|
Закон за безбедност во сообраќајот |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
svetosparki
Сениор Регистриран: 27.Октомври.2013 Статус: Офлајн Поени: 694 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e,sea vaka...odma vlagam u sesnaesterac...
REGISTRACIJA NA VOZILO zosto sekoja godina go registriram sopstvenoto vozilo koga e od...u register... da objasnam po moe... ja koa se rodiv,u maticna sluzba me registriraa... si praam''tehnicki pregled''sekoi sest meseca... so ne cini-go popraam,go menjam ili go vadam... i ke traam dur ke traam... koga delovite ke mi stanat beskorisni ili ke gi ppodaam ili...ke me registriraat u druga maticna sluzba....tolku... BEZBEDNOST NA SOOBRAKAJNICITE Vo kontekst na gorenavedenoto,od mene se bara da imam ispravni kocnici,prednica,amortizeri...OK... i bez da mi kazat,toaMORA da funkcionira... nejse...a toa kosta gavol i pol=nakaj dva... a kako ucestvue drzavata ? mi ostaila ulici ko da vozam na GTA SAN ANDREAS...gradeznicine mesto da rabotat u nokni casovi,koga e pomala frekvencija niv gi bapnale u RUSH-HOUR... pa i tie od brzanje za doma,ni staile znak,ni nekoj svetlecki signal... pa,vozis=komu ide... a ako zavrnalo...he he he... go banjas pola Skopje... semaforine koga rabotat koga ne rabotat,,,kako im prdne... pa uste ako dojde soobrakaec...e togas go eba ezot... trgni-zastani...kocnica-gas,kocnica-gas,kocnica,,,gas,,, kocnica?gas?...e,jebi ga,bidna vise... SOOBRAKAJNA POLICIJA Prikaska za sebe...neznam u koj podforum da ja staam... tolku se fino doterani,elegantni,pedantni...pedantni?! osim ako ne doruckuvaat burek na hauba... DOBARDEN GOSPODINE dobarden gospodine VASITE ISPRAVI GOSPODINE povelete gospodine IZLEZETE OD VOZILOTO GOSPODINE izleguvam gospodo...posto u meguvreme drugiot se najal i mu doaga da prdne i zdrigne ali...nezgodno od mene... ali moze da prokomentira:DOSADNO...U PICKU MATER... i sea ti razmisljas:dali da mu razbies dosada ili sami ke si pravat zabava...bolje sami,posto mojata varijanta moze nema da mu se sviga... neznaes nakoja strana mu e... a ovaka imas sansa da pogagas po nivno... i toa imas tri sansi...glej da ne utnes od prva... drugoto e za u drug podforum... NULTA-TOLERANCIJA,0.5 PROMILI ILI... direktno ke sutiram;JA SUM ZA ILI... kaj nas alkoholot e del od folklorot...od 365 dena 150 dena idat u slavi,imendeni,svadbi,krstevki,maturski,... koga te tera policija da duvas ti so pravo ja ubeduvas deka ne si piel...dregerot ti go pokazuva vcerasniot rezultat...taka da neznam so inat terame so policajcive,osim ako ne razbiraat so e tradicija...na Zapad ne onadat tolku kolku nie,ama denta koga ke se usvinji mu trae sest meseca... e,tolku... |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти можеби правиш технички преглед на секои 6 месеци, некои не направиле ниту еднаш.
Па кога ќе се расипе некој "дел", тогаш одат на преглед и заклучуваат дека биле технички неисправни и можеле да наштетат на околината
|
||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како мислиш на запад не “онадат“ толку како ние? Пијан шофер во некои земји на запад се третира како обид за убиство и најстрого се казнува: и со одземање возачка и со затвор. И таму има традиција да си потпивнуваат, ама се научиле и да внимаваат. А без технички преглед не можеш да поминеш ни регистрација ниту пак смееш да возиш. Е сега патиштата се како тепсии и нон-стоп се реконструираат и се одржуваат, па има зошто и да бидат строги со законите. По нашите патишта, со кратери како на месечината, државата треба и отштета да плаќа за испокршени возила, а богами и за изгубени животи. |
||
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sakav da kazam deka nemaat tolku proslavi ko nas
i sest meseci znaci-ili dozvolata ili zatvor ili... |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
поради глупи закони не смеам да возам во вечерните часови и покрај тоа што ги почитувам сите правила и никогаш не пијам и возам... а последниве два месеци тоа ми беше ужасно потребно ама кој ме прашува... ќе се возам во проклетите канти на ЈСП за цена повисока за пет денари и тоа да треба да ја преминам пола населба пеш
од друга страна, до сега сто пати за малце ќе ме убиела некоја „одговорна“ ретарда со возачка во сред бел ден Изменето од zabegan - 18.Април.2014 во 02:51 |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ama toa ne znachi deka zakonot protiv toa e glupav. i kako shto ima takvi koi frlaat se i seshto i sekade , odma otkako vekje ne im treba , taka ima i takvi koishto i pijat i vozat i shto e najstrashno , samo shto vchera zele dozvola . a poradi takvite, patat i takvite kako tebe i ...mene.
|
||
SIKTER be!!
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за истата работа има закони за возење во пијана состојба, брзински ограничувања и други безбедносни закони... ако возам брзо после 11 саат нека ме казнат за тоа и нека бидат мрсни казните, а не затоа што е 12 саат... едноставно идиотски е меѓудругото, тие што се к*рчат со новата дозвола, го прават тоа и пред 11 саат, ама баш ништо не им мења тоа колку е саат |
||
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
По нашите патишта, со кратери како на месечината, државата треба и отштета да плаќа за испокршени возила, а богами и за изгубени животи.
..ti teto,koga ke vozis ovde kaj nas po nasite patista ...da si ja prilagodis cit."brzinata spored uslovite na patot" a toa za nasite avto-STRADI nekade znaci ogranicuvanje i do 120km/h.Vo pogolemiot del se vozi so max80km/h..posto neli ..avtopat e. ..za drugata infra-struktura od" iljadnici kilometri pat"..ne mozam da dadam komentar posto sekojnevno se rekonstruira..duri po 200 km/godisno. |
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Значи хејтер до хејтер на форумот!
Прво тоа шо има кратери по нашите патишта делува многу добро бидејки кога избегнуваме кратер лево,кратер десно,па дел каде треба целосно да застаниме бидејки воопшто нема асвалт ,многу добро влијае зашо ја совладуваме техниката на кратки христијани и на зима парче правиме кога одиме на скијање во некој од познатите зимски ресорти. Оние кој имаат камчина,песок,стена во бубрезите зошто да плакаат за скапи операции кога ке си го земат автомобилот, 2-3 пати по улица ке ги закачат сите кратери и каменот одма ке им излези ,а можи и шофершајбната да им ја пробуши па како подарок од осигурателната компанија да си добијат нова шофершајбна. Кога неуспешно избегнуваме кратер и сме ги закачиле тркалата во него се развива и вокабуларот кај нас бидејки во тој момент цело родословно стебло му го благословуваме на некоја дотична особа. Затоа Македонија пат треба да ги одржува кратерите на патовите а онаму каде што нема веднаш да ни направат.... |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ова би му дошло исто ко кај нас
|
||
|
||
svetosparki
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sum gi gleal na YOU TUBE...neznaes dali vozi avion ili podmornica....
segde gi ima ,samo na patot gi nema... |
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |