклонувам кога ќе се разминам со нив во ходник или на улица, да не смеам да ги критикувам....
Очигледно е дека повеќето од вас не ме сфатиле добро.....јас не сум толку поклоник на ЗЗ, колку што сум противник  гнасите што ми вршат притисок...и затоа и да не беше ЗЗ...и да беше СС и ХЈ и НД и ПР  исто ќе беше, ќе ја  давам подршката на секој што ќе застане на спротивната страна од овие сегашни владетели....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.