|
Правилна или погрешна одлука ? |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Never say never... И јас после една таква сообраќајка, мислев дека никогаш нема да седнам зад волан, ама не било така. Имав страв од одговорност (за другите луѓе, не за мене), но сама го совладав. Седнав да се соочам со стравот: му погледнав во очи на “ѕверот“, успеав да го фатам за узди и сега го држам под контрола. |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,amiiiinnnnn,,,,,,,,,sosema ispravnooooo,,,,,,,pravilno de,,, Изменето од pajser - 26.Февруари.2014 во 13:22 |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sednav pokraj sebe i si sepnav....kolku e ubavo da te vozat...uzivaj vo svoite odluki
abe ajde.... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
james dean .............. Ако ти е тоа дилемата, јас би те посоветувал да продолжиш понатаму, односно да не се откажуваш од возење. Знам дека шокот и траумата од такви настани можат да бидат големи... и трајни... многу луѓе цел живот не успеваат да го надминат стравот, но мислам дека ти си психички силна и стабилна личност.... Сигурно си пребродила и други (потешки) работи во животот, па зошто да не го пребродиш и ова. Пробај да си ги расчистиш мислите, да се убедиш дека “гром два пати на исто место не удира” (иако, да бидам искрен, во такви “правила” не верувам)... Влеј си малку самодоверба и продолжи! Како инаку би живеела во спротивно?!?! Не е дека не можеш, но би ти било многу попрактично и полесно така. Извини, не сакав да звучам како психолог советник... во оние колумни на Здравје каде што одговараат на писма од читатели, туку еве, како пријател, со кој си се посоветувала (како што кажав во претходниот пост). А исто како што кажав и претходно, ова е работа за која што не мораш веднаш да донесеш одлука. А за гулабот и врапчето... Птици се тие... летаат натаму-наваму, па можда некоја некогаш и ќе си се врати на старото место Или можда требаше ова знакче да го ставам?!? Ти текиња? сепак добро е да се прочита добронамерен совет од пријател, и секако оваа одлука не е од толкаво животно значење што би барала толку брзо донесување.... Птиците летаат наваму и натаму, и скоро при секое враќање... на старото место...прават ново седело .... ...ми текнува ...како не би ми текнало ....
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аааа... оваа мисла за птициве ме бендисува, дека на старо место прават ново седло... Инаку, за одлукиве... како и да в'тиш, г'зот пак од позади ќе ти биде... Или со зборовите на Цацко - Џабе везеш! |
|
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Срцето и умот носат одлуки,а тие го создават на човека рајот и пеколот во кој правилно или погрешно донесена одлука ќе ја милува или гори душата!
Магичниот круг од кој тешко се излегува! |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Повеќе ми се допаѓа ...везењето на Каролина...од колку тоа на Цацко
затоа што подобро ме опушта ...релаксира...ми помага полесно да размислувам за донесените или донесувањето на одлуките .... .....вези вези..... ме замисли малку и alf.... која одлука е правилна (поисправна) онаа од срцето или умот |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,koga ke pukne tapanot ,,nema pogreshna ili pravilna odluka ,,toa e shto e,,,
|
|
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ko kje pukni tapanot - izleguvash od krugot magichen
|
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,mha,,,puka samo kozhichkata ,/kozhata od tapanot de/,,a krugot obrachot ostanuva,,,,,,magichen,, Изменето од pajser - 28.Февруари.2014 во 13:28 |
|
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa vo par si odi
za eden e pogresna , za drugiot pravilna |
|
vivi
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,,koga si odi vo par sekogash e pravilna,,, |
|
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ma nema iskachanje za onoj shto saka da iskochi....
dali si "ti" vo krugot ili "toj" vo "tebe"??... toa da osoznaesh "pravilno" i... kje uvidish...
Изменето од viktorija123 - 28.Февруари.2014 во 13:33 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
pajser
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,,,,sekoja e pravilna samo da ne ostanesh gladen,,,a uvidot,,ke kazhe,,dali ima kvadratura na krugot,,,,,i nema iskachanje od krugot ,,,toa e najstrogo zabraneto,, |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |