|
Историски дилеми |
Внеси реплика | страница <1 5960616263 74> |
Автор | |
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. па jас да не сум чукча писател чукче нечитател бе 2. па да си читал и поголемите реченици бе мунгос 3. ова што си читаш си е твоj проблем 4. и ова што не читаш си е твоj проблем 5. ти Мунгос имш стндартна реакциа на македонски историчар бе: од 200 страни документи прочита 2-3 прости реченици и игнорира 199 страни и voila - имаме нов историски моментум 6. Чичко Дарвин 7. Чичко д4б3 Изменето од д4б3 - 12.Мај.2014 во 08:46 |
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Типичен бугарски трол.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
стави нешто по кратко бе |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барем Каснаковски да е на работа со него може и муабет да се направи.Со тебе јок.
|
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
partnerships are delicate mister Mungos
|
|
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rabotam jas, ti samo pustis riznicata i begas |
|
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А со кој да разговарам со „да бе „ ?
Вака си работам на списанието, ако има нешто добро би коментирал на темите.
|
|
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има има интересни работи,труд вреден за пофалба.
А богами и внимание кај милите ни наши соседи. |
|
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja se izvinuvam odma u start so imam trilema:
Srbite baraat teritorija,Bugarite nacijata,a Grcite imeto... Srbija:Koja crna teritorija,koga megu Vizantija i Osmanliite odvaj bile pola vek...Da ne bea Balkanskite vojni,kojznae so kogo ke se granicea...Prvi go sprovedoa vojniot sistem,so koj denes se kurcat Amerite:Svojata teritorija se brani na tugo tlo...Rastrkanosta na nasive despoti im pomogna da pustat nekoe korence ovde... Pa Jovan Babunski?so negovite ceti...Pa,SHS,Vardarskata Banovina... pa i od 1945 do pred nekoe vreme,koga stvaraa vestacki srbi po SCG...Ali...jebi ga...toa e toa.. Bugarite:Pa,majku mu,poise denesna Vojvodina bese pod nivna vlast otkolku Makedonija,a pa ja cackaat meckata... Dodusa Istocna Makedonija ,a za divno cudo i Cair nas,1941 gi precekaa ko Osloboditeli?!Vidi vaka,Makedonstinata,so pojavata na prerodbenicite bese isprepletena so Bugarstinata vo toa vreme... Posto edinstven izlez "na more"imavme samo u Sofija... Solun togas bese mnogu po multikulturen od denes,taka da ovie malce poise im lezea od mnogu aspekti... E,taa bliskost denes ja korista kao''eve sve se slucuvalo u denesna BG i zarad toa..." A,be,da imavme togasna MKD, vie nemase ni da se slucite...Ali..jebi ga...toa e toa... Grcite....e,ne praam muabet...ke cekam provokacija... |
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nacijata si ja imate,nikoj ne vi ja osporuva.
Problemot e vo toa sto go odrekuvate pravoto na samoopredeluvanje na onie koi se rodile i umrele kako Bugari, onie koi ne znaele deka vo idninata ke se oposebi makedonska nacija, koi se osekjale kako del od pogolemiot bugarski narod. Misirkov treba da se cita. |
|
д4б3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам "" требало да ставиш на "имавме" а не на "на море" други зебелешки немам |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
[QUOTE=Каснакоски] Nacijata si ja imate,nikoj ne vi ja osporuva.
Problemot e vo toa sto go odrekuvate pravoto na samoopredeluvanje na onie koi se rodile i umrele kako Bugari, onie koi ne znaele deka vo idninata ke se oposebi makedonska nacija, koi se osekjale kako del od pogolemiot bugarski narod. Misirkov treba da se cita. [ /QUOTE]Kasnakoski,bas ti "zagriza"na koskata...Ja ubavo kazav koj mi ja negira nacijata,pa procitaj uste ednas... Nekoi,NEKOI,budali,stvarno go odrekuvale i osporuvale pravoto na Bugarite,vo REPUBLIKA MAKEDONIJA,garant na toa ciljas...i ja sum protiv i toa poise od tebe...Ako nekoj saka da se ispoveda po Bugarski-negovo pravo...Za denesna MKD...Pa ajde i Istoriski...Koj mu branel na Misirkov,Delcev,Vapcarov....etc...da se deklariraat ko Bugari... ke napraam edna kompilacija,a ti si pameten i ke sfatis... Nie sme edni Hora,no po pripadnost sum Makedonec... Pa,ajde,i za Mihajlov,Buneva,koja budala smee da im ja negira Bugarstinata...So ako se rodeni u MKD,koa lugeto se osekale po Bugarski...Abre,coece,nie 50 godini go imavme Kolisevski, so ja sitna Severna Makedonija,pa duri i penzija zimase... Go imavme Gligorov so ne sitna ...pa denes koa ke viknat po mene, se vrtam na nadimakot... MKD e MEDRANO kaj so site zivotinji se u eden kafez... Cekam so ke kaze dreserot |
|
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za D4B3...toa bese samo poetska sloboda...
|
|
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetosparki, ne ti ja sfakjam poentata.
I ne razbiram dali go prifakjas Goce takov, kakov sto se osekjal nacionalno, ili sakas postmortum da mu ja nametnes svojata nacionalnost. |
|
Внеси реплика | страница <1 5960616263 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |