IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Филм
  Активни теми Активни теми RSS - Последен гледан филм
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Последен гледан филм

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 378379380381382 475>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2014 во 09:59

Му благодарам на пријателот кој ми го предложи филмовголемо гушкање
Многу, многу, чудесно добар и емотивен филм.
Се видов себеси во очите на девојчето, кога прв пат влезе во библиотеката.

Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јуни.2014 во 10:04
Ау да...филмот е феноменален...а Џефри Раш незаменлив не вреден
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
Blue Scarlet Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Регистриран: 03.Ноември.2009
Поени: 9011
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2014 во 12:29
Great Expectations - Препорака за Шефицата ако не го гледала да го погледне .. намигнувањеголема насмевка

Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2014 во 15:04
Originally posted by Blue Scarlet Blue Scarlet напиша:

Great Expectations - Препорака за Шефицата ако не го гледала да го погледне .. намигнувањеголема насмевка

Веќе го симнувам и ќе го изгледам. Штом е од тебе препорачан, мора да е квалитетен плазење големо гушкање

Вчера пак го гледав Крадецот на книги, овојпат со децата. Се мислев дали да ризикувам, знаев дека ќе се растажат од приказната, а имавме и проблем да разбереме зошто мора да има војни, кој бил Хитлер а кои се Евреите и комунистите и зошто биле лошите момци кои мора да се прогонуваат и убиваат, ама се исплатеше ризикот. Многу ги допре приказната.
И самата се изненадив од нивните прашања за некои основни човечки вредности, претставени во филмот, за страдањата, за неправдите, за смртта, за храброста, за ветувањата...да

Изменето од Анастеа - 23.Јуни.2014 во 13:51
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2014 во 13:56

Го изгледав и морам да признаам - имав поголеми очекувања за едно вакво дело.не знам

Originally posted by Blue Scarlet Blue Scarlet напиша:

Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2014 во 14:14
Вистинска приказнада

Изменето од Schatzii7 - 24.Јуни.2014 во 00:21
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2014 во 10:49
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Го изгледав и морам да признаам - имав поголеми очекувања за едно вакво дело.не знам

Мораш да признаеш дека големите дела никогаш немале достојно претставување на големите екрани ... среќа
Од друга страна Хелена Бонам Картер беше заслужна добрата критика на филмов затоа што беше феноменална (многу блиску до ликот веќе создаден во мојата глава одамна кога првпат ја прочитав книгата ) ... голема насмевканамигнување
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2014 во 10:54

Признавам, така е како што велишплазење
Јас секогаш имам проблем со филмови кои се екранизација на дела кои веќе сум ги читала.
Ми фалеше минутажа во филмот, ми фалеше акцентирање на некои клучни сцени, ми фалеше некој не толку нежен Пип, и малку пореалистична Хелена Бонам Картер, иако феноменално си ја одигра улогата. За мој вкус е премногу готска и драматична. Изгледа јас поинаку сум си ја замислила.
Само Ралф Фајнс ми беше маестрален.

На ред ми е La grande offerta. да

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Амазонка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Blue Scarlet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2014 во 11:01
Ралф Фајнс е секогаш маестрален во вакви улоги .... голема насмевка
Факт е дека секоја екранизирана книга ми го крши мојот филм, затоа и одбивам да гледам некој ако не сум ја прочитала книгата прво .... и ниту еден не се поклопува со мојот секогаш е нешто премногу или премалку, ликовите се поинакви некогаш поблиски некогаш многу далечни како Пип и Естела во филмов - тотално погрешен избор ... но тоа не можам да го кажам за другите двајца ... тие беа оние и кои ме натераа да го гледам ... намигнување

Ќе те чекам со коментар за La Grande Offerta затоа што и јас не сум го гледала а го имам на листата ... 
Lupus non mordet lupum.

Vulneratus non victus!

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2014 во 11:07

Од La grande offerta ги погледнав само првите сцени и морав да го прекинам.
По тоа што го видов, филмот е уметничко дело а ветува и добра приказна. Плус Торнаторе режисер...
Одвај чекам да најдам време да го изгледам.
Само да не се разочарам пак од преголеми очекувањаголема насмевка

Кон врв
Mushu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ЗМЕЈ, со тетоважа сељак!

Регистриран: 25.Мај.2013
Локација: Дома
Поени: 2646
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mushu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Јуни.2014 во 12:13
Тата и Тофаш се Мајбах и Бентли за Понтијак и Крајслер
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Поени: 42032
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2014 во 00:24
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2014 во 00:27
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Јуни.2014 во 19:54

"In the shadow of the Moon"2007
Ете го доказот дека Американците сепак стапнале на Месечината!
Ми се допадна!
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 378379380381382 475>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.