|
Ах тие незгодни детски прашања... |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На помалата денес и падна уште едно забче. И како што е традиција, забчето под перница, а после ќе дојде добрата вила да го земе и да остави железна паричка, за да биде здраво и цвртсо новото забче. И јас си мислам стварно верува во прикаската со добрата вила. Кога она пред спиење ми вика: - Мамо, оти не си ми ставила забчето под перница, немаш ли ситни пари??? |
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pametno toa tvoe devojche.
na kogo li se metnala, se pitam?
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пази како “се питаш“, да не излезе некое недоразбирање како за квасецот. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako moze da znae aGlinski,a ima pet godini?.
..ili ova, aj pa tato da ti kupi bratce!. ..nie nemame tolku pari,tato sam gi pravi.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Зошто на мажите им растат мустаќи и брада и имаат влакна по нозете, а на жените не? - Е па затоа што мажите и жените имаат машки и женски хормони, па тие малечки нешта прават да им растат различни работи на мажите и на жените. - Ама како знаат тие хормони дали се кај машко или кај женско? |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,aaeeee,,,,,i za vas se ovoa nezgodni prashanja,,,,,,chekajte koga samo ke vi porasnat,,,,e duri togash ke si dobivate nezgodni prashanja ,,a bogami i naredbi,,,,,,,
,,,vo stilot more staro/a ,,,a sho zeleni si shtrakal na idvid,,,,,,,,,,,,, |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
д4б3
Сениор Lord OFF the topic Регистриран: 31.Јули.2013 Статус: Офлајн Поени: 2580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е оти не го остави на крај да си го доврши прашањето |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кога ќе те прашаат пред гости: до кога ќе седат или кога ќе си одат гостите оти ние сакаме да си легнеме... |
|
sikter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e prashanje ama e od...dete..t.e..devojche.
-koga idev na fakultet imav i crnec kolega,(ama ''prav'' crnec)...i ednash doma dojde so mene, zvonev i ...vnuka mi na vrata, ....ovoj, M'bele se vikashe, i pruzi raka da se pozdravi ,i taa , koleblivo, mu ja podade nejzinata . ama ,...otkako i ja pushti, ovaa zema , ...da si ja brishe rakata od pantalonite. si misleshe deka e prljav chovekot.
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега ми текна за црнците, имавме едни такви комшии. Децата беа помали и првиот пат се начекавме на тесно во лифт со едниот од нив. И оваа мојава го гледа, го гледа, го гледа... И ме прашува: “Мамо, шо е чичково ваков црн, многу да не се исончал?“ И овој се насмеа, па и вика: “Кога ме правеле мајка ми и татко ми па ме печеле во фурната да стасам, па се замуабетиле и ме заборавиле и сум изгорел на печењето“ |
|
sikter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovaa kjuteshe , i poleka si ja brisheshe rakata,
...ama , ovoj navistina beshe epten crn....a i na nego mu beshe smeshno.
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Деца му пишуваат на Бог“ е книга на рускиот писател Михаил Димов , во која тој собира различни одговори на прашања до Бог. Ликовите во книгата се учениците од шест до десет годишна возраст, кои се всушност нелицемерна и чесни . “Што би сакал да прашаш Бог ? ” , ” Што би сакал да замолиш Бог ? ” и ” Што би сакал да му кажеш на Бог ? ” – Со такви прашања авторот се свртува кон нив , а одговорите ги надминуваат сите негови очекувања. ” Јас добив повеќе од три илјади одговори. Весели ,смешни, несфатливи, очајни , но живи , живи . Децата знаеја дека се свртуваат не кон мама , тато или сакан учител, туку кон некој најглавен. Затоа нивните одговори се толку болно искрени и продорно доверливи “, изјави авторот . Прочитајте дел од прашањата на децата : “Здраво , Господи . Како си ? Како живееш? Како си со здравјето ? ” – Женат , 2 одд. ” Кога ќе престанат да ме малтретираат на училиште? ” – Тонија , 4 одделение. ” Ако Ти го организирап крајот на светот , после тоа кој ќе ти се моли ? ” – Петја , 4 одделение. ” Зошто Ти ги казнуваш добрите луѓе ? ” – Фелија , 3 одд. ” Воопшто не верувам во Тебе. Еве , кажи , зошто луѓето не те гледаат ? ” – Јура , 2 одд. ” Кој го дува ветрот? ” – Алик , 1 одд. “Небото е сино само кога си во добро расположение ли? ” – Надја , 3 одд. ” Каде оди времето? Во седата коса ли? ” – Јулија , 3 одд. “Луѓето толку страдаат на Земјата , зар во Твојот пекол е уште полошо ? ” – Радикали , 4 одделение. ” А други земји ти служат ли? ” – Толик , 3 одделение. ” Лимонада, тоа детска вотка ли е ? ” – Антон , 1 одделение. ” Па, добро , Господи , на моите родители ме донел штркот , а него кој го прави за нас ? ” – Олег , 3 одделение. ” Зошто луѓето се женат и мажат , ако сите ние сме браќа и сестри ? ” – Сандра , 4 одделение. ” А Ти какво образование имаш? ” – Зајга , 2 одделение. ” Јас сфатив дека Ти си најглавниот на Земјата , иако живееш на небото . А тебе ќе те преизберат ли? ” – Сенија , 1 одд. ” Господи , а Ти како дете ја слушаше ли мајка ти? ” – Нина , 2 одделение. ” Ти што правиш кога врне ? ” – Љуба , 3 одделение. ” А во детството се тепаше ли со децата или беше повлечен ? ” – Коста , 2 одделение . ” Јас Те сакам , природно , но мама и тато повеќе . Нели не се лутиш? ” – Зое , 3 одделение. “Може ли да не умирам , а ? ” – Јулија, 1 одделение. ” А свеќите кои продаваат во црквата , тоа Твој бизнис ли е ? ” – Толик , 2 одделение. ” Кога ќе биде крајот на светот во Латвија ? ” – Валери , 3 одд. ” Јас прочитав дека Христос е Евреин , но тој е Твој син , па , Ти исто ли си Евреин? ” – Асја , 2 одд. ” Господи , Ти ја знаеш ли мојата нова адреса ? ” – Лилија , 1 одд. ” А демократијата , тоа е кога едни имаат сè , а другите останатото ? ” – Гера , 3 одд. ” Зошто живееме ? ” – Ала , 2 одд . ” Кога луѓето умираат , кој одлучува кој каде да иде : во пеколот или во рајот? ” – Индра , 3 одд. ” Колку години имаш,а Господи ? ” – Ваља , 2 одд. ” Сакаш да бидеш наш? ” – Семан , 3 одд. ” На Тебе Ти се допаѓа она што се прави на земјата ? ” – Андреј , 4 одделение. Извор: detstvoto.net |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |