|
Матурант убиен во Ѓорче Петров! |
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Автор | |||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А кој би го скинал ? Нивните што го штитат ? А и сам знаеш дека Македонци со таа намера неможат самоиницијативно таму пошто од визби , од подруми и што уште не ќе извадат оружје за 2 војски да можат да се наоружаат ...
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секако дека не се сите такви, да не генерализираме. Не можам ни да ги читам вестите, го разбирам гневот и револтот и на луѓето, на кои им е веќе смачено од такви апсурдни убиства на млади деца. Дали е крадец, наркоман или било што, имам само еден збор за таквите примероци - нечовек. Не знам каков ѕвер треба да си, за да се препуштиш на животинските нагони да те надвладеат и да направиш нешто толку сурово. Тешко само на таа мајка и на таткото кој со свои очи си гледал како му го убиваат чедото... |
|||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Со оглед дека во секој од нас
сега само гневот може да зборува... Ќе речам жално за еден млад живот,лесна му земја и Бог нека биде со неговото семејство. Да се надеваме деновиве правдата ќе си дојде на место без некои поголеми премачкувања очи,иако правно гледам ќе има простор штом бил наркоман. |
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,filmot popoleka ,,,no puka ,,,smacheno e veke od se ,,,
,,,site ste vo pravo,,,no slednoto neshto shto ke se sluchi e sredba na americhkiot ambasador so vrhushkata na dui ,,da ambasadorot go sledi sudenjeto vo interes na nivnata vistina,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да, би сакал и јас да верувам во тоа дека:
Секој нормален човек би помислил такво нешто. Но, што да рече (тој ист нормален човек) за ова:
Колку некој да сака да биде смирен, да не создава тензии, да не прави поголем проблем од веќе настанатиот, сепак кога од другата страна има неразбрани, нецивилизирани, необразувани, прости, злобни и лоши луѓе (ако воопшто може да им се додели овој епитет), тогаш мора да се јави спротивно дејство. На секоја акција има реакција. Незнам дали некогаш тоа племе ќе се цивилизира? Дали некогаш ќе го отфрли насилството како начин за разрешување и на најмали несогласувања? Искрено, мислам дека тоа во следните неколку векови нема да се случи. Тие сеуште живеат во сопствените феуди, оградени со високи ѕидови. За нив сеуште е средниот век и никако да испаднат од таму. Со исклучок на одредени, малубројни, еманципирани индивидуалци. |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prvo,bi sakal da izrazam socuvstvo do familijata na detevo...Golema tragedija...Bidete jaki...
Forumgii!!!pa,kakov e ovoj napliv na ludilo,so se protega niz vasite pisanija?So koj recnik im pomagate na familijata so go izgubila deteto i na site onie so se so ladni glavi?Malku im e edna tragedija,pa treba li uste?Gladni li ste za krv i tragedii?Pa,majku mu,site ste roditeli... So da naucat decata od Vas?Deka emociite se sekogas pred razumot? Deka vaspitanjeto treba da se bazira na mrznja,netolerancija i predrasudi?Deka nasata nacija e "NEBESKA'' i taka treba i drugite da ziveat?Zosto edno ubistvo go prefrlivte na politicki i megunacionalen teren?Zosto doturate maslo na oginot?Zar i oni nemat roditeli? Koga gi lupaa po avtobusine,gi prasavte li nivnite roditeli kako im e? Koj roditel go uci svoeto dete da bide marginalec,krajputas... Ubistvoto e neprostivo vo ovaa drzava kaj so vladee zakonot Pa,zar so povici na linc,se ke resite?Koja li budalastina? Momce,pocivaj vo mir,i veruvaj deka pravdata ke go stigne zlostornikot |
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А што би правел ти кога (не дај Боже) ти го убијат детето?
Ќе го викнеш убиецот на кафе, ќе му зготвиш ручек, ќе му уплатиш во СПА центар и ќе сакаш да ужива во животот? Јас ќе сакам да го убијам без размислување! Знаејќи се себеси око нема да ми трепне за да ставам крај на неговиот живот. Ги осудивме и нападите на автобусите, сме ги осудиле сите настани до сега. Сторителите мора да платат, без разлика дали се македонци, албанци, турци, роми, власи итн. Кој родител го учи своето дете да биде маргиналец? Тој родител што воопшто и не е загрижен за своето дете! Тие се деца најчесто препуштени самите на себе без родителски надзор и советување. Тие прават и раѓаат по 10 деца, ако на секое му посвети по еден час во денот, кај му е крајот. Од друга страна пак, секогаш имало и ќе има поттикнувачи на омраза и извршители баш на вакви и слични дела. И секогаш има дежурни кривци и оние што се потплатени за да ја признаат вината. Така беше и со случајот Смилковско езеро, така ќе биде и сега. Што мајка барал да краде велосипед? Знаеш ли дека во некои зејми слободно можеш да излезеш во двор и да му свирнеш еден, два па и 10 куpшуми на крадецот? |
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tocno taka!ke go viknam na kafe so misomor i kupka od solna kiselina...
A veruvam i sekoj so e licno zasegnat od sluckava isto bi naprail...I bi go opravdal... No povikuvanje na ""finale"" so cela edna nacija e van svake pameti...Nemojte edna licna tragedija da ja podgrevate ... Familijata e pametna i znae so treba... |
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,sveparki,,,, vo slučajov i ubiecov e samo na trevki,prirodni supstancii i voda,,,,, ,,edno logičko prašanje,,,,,,od kade na nego toj nagon za ubivanje i zločin,,,bidejki ne veruvam deka e na meso,mesni i mlečni proizvodi,,, ,,,i bez odgovor vo forma na ova ona ,,tintiri mintiri,,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Жално.. сочувство до блиските
Како тоа мислиш Цела полиција да е по улиците нема да се покрие секое место.. На мене пред кратко време ми го собраа точакот од 7ми спрат заклучен..да стават полиција и пред секој стан можеби Не е потребно тоа, потребна е смртна казна, за убиство да се убие и убиецот само така ќе им дојде памет.. |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
моментално во Ѓорче се води вистинска војна.....
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не баш во таа смисла , мислам дека доволно е да се гледаат на улици
|
|||
I'm out bcz of pathetic around here
|
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Полицајци и оклопни возила спречуваат прелевање на протестот кон ЦентарГрупата млади од сите делови на Скопје, кои попладнево протестираат во населбата Ѓорче Петров, поради синоќешното убиство на 19-годишниот Ангел Петковски, се обиде да го пробие полицискиот кордон и да тргне кон Центар, но полицијата го ограничува нивното движење. Некои од групата се обиделе со камења да го растераат и пробијат полицискиот кордон кој го држи под контрола движењето на учесниците во протестот. Во заднина на кордонот се присутни и оклопни полициски возила полни со полицајци. И министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска, денеска рече оти полицијата има сознанија дека граѓаните преку социјалните мрежи се организираат да излезат на протести во попладневните часови. Приодите кон Ѓорче Петров остануваат целосно блокирани. Изменето од evangeline - 20.Мај.2014 во 20:31 |
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pajser,forumgiive baraat kolektivna odgovornost.
a ja sum za individualna odgovornost, a koj i kako ke ja sprovede,ama ic ne me interesira... vazno,pravdata da bide zadovolena... Ednas mojot pomal sin go napadnal eden lokalen narkoman, pa se pozalil na brat mu,mojot postar sin pa,ovoj go nasol i mu go ebal grobot... Ne gi rendal ni drustvoto negovo,ni familijata negova tuku direktno glavniot krivec go sostavil so zemja... Toa mi e poentata... A narkomanskata nacija e mnogubrojna... ima i nasi i vasi i nivni,iznaesso e najinteresno? zastiteni se so zakon!!!tretirani se ko bolesnici... Sin mi za malku ke naebese od policija... sreka so bese maloleten... |
|||
Внеси реплика | страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |