IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој е Груевски?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој е Груевски?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 100>
Автор
Порака
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Статус: Офлајн
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 00:49
Ти кажав дека НЕМАМ волја да се расправам и контрам,а ти повторно ме навлекуваш со твоите бисери.
Златнику,повеќе немам волја ни да ти цртам,но ако забележиш ,не само што мене жестоко,подло и бездушно ме напаѓаш,туку премиерот,толку го браниш што имаш волја да го Бакнеш,онака Дон Корлеонски,мафијашки.
За да не должиме и да му го правам кефот на тој паторест лидер,а очогледно нивната Гебелсова пропаганда кај многумина ВАС запали,па сега мислите дека сите се еден против друг или ако нешто кажеш за тие - библиски - племиња,демек светот се Урнисал,ЗАТОА уште еднаш
Ако имаш за таа ГНАСА да дискутираш кажувај,ако не не чепкај се со мене .
П.С. Да ти кажам за МААк и за мојата борба не морам лично да ти објаснувам и немам намера,затоа што на човек што повеќе му објаснуваш тој повеќе станува ВОЛК( и стварно е жалосно такво омаловажувачко мислење да прочитам за таа партија,тоа повеќе беше зачеток на Идеал, односно продолжение на вековната борба,а после се знае кој ја згасна и каде многумина се инфилтрираа),по се изгледа тука или немаш познавање или само сакаш да постигнеш обратен ефект(многу ми наликуваш на денешниве инфилтратори),а за Грујо кој тогаш бил 21 година,е Златнику ако не знаеш на тие години колкава е Енергијата на човекот,тогаш и нема што да ти објаснувам,а згора на тоа ТОЈ ПАТОР студираше во Прилеп, Седеше под кирија кај Миле Јанакиески,неговиот татко му ги полагаше испитите нему и на неговиот брат,а тој немаше поим за никаков патриотизам и Македонштина( и да ногу добро им стоеше аздисот со колите со брат му и Миле кога доаѓаа на факултет,и изведуваа глупости,да тие друго работеа,к..,немаа време за Македонија,млади беа),..ај доста е толку оти низ иваа ЈАДНА хараат намештаљки од типот - шпиун - афери,(туку имам слушано од мојот покоен татко како им местеле вакви случаеви,демек се бореле против државата,а тие сите испострадаа по затворите за идејата за Македонија),за денес некој да мокри и да вади вакви муабети, Уште денаш ви велам КАКО САКАТЕ РАЗБИРАЈТЕ ЈА ВИСТИНАТА АКО ВИ ОДГОВАРА ЖИОВЕЈТИ СИ СО НЕЗЕ.
За другиот дел за егејците,ех ,таа прикаска е друга,ДОООЛГА И ШИРОКА,за тоа имам лични искуства и ИСТРАЖУВАЊА, но ти реков твое право е да си ја сакаш твојата вистина, ЈАС сакав да дознаам за МАКЕДОНЦИТЕ од трите дела и нивната поделеност и богами ако почнам да ти кажувам за таа ВИСТИНА нешто друго ќе помислиш.

Изменето од Gorazd777 - 23.Септември.2013 во 01:04
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 08:15
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... не само што мене жестоко,подло и бездушно ме напаѓаш,туку премиерот,толку го браниш што имаш волја да го Бакнеш, онака Дон Корлеонски,мафијашки....

смеење  Добар си батка! да Си правиш филмчиња ... смешен
Добро е што сфаќаш дека те напаѓам, но зошто тоа го изедначуваш со бранење на премиерот? Каде прочита, по што заклучи дека го бранам него? Ти реков, баш ми е гајле, ме заболе увото за него. Тој (и тие околу него) си трупа пари, а јас да го бранам ... иди бегај човече.ма ајде Напротив, ако прочиташ по моите постови јас го напаѓам, но не на таков начин како ти и некои други. Кај мене нема да прочиташ некои пцовки, вулгарности, навредливи зборови за неговата говорна маана, за начинот на одење или нешто слично.
Незнам, можеби не си го видел и не си го прочитал мојот последен пост против него, пишан во темата „Без коментар“ од пред 5 дена. Еве ти па читај:
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Абе да не беше овој златен Сител, ќе умрев глуп...глупчо
Сме биле најмалку задолжени, најмалку бедни, со најмала невработеност, со најдобар  БДП....и еден куп  суперлативи....изненадување
Изгледа гледам, се дружам и контактирам само со клошарана ..... не сум знаел дека сме станале Швицарска на Балканов....голема насмевка

А денес кажаа ли дека невработеноста е сведена под 28% ?
Ова го прашувам бидејќи вчера кажаа дека била под 29%, па си реков ... смешен

Е сега, сосема друга работа е како читателот ги восприема овие мои критики.

Значи, мојата реакција кон тебе е што цело време се обидуваш да ги дисквалификуваш сите други, да ги делиш на наши и ваши македонците, гледано од секаков аспект. Па еве, во последниот пост тоа го правиш и на образовен план, негирајќи, односно омаловажувајќи го прилепскиот факултет:
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

... ,а згора на тоа ТОЈ ПАТОР студираше во Прилеп, ...

Точно е дека има разлика од една до друга високообразовна институција. Но таа разлика највеќе се огледува во умешноста на професорите да го пренесат своето знаење, во опременоста на соодветните факултети ... и да не должам за тоа на оваа тема. Сепак, доколку студентот сака и навистина се труди да научи, тој тоа ќе го стори без оглед на кој факултет е.
Сега ми текна. Токму во врска со образовниот систем го критикував Премиерот, бидејќи воопшто не се согласувам со овие дисперзирани студии во речиси секое поголемо населено место.
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 09:14

направивте кокошарник од темава....

Уште јас сум фалела на темава...газење од смеењекокошка

По толку форсирање на кампањата за трето дете, Груевски треба да даде и личен придонес.
Остваруваме... да не остане само на зборови. намигнување

Кон врв
LiDivio Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор

Регистриран: 19.Мај.2010
Поени: 7265
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LiDivio Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 09:37
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Кој е Никола Груевски? Премиер на Република Македонија и махер за добивање на избори . 
- koga tuka navistina  sekoj bi biral shto saka ,...teshko deka maherot tvoj bi dobil povtorno,...posle prviot pat.

a ako ti mislish deka  ''dobrovolnoto''sobiranje na glasachi  od onie na koi shto  drzavata lebot im go dava ,..e  po slobodna volja togash,...misli si ti i ponataka taka.

така е... удира по големите групи на гласачи (махерот за избори)

1. пензионери
2. невработени
3. земјоделци
4. студенти
5. администрација
6. социјални случаи
7. хендикепирани лица

Овие групи на граѓани се доста погодни за собирање на гласови,
но РЕАЛНО КОЛКАВ Е НИВНИОТ ПРИДОНЕС ЗА РАЗВИТОК НА ДРЖАВАТА (освен на земјоделците)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 19:36
https://www.youtube.com/watch?v=vVHq0gViMLU

Еве како еден махер едно време захуктано сите го слушава,а сега овој махер,...па ништо не е поразличен,само овие категории на луџе се мислам се фамилијарни со него,а и шороко бре ова Дијапазон да се наведи,брее .. што народ задовољавал да го гласат.Само ооние од југот това го можат, с,те егејци ,с,те мајсторе, Аирлија преродба,лопатарење и градење.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Alekxandar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2012
Поени: 1029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekxandar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Септември.2013 во 21:04
Махерот не направи проценка дека на истокот имало поголеми махери па затоа пола Германци имаат дедовци во Русија.

https://www.youtube.com/watch?v=PSyCoHDXvuM

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2013 во 22:48
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

ја намали невработеноста?
вештачки-да,реално-не

Во врска со ова, намалувањето на невработеноста. 
Вештачки или реално е?
Барем ги тргнаа од список тие што навидум не работеа, а всушност земаа и по две плати. Лошо ли е тоа? 

ич не е лошо ама кога би било вистинито...а вака само празни зборови и фалби 

Растат трошоците за етничките вработувања

Над 10 милиони евра државата догодина планира да потроши на рамковните вработени, кои секој месец земаат плата, но седат дома, покажува предлог-буџетот за 2014 година, што Владата минатата недела го достави до Собранието. Податоците покажуваат дека од државниот буџет следната година ќе се одвојат 1,4 милиони евра повеќе од тековната 2013 година. 

ех,не биле тргнаи од список,дури ене и во буџетот за следната година се испланирани...значи,продолжуваат да остваруваатнамигнување

Изменето од Andjelina - 25.Септември.2013 во 22:49
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 00:09
Originally posted by LiDivio LiDivio напиша:

Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Кој е Никола Груевски? Премиер на Република Македонија и махер за добивање на избори . 
- koga tuka navistina  sekoj bi biral shto saka ,...teshko deka maherot tvoj bi dobil povtorno,...posle prviot pat.

a ako ti mislish deka  ''dobrovolnoto''sobiranje na glasachi  od onie na koi shto  drzavata lebot im go dava ,..e  po slobodna volja togash,...misli si ti i ponataka taka.

така е... удира по големите групи на гласачи (махерот за избори)

1. пензионери
2. невработени
3. земјоделци
4. студенти
5. администрација
6. социјални случаи
7. хендикепирани лица

Овие групи на граѓани се доста погодни за собирање на гласови,
но РЕАЛНО КОЛКАВ Е НИВНИОТ ПРИДОНЕС ЗА РАЗВИТОК НА ДРЖАВАТА (освен на земјоделците)

Не кажав ништо невистинито. Премиер е на Република Македонија и махер за добивање на избори. среќа

Барем досега е така , за понатаму ќе видиме намигнување
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Септември.2013 во 23:58
https://www.youtube.com/watch?v=z_p4qxltmkA

Ајде можеби некоја повисока свест ќе го разбере ова,па и надоврзи на се што кај нас се случува закаснето...?

А,да па и вождот наш со најновите методи на победа во скриена форма на чистки,може да им се придружи на ,Златна зора, неговите подалеки брат-ја.

Без лутенка за на Неговите да им светне ,на многумина треба животот наш да ни се смрачи,мошне голем водач и обединувач.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2013 во 03:30
Јаго паметниот Дуче,како да не го споменеш во тресење на глупости е ПРВ,затоа има една стара,
А ЗИНА А ЗЕЛЕНА СКИНА,..е сега што масите(овој пат во Цепенков,во Прилеп)толку го сфатија или голтаа едноставно,па тој им е вожд,лика и прилика на НИВ
Значи Доблесниот си го откри и пореклото, Грција ја нарече Бивша Отоманска Провинција,па Кутриот се избуричка не знаеше тоа да го ПРОЧИТА,како му го напишеле,а зошто ,па
Мудрецот користел МИСЛА од Камерун-англискиот премиер,па зарем мислеше дека некој овдешниот вожд е паметен и ќе каже своја МИСЛА,затоа сите молчеа не знаеа дали да се смејат,Дури и на нашите новинарчиња им беше страв да коментираат ,па прво објавија што рекле Грчките НОВИНИ.
Наравоучение,на Грујо му рекле не излегувај на Дуел,зашто немаш што да кажеш,е Такви ја водат оваа ,но до КАДЕ?
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2014 во 16:46
Овој бре да ти бил жив малер бе...изненадување
Им посака среќа на ракометарите.....пет од нив закачија стомачен вирус и завршија во болница, и цела репрезентација со автобус оди до Софија за од таму да полетаат....изненадување
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2014 во 18:12

Овој бре да ти бил жив малер бе...изненадување

Им посака среќа на ракометарите.....пет од нив закачија стомачен вирус и завршија во болница, и цела репрезентација со автобус оди до Софија за од таму да полетаат....изненадување

Нема везе не му вади муабети на премиерот...
До мене е јас денес бев на аеродром,а малерот ми дише у врат подолго време
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2014 во 14:46
го слушам што објаснува на конвенцијата , демек ја прифаќа фрлената ракавица на ДУИ, и заради тоа бара предвремени избори....дури и ќерка ми што има три години го знае дека лаже....
абе поголемо злосторничко здружување ни имало ни ќе има во Македонија, од ова браство на криминалци и терористи.....жими мајка, наредниот попис ќе се пишам како кинез....преку такво ми е државата да ми ја водат овие шарлатани на чело со овој неписмениот....
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2014 во 14:56
Vo politika se vozdrzuvam da ne postiram,se trudam da stojam podaleku od politikata...No sum primetil deka ovoj podforum sekogas se razdvizuva pred nekoj izbor....

Nindza Jas kolku sto znam so godini e taka ...lagi izmami od koj i da e na pozicija ,zar ne bese taka i koga bea na celo SDSMзбунетост
Nie sme si krivi za sve, nie gi izbirame, nie se " tepame " kako clenovi za tie partii kade sto clenuvame ....
Jas kako gragjanin na ovaa drzava veke na niedna politicka partija ne veruvam, poradi toa sto ako ovie ne se ok zar bea ok SDSM? I tie bea kriminalci i teroristi i sto uste ne ....  

I sekogas koj e na vlast kaj nas bil i ke bide kriminalec,terorist ,izmamnik i sto uste ne среќа

Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 8384858687 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,296 секунди.